Tuesday, August 9, 2011

Untuk kakitangan kerajaan.. =)

Semalam, terbaca status seorang teman lama di FB yang bunyinya lebih kurang begini,
"Aku yang nak dapat bonus tapi mak aku dah start senyum tersipu-sipu kat aku dah.."
.
Mula-mula tak faham, tapi bila tengok dekat status kawan-kawan yang lain, ohhh patut la.. Government declare half month bonus..
.
So Rayyan Ariff, raya ni, sila senyum tersipu-sipu sambil buat mata kuyu pada Atuk KB & Uncle OD.. Hehhehe..

.
P/s - Tetiba teringin nak apply SPA & jadik orang gomen.. Hahahha.. 

4 comments:

me suya said...

laaa kak jie bukan org gomen eyh
salah sangka la suya selam ni.. ingt kak jiey keje gomen~

littlehumblelynn said...

jiey

keja gomen macam lyn gaji x besar mana..hehehehe..

cuma in term of security mmg dr dulu pilih gomen jek..

jija said...

saye ingat kakjiey org gov rupenye tidak....

Bicara hati ibu aisya said...

Jiey, dulu ayu hampir tolak utk masuk 'federal'(gomen sepenuhnya) sebab selesa sangat keje kat 'state'-badan berkanun.Gaji besar sikit, nak naik pun cepat.Hihihi..
TAPI bila dapat tau aisya perlu di operate di IJN dan rawatan pemulihan secara berterusan, ayu pilih gomen sbb banyak benefitnya terutamanya bila ayu dah pencen nanti.Mana mak nak cari puluh2 ribu banyar kos 2X operation tu??huhuhu..