Wednesday, September 2, 2009

Dua perkara pada satu masa..

A few days back, I read in one blog that it will be a challenge for a brain injured child to hold 2 things, one in each hand at the same time..
.
And so I tried the same thing on this boy..
.
Not that I dont believe in his ability.. I just couldnt be bothered before. So I really dont know whether he can do that or not.
.
And so he was tested.. :P
.
I gave him a bottle of milk to his right hand, and he managed to handle it nicely. Then, I gave a pacifier to his left hand. HE TOOK IT! And he was playing with the pacifier, while drinking his milk for quite some times!!
.
I was so amazed..
.
And this morning, when I woke up, I gave him a bottle of milk again.. He was holding it with his right hand and guess what the other hand was doing? Playing with his blanket!!
.
Hehhehe.. Looks like someone can really do two things at one go.. It is just the mother that should pay more attention to the boy's ability.. :P
.
P/s - Kena masuk office hari ni.. Huarghhh.. *jadik incredible hulk*

15 comments:

CatlinaFly said...

salam..jiey min tok se join contest kat blogshop sy ko? :)

http://kedaigambarkami.blogspot.com

AppleCrux said...

Cuti2 pun kena masuk opis lagi yer Jiey..

Anasfadilah said...

terkadang saya juga meragui ability anak saya,kata hati saya "mana mungkin anak sekecil ini boleh buat begitu",tapi sangkaan saya meleset,dia boleh!

mak saya kata pada saya hari tu di kl

"jgn underestimate baby2 ni..masa ni diorang belajar"

Jiey,hari tu saya tengok oprah..ada dr kata anak dia on day 1 tak boleh hidupdah,siap suh say bye2 lagi bila lahir je

tapi pasal determination yg tinggi ibu bapa tu,anak tu still live till today,dr kata anak tu tak boleh cakap,tapi sekarang petah aja..oh ye baby tu kena amputated kakinya kedua-dua belah sejak baby

tapi Allah cipta manusia ni senang beradaptasi dengan keadaan,dan budak itu boleh berlari ,melompat semua

bila saya tengok oprah hari tu,saya teringat Jiey :)

semangat anak kecil untuk meneruskan hidup dari day 1 adalah sangat mengkagumkan..mereka berusaha mengharungi cabaran yg kita nampak remeh,tapi sebenarnya susah untuk mereka

:)

p/s::alamak terlebey suda

izzahazfar said...

kadang2 kita tak sedar je kak..Kalau Ian mampu buat mean in future dia juga mungkin boleh buat benda lain lagi...insyallah..

Marsha~ said...

gud job Ian!! rasanyalah, actually byk benda yg Ian boleh buat cuma kita tak notice or tk anggap benda tu penting sedangkan ia satu pencapaian besar utk2 Ian yg istimewa ni..

AdwanEncem said...

hahaaa..... kan ian superboy.... of course dia leh buat... kan ian kan......

Mama Qaseh said...

kena masuk office? sape jaga Ian??

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Alhamdulillah :)
Pasni buat tiga perkara plak, kaki tendang2 mama plak yer Ian..hiks :)

nape kena pg ofiz plak..Ian tinggal mana?

Pnut said...

clap...clapppp..clappp to Ian...
sayang dia...
muaahhhhss upah kiss sbb pandai...

Cikpid said...

masuk opish ag???hehehhe..hulk..hulk..

sape jaga si bujang Ian yg ensem tu??

MaMa DhiYYa said...

Orang kan dah cakap
Rayyan memang hebat...
go go rayyan go...

tini said...

kita kdg2 terlepas pandang kehebatan anak2 kita bl terlalu risau tentang kekurangannya.same goes to me..
ehh!! hulk hijau pekat.. x cantik r. cuba yg hijau cair cam shrek ke? jgn marah jiey :)

alyyani said...

apa ini suda cuti kena masuk ofis.

nampak nye brain iantak injured dah. kan ian kan? :D

Farah said...

yeayy....buktikan lagi ckp mereka yg pakar tu salah..

yaya said...

jiey, asyik kene masuk opis gak ni, memang kene turn hijau jadi incredible...