Saturday, December 25, 2010

Ber'Merry Christmas' di Sogo lah kita yea..

Pagi-pagi buta tadi lagi dah ke Sogo.. Elok sampai, pintu baru bukak.. Punyalah semangat pegi pagi-pagi sebab taknak bersesak dengan umat manusia..
.

Barang-barang di atas bukan saya punya.. Sekadar jadi pemandu mommy.. Dah lama sebut nak shopping. tu yang bawak tu. Tiap-tiap kali mommy nak bayar, bila cashier tanya ada Sogo Card tak? Terus telan liur bila jawab takde.. Sebabnya kad ada, tapi dah expired. Nak renew malas nak gi tingkat 7 coz biasanya En.Hubby yang renew.. Sudahnya, telan liur je lah tengok 'point-point' yang hilang.. Ye lah, harga masing-masing bukannya murah..
.
Ish, menggugat keimanan betul la.. Tengok mommy rembat comforter, nafsu memuncak.. Tengok mommy rembat handbag, nafsu bergelora.. Tengok mommy beli kasut, ishhh.. jiwa kacau.. Takpe,, Sabarrr dulu.. 2010 memang tahun 'sakit'.. Harap-harap, tahun 2011 nanti lega la sket.. And then, harap-harap jugak, bonus 2011 leh joli katak la hendaknya.. Almaklumlah, kata bonus berbulan-bulan tahun ni, tapi allocation tu banyak sangat penangan unpaid, duit hilang, anak sakit, anak nak sekolah dan untuk famili.. So, yang tinggal cumalah senyum.. =P
.
Rayyan Ariff cuma tinggal di rumah dengan bibik, atuk dan Che Su coz dia tak sihat.. Actually, kami (Saya, hubby, Ian & bibik) semua tak sihat.. Batuk and selsema.. Batuk pulak tahap nak terkeluar paru-paru.. Hadoiii, seksa betul.. Lagipun, bukan pergi lama.. By 12pm dah abis shopping and terus balik umah..
.
Ian cuma dapat selai jeans MIKI Kids dengan T-shirt Looney Tunes je.. OK la tu kan?? Sebab the biggest portion of Mama's bonus pun dah pegi untuk sekolah dia.. So benda lain kita wasatiah la yea nak.. =)

3 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

bestnyer tgk berbeg2..hehe.. Nabila pun bonus ayah dia bayar yuran untuk setahun..bagi bayar abis sebab nanti takdelah rasa beban bulan2. huhu..

transformed housewife said...

lagu tu bilo ado anok. pikir pasa anok dulu. Insyallah, ado rezeki nanti, reward urself with new things.

PuteriKureKure said...

takpela jiey. samla kita. dapat bonus pon semua dah hala ke anak. nak2 no.2 nak keluar tak lama je lagi.
:)