Tuesday, April 13, 2010

Miracle Do Happen!!!

Thanks a lot guys, for all they prayers..
.
I received this message on FB:
.
"News flash! Syarul just text in; Baby Alanna dah sedar, alhamdulillah condition dia stabil. Demam dengan suhu 39. Sekarang ni merengek mungkin sebab lapar susu."
.
I was soooo relieved!!
.
And after a while, something better kicks in:
.
"Alanna terbaru: dah bukak2 mate & dah angkat2 kaki! so suwiiittt kan? harapnya dapatlah Alanna keluar cepat. amin!"
.
ALHAMDULILLAH YA ALLAH!!! Terima kasih kawan2!!
.
Alanna Qish, we'll be right here waiting for you nak..
We'll keep on praying for you dearest Alanna..
Kuat k!

20 comments:

Elyn said...

alhamdulillah!!!

Fariza said...

Semoga alanna qish (suka namanya)..terus tabah berjuang.amin.amin.amin.

jiey jangan lupa terus titipkan berita ye..

eRaY said...

alhamdulillah....lega rasanya dgr news ini
hope alanna dpt keluar hospital asap :)

wanie_putra said...

alhamdulillah jiey....peluk cium dari wanie utk alanna....

Anonymous said...

Alhamdulillah!!!

rasa cam nak gi tgk je Alanna...tapi, xpe la...biar alanna rehat & sihat dulu...kirim salam pada parents alanna ya g...hopefully baby alanna cepat sihat...insyaALlah, doa buat alanna akan sentiasa dititipkan...amiinnn...

p/s : dok teghiyok soghe kat ofis ni pagi tadi baco posting awk pasal alanna...as a mother, the love is always there for every child on earth...

-ninie-

A.I said...

aduhai...SYUKUR!! cepat2 sembuh ye Alanna...

ita zakaria said...

Jiey, semalam ita & farid ke HKL, dapat jumpe parents Alanna je. Yang touching nye, mummy Alanna tak habis2 cakap kite nih 'bersatu, kuat... same2 susah senang'... pastu mummy Alanna cakap lagik 'memang berbaloi kenal korang, rase best sgt ade kawan macam nih tolong bagi support!'

hmmm... kite bersama sebab anak2 kite kan. tak pernah terlintas langsung yang kita akan ada family sehebat ini!

Awanis Binti Zaini said...

Salam,
Read ur blog for few times. Tapi just nak tau Alanna sakit apa?
Kesian la baca pasal dia.

Sue said...

Alhamdulillah..

Ina said...

alhamdulillah :)

CatlinaFly said...

alhamdulillah.....sang puteri alanna dah bgn dari peraduan kamar sang puteri..jiey kita tupe hepi..krm slae ko ma dan abah alanna deh...

lagi satu musykil sikit, alanna sakit apa ye ?baca nye baca entry jiey, tok jupo pulok jawape dio..

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

syukur alhamdulillah!! alanna anak yg cukup kuat & tabah..

gina marna said...

alhamdulillah....

Zety Zin said...

syukur Alhamdulillah!!

Pnut said...

Alhamdulillah...
Jiey akak dah baca buku Kembara Atiq Wazeef satu anugerah, akak memang rekeman semua parent ada anak istemewa baca kisah ni...

tersentuh hati, akak baca baru akak lebih memahami, macam mana kesungguhan parent yang berulang alik membawa anak istemewa dia berubat..

dalam buku ni, ayah wazeef tu ada bawa berubat ngan kak ro juga.. banyak betul perubah wazeef tu selepas berubat dengan kak ro, kemudian sampai ke beijing mereka berubat, akhirnya pada usia 4 tahun wazeef mampu melakukan langkah pertama dia. oh ayat-ayat yang ayah dia gambarkan saat melihat anak dia melangkah, sangat berkesan dijiwa...

go and get the books..

sorry berjela

Pnut said...

Alhamdulillah...
Jiey akak dah baca buku Kembara Atiq Wazeef satu anugerah, akak memang rekeman semua parent ada anak istemewa baca kisah ni...

tersentuh hati, akak baca baru akak lebih memahami, macam mana kesungguhan parent yang berulang alik membawa anak istemewa dia berubat..

dalam buku ni, ayah wazeef tu ada bawa berubat ngan kak ro juga.. banyak betul perubah wazeef tu selepas berubat dengan kak ro, kemudian sampai ke beijing mereka berubat, akhirnya pada usia 4 tahun wazeef mampu melakukan langkah pertama dia. oh ayat-ayat yang ayah dia gambarkan saat melihat anak dia melangkah, sangat berkesan dijiwa...

go and get the books..

sorry berjela

puterikurekure said...

Alhamdulillah....

meremang bulu roma baca berita baik ni tau jiey. syukur sangat2.

terima kasih Ya Allah...~

mrs_zura said...

Alhamdulillah...habib n ibunya pun dh gi tgk Alanna smlm...smg Alanna trs kuat n dpt berjumpa kami n bergumbira bersama...

Sue said...

Alhamdulillah Jiey... baru berkesempatan baca blog jiey dan kisah Alanna ni. Semoga Alanna cepat sihat dan sembuh.

Anonymous said...

g,

any updates on alanna's condition?

-ninie-