Wednesday, June 2, 2010

Down with fever ~ Penantian itu satu penyeksaan!

Saya demam, bercampur dengan batuk yang teruk. Kalenjar pun bengkak, sakit nak menelan makanan..
.
Kesejukan di pejabat, namun beban kerja menghalang saya daripada bercuti.
.
Sudah ke klinik dan menurut doktor, it's a viral fever.. Sudah dibekalkan dengan antibiotik.
.
'Kawan baik' juga sudah lewat walaupun hanya 2 hari. Doktor menyarankan ujian UPT dibuat. Hasilnya adalah seperti di bawah:
.
Result : -ve

.
Menurut doktor, to take the test again in one week kalau still tak period.
.
Ok.
Serious saya takut.
.
Viral fever.. Read: Virus infection.
.
This was how it all started with Rayyan Ariff.

Although no confirmation was made and my gyne said it could be that it just happened out of the blue, one Doctor that I've met recently said that it could be due to virus infection..
.
Serius, saya takut!!
.
owh penantian..

26 comments:

.mem besor. said...

salam. i watched 'desperate housewives' last night and there was a scene that reminded me instantly on you and Ian. do not be scared if it happens twice because He knows best. and i am very sure He knows you're the best mother to look after His gift. just don't give up ya. you have a very-very-very rare but so wonderful gift that many people may envy. :)

AieZa said...

salam jiey.. harap2 semuanya baik2 aje.. kalau prgnt pun harap demam tu pergi terus.. nyah dari hidup mu..

take care yaa..

My Life My Journey.. said...

Jiey,
r u in a 'ready stage' 2 get pregnant?.. Hope eveything goes well, n take care..:)

nieda said...

get well soon..

alyyani said...

aku pun menanti jiey. kebetulan je tu jiey. positif ok!

sayangsayangibu said...

tahniah

semoga dipermudahkan segalanya...

nisa said...

Oh, harap2 akak sihat n x ade ape2 yg berlaku k..peluk cium utk rayyan ariff..mmuah!

Jiey^Mien said...

Aieza:
Thanks for the prayer dear..
Masa early stage of first pregnancy dulu pun start ngan demam..
so doctor kata the infection may had happened during that time..
Tp takde sape pn dpt confirm kan..
Sbb Gyne and paed Rayyan kata no infection found on Rayyan..
Tp ada sorang Dr ni kata it cud be due to infection tp it was neutralized after rayyan was born..
Hadoiii.. pening mokcik! *tunggu sambil ketuk jari*

Jiey^Mien said...

mem besor:
salam..
thanks for the support dear..

yeah, i watched it too.. with tears some more! Lawak seh..
:P

Honestly, if I were to be put in that situation again, I dont know whether i would have enough strength to face it or not..
looking back at the old days since we got the news and after having rayyan with us, honestly, the pain is too unbearable to just even think about the critical parts of it..
yes, we managed to pull through.. but i would be lying if i said that i'm not traumatized by what had happened..
=)

Jiey^Mien said...

My life my journey:
Honestly kak, I will never be ready!
There'll always be excuses like,
"Ok, nak tuka keje dulu la before nk pregnant lagi."
"Tgg la dulu, Ian tak puas lagi bermanja.."
"ish, cukup ke budget kalo nk menambah ni? harus nk beranak kat private.."
Hahahhaha..

So, like what I've said, one can never be in a i-am-so-ready-stage..

Tapi God knows better.. Kalo ada pun takpe, takde pun takpe..

*Kalau takde, leh be more prepared like consuming Folic acid sblm pregnant ke.. pastu amik supplement bagi diri ni sentiasa sihat.. takde demam2..
:P

Jiey^Mien said...

nieda:
thanks a lot dear!

Jiey^Mien said...

Aly:
Ko tak penah dtg lagi since deliver ke or tak teratur?
Kalo lom dtg lg, bkn ke OK ke since ko kan bf?
Okeh..Okeh.. Think positive.. Huhuhuhu.. =(

Jiey^Mien said...

sayangsayangibu:
Eh, lom tahniah lagi..
masih menunggu..
=)

Jiey^Mien said...

nisa:
itu la kan?
jgn la ada ape2..
ian kiss auntie blk..
=)

am said...

dear..be strong...Tuhan xkan menguji hambaNya dgn ujian yg tak mampu mereka hadapi...
Bnykkan solat hajat...Jgn jemu meminta2 pd tuhan....Kehadiran Rayyan ade 1001 hikmah...Jgn sesekali mengeluh dear..Saya doakan semoga tabah sentiasa...

Jiey^Mien said...

Am:
Thanks for the support dear..
Bukan mengeluh, in fact, baru semalam masa dok layan Rayyan main terdetik dalam hati,
"Apa la istimewanya aku sampai tuhan letakkan aku dalam keadaan ni? Berpeluang menyaksikan sendiri keajaiban Allah SWT, bukan semua org yang dapat peluang camni.."

Okeh. Okeh. Ini kira riak ke? Muahhahaha..

Tetiba je terfikir macam ni bila tgk the sweetness of Rayyan's laugh.. The cuteness of his cheeky face.. Rasa macam, what have I done that I deserve such a beautiful gift in my life?

Hahahhaa.. Gila perasan!

Coming back to this entry, I'm just expressing my concern and wishing that I could do better in preparing myself.. I would be lying if I said that I was not traumatized by what happened.. Nama pun manusia biasa..

=)

azzamoro said...

jiey, semoga cepat sihat. skang ni musim panas, ramai yg tak sihat.

take care ok..

Jiey^Mien said...

Azza:
Thanks a lot dear..
You take care too!
Hugs n kisses for both Airyll and Alyff..
=)

tini said...

jiey, org yg blm kn pun blh paranoid, apa lg jiey. positive & jgn berhenti berharap pd RahmatNya. will always pray for u!

Jiji said...

viral fever tak perlu antibiotic.. sebab virus kan kak.. take of green apple and prunes@!~

drink alot fresh milik@!~

u'll feel better

Puteri Satu said...

jaga diri ok.. insyaallah akak nak dengar berita baik.. untuk satu saf dengan akak... ahaks... harap ada rezeki untuk kasi rayyan arif adik...

shaza said...

hmm, maybe you tengah demam so hormon pun tak seimbang.. lagi seminggu nnt u test lagik.. get well soon n take care,,

puterikurekure said...

tak sabar nak tunggu seminggu tu.
lamanyaaa~

kita tawakal ye jiey. dan berdoa yang terbaik. insyaAllah...semua ok2 je.

Marsha~ said...

dulu masa Ariq sy test 2 kali.. yang 1st, negative.. pas 2 minggu baru betul... heheheh...

izzahazfar said...

kak jiey....

semoga Allah permudahkan ya!
kalau betul..kita geng!
hehehe

Normaliza said...

Salam,

Skg ni mmg musim ramai org tak sihat. Moga cpt sembuh ye..take care