Wednesday, May 25, 2011

Baby RA.. Another Tuan RA atau Puteri RA??

Actually, tidak berniat untuk berkonsi seawal ini di sini.. Namun kerana ianya hanya kemungkinan, apa salahnya kan?
.
Our instinct kuat mengatakan Baby RA adalah baby boy.. In fact, Mr.Hubby siap tanya, "Adik plan nak bagi nama apa?" Bila saya reply, "Puteri R.. A..", cepat-cepat dia potong, "Eh, tu nama perempuan.. Baby kita boy la.."
.
Excited kan orang yang nak another baby boy ni?
.
As for me, tak kisah.. Macam yang pernah saya mentioned before, girl pun saya excited.. Boy pun sama.. Janji adik sihat dan boleh tengokkan abang..
.
On one hand, memang nak another baby boy so that dia boleh tengok-tengokkan abang.. *Tolong bertumbuk kalo ada orang ejek abang* Hahahaha,. OK serious, so that abang dan adik boleh pergi mana-mana sama2.. Pergi terawikh duduk sebelah-sebelah.. Biar abang tegur adik dan adik tegur abang.. Biar rapat.. Totally for Rayyan's sake.. =)
.
On the other hand, since dah ada anak lelaki, teringin juga nak merasa ada anak perempuan.. Feeling mesti different kan? Lagipun, anak perempuan lebih close dengan mak dia kan? Macam saya dengan mommy.. Mommy nak beli tudung sehelai pun telefon saya mintak pendapat.. So, I want to experience this! =)
.
Hubby pulak, honestly, I feel that he wants another baby boy because he's looking for a compensation on things that Rayyan Ariff could not offer him.. Which I totally disagree! So saya memang dah letak syarat, kalau Baby RA is a boy, treat both of them equally.. Kalau sorang dia bawak gi tengok bola, he has to bring another one even if it means that he has to carry Rayyan Ariff! Sungguh saya tak mahu Rayyan Ariff berasa tersisih walau saya tahu hubby ikhlas menyayangi anak bujangnya itu.. *Mak-mak ni kan sensitif sket..* :P
.
And based on the last scan, according to Dr. Raman, Baby RA could possibility be a GIRL!! *Mak sengih sesungguh hati sepanjang hari..*
.
Since Baby RA is crossing his/her legs, so Dr cant tell for certain.. Lagipun, it is still too early even with Dr. Raman's super canggih latest technology.. En.Hubby pula, still thinks that Baby RA is another Tuan.. As for me, just like what I said in the previous entry, bolehlah menambah dress dua, tiga helai.. Hahahhaa..
.
InsyaAllah, next checkup dah boleh nampak dengan jelas whether Baby RA is a girl or boy.. Which, I will only share in early November.. Hehehhe..
.
Regardless what, kami dah syukur sangat-sangat Baby RA turns out OK so far.. Semoga rahmatNya sentiasa mengiringi kami.. Aminnnn..
.
Agaknya gini la Abang Ian tengok Adik RA nanti.. =)

8 comments:

littlehumblelynn said...

JIEY


hurray!!jiey dah ada gang nanti..apapun sayang jiey ...jaga diri ok!!

AIN NAZRI said...

seronoknya.. dapat gak doktor mengagak jantina baby akak.. doktor saya dah g scan lebih 10 kali.. baby mmg x moh tunjuk.. dok silang2 kaki.. dok pusing tunjuk montot.. huhuhu..
tapi kalau dapat baby girl pon ok gak kak.. dia tetap leh protect abg RA dia.. silap2 lagi garang dari boy.. hehehe

ieda said...

nanti bila dapat baby girl agak2 abang ian tanya soalan ni tak..."eh mommy...apasal abang dgn baby nyer tak sama?"...hahaha...sorry ar....over sikit.
axcited gak nak tgk muka baby RA ni.

pensil magik said...

mesti excited nak dapat baby lagi.. saya doakan apa saja baby nya.. sihat selalu .. take care ye your pregnancy .. bila duenya nih ?

zura_habib said...

bestnya...sama mcm sy..kalu boleh 2nd child nnt nak baby gurl...biar sepasang..Insyaallah la hehe...

adarnadzmie said...

suka tgk rayyan pandang baby tecik tu... nmpak dah muka rayyan yg suka adik baby nnt ...

mama akid said...

mesti baby RA comel mcm abg ian jgk kan...=)

Rozuan Ismail said...

comel je rayyan tgk bab tuh.harap2 ian x dengki la kan =). budak kecik biaselah cepat dengki.