Monday, September 14, 2009

Banyak perkara

Banyak perkara yang ingin dikongsi, namun tiada rasa untuk menulis. Biarlah dahulu.. Bila rajin itu datang, InsyaAllah akan saya coretkan di sini.
.
In a few days, our house will be sofa-less.. Hehehe.. Saya sudah jual itu set sofa di internet.. kehkehkeh.. Tanpa disangka, ramai pula yang berminat.. Sofa baru pula, hanya akan sampai selepas hari raya.. Nampaknya, kami akan sofa-less untuk seketika waktu.. :P
.
Semalam. hari hujan.. Hanya berbaring di katil sambil melayan Rayyan Ariff dan berbual-bual dengan hubby..
.
Saya : Abg rasa bila waktu yang sesuai nak tambah anak?
Hubby : Kalau ikut abang, malam ni pun ok.. *sengih nakal sambil angkat kening.."
Saya : Abang ni!! Kita serius dia main2 plak..
Hubby : Takde la.. Sekarang pun ok. Sebab abang kesian jugak tgk Ian. Nampak sangat dia nak main2 skrg ni.. Macam dekat kelas tadi.. Elok jugak kalau dia ada adik untuk jadikan teman bermain..
Saya : Nape abang tak cakap before this? (All this while I thot he wants to wait first)
Hubby : Abang tengok adik cam tak bersedia.. Abang tanak la sebut2..
Saya : *Berkata-kata dalam hati* Ooh.. Macam tu ke? Huish.. Harus diet betul2 nih.. By next year bleh ah try.. :P
.

Ian and his cousins and grandma - Entah apa la yang dia nk cakap tu..

P/s - Nk gi masak untuk tuan kecik.. Penat jadik housewife.. Tghari masak for 'Tuan' kecik.. Ptg masak utk 'Tuan' besar.. Tu la.. Sape suh kawen ngan Tuan.. Kot yea kawen ngan Megat, kena masak untuk Megat plak.. Muahahha..

P/s (2) - Kak Pinut, akak masak utk Mior kan? Hehehhehe..

17 comments:

alyyani said...

betul la, kesian tgk diorg main sorg2. cewah, mentang2 da pregnant kan. tp mcm2 bole jadi kan? cepatla mama ian bagi ian adik :D bak kata ayah dia, malam ni pun bole!. hehehe..

MeL said...

oh mmg penat jd housewife ni. bkn bole goyang kaki je..byk nk kena buat. free bila anak nap je hehe. tapi H.A.P.P.Y kn? ;)

p/s : pe lg jiey, pas raya diet cpt2 dptkan adek tuk ian. me too! :P

izzahazfar said...

kak...betulla...ian yg dah besar pun nak kawan...akmal anak zah yg 7 bulan tupun dah pandai cari kawan tau...
tahun depan kita pulun ehh...mana tau anak kita lahir tahun yg sama..cup!

-- LoVe.. LiFe -- said...

jom r jiey...
menambahkan bil keluarga..
akak pun sama...
makin pregnant nie.. makin lasak si ilhams...
tempat plg best nak lepak.. perut mama.. heheheh

Mama Qaseh said...

yeah..projeck "adik Ian" akan bermula..Sy doakan Ian cepat2 dapat adik..kalo dh ade great news..jgn lupe share ngn kami eh Jiey..

Cikpid said...

hahahhaha..dan2 tuan bsr nk buat adik Ian mlm tu gak..hamek..gelak besar sy kat opis..

Ian dh nk ade adik yer??lallalala....berusaha ok Jiey.. ;)

Jiey^Mien said...

Aly : Tak ble Ly.. Mokcik kata next year.. Mokcik nk diet dulu ni.. :P

***************************************

Mel : Mmg penat.. Tp sgt happy.. :P
Okeh.. okeh.. Diet bersungguh2..

*****************************************

Izzah : A'ah.. Pulun sama2.. Mana tau nnt masuk skolah sesama.. leh gi mesyuarat PIBG sama2.. :P

*******************************************

LoVe LiFe : Skrg blom boleh kak.. Cuti ni kan nk spend masa ngan Ian.. Kang dah berisi, mabuk2 plak.. Tak larat woo..

Next year kak.. Next year.. Akak jalan dulu, saya follow.. :P

*****************************************

Mama Qaseh : Belom ah dear.. Next year kot.. Cuti ni nk focus kat Ian dulu.. Kang pegnen, badan lemah longlai, takde ms nk spend ngan Ian..

*****************************************

Cikpid : Tahun depan la.. 'Malam ni' takleh agi.. :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

lawak ar..huhuhu..orang laki memang tak leh sabar erk..syok ar, tahun depan Ian mesti dapat adik :)
aku tunggu nuha 4 tahun kot :P

Jiey^Mien said...

Eliss : Kang tunggu lama2 kang, ilang skill.. :P

puterikurekure said...

hoih...bertuan2 dia.
:)

Tuan kecik tak lama lagi dapat adik la ek.
yeayyyy!!!

ibu_umairah said...

taniahhhhhh dah ngandung yeerr..tumpang suka juga!!!bestt

Jiey^Mien said...

puterikurekure : Belum lg la intan.. lambat lg tu.. nk diet dulu, pastu try, pastu pegnen plak 9 bln.. Mau setahun lebh lg tu br pdt adik..

*******************************************

Ibu Umairah : Belum lg la.. Mau setahun lbh lg kot.. =)

Pnut said...

Jiey, kalau dah ready mental dan fizikal go for it..
kita hanya merancang, Allah yang menentukan..

akak dulu plan tanak gap jauh-jauh anak-anak selang 2 tahun ok la..tapi itulah tak menjadi, dengan gugur dua kali, last-last masa si abang usia 7 tahun baru dpt Alesya.

p/s Eheheh kat umah akak hero semua Mior le.. kalau balik kampung ada kawan anak buah call nk ckp ngan Mior, kenalah interbiu tanya Mior mana..eheheheh sbb semua lelaki ada Mior..

yaya said...

jiey cepat buat projek mega pastu bleh join club ibu2 yg tgh preggie neh....

Drama Mama said...

wahhh nak bagi adik kat ian gak eh. semua orang dok preggie sekarang ni sampai saya pun termimpi pregnant semalam hahaha

yatie chomeyl said...

yea yea nok bulih adik hehhe *padahal lambat lagi, sibuk2 nok sorak lo ni* kui3x

jiey, klu sero free time di kelate tepong la ore 017 9159215. mano tahu, klu ado rezeki leh jupo ian hensem dgn baby sn smart hehhehe

Marsha~ said...

yay yay!! rayyan nak dapat adik tahun depan.. hehehe