Monday, May 23, 2011

Bila takde masa nak menulis, kita photoblogging~

Yup, sharing our life through photographs.. =) Ni kisah satu malam, last week..
Mari kita tengok budak tak reti duduk diam buat apa sebelum tidur..
Ni baru lepas sepah pinggan mangkuk kat rak, bila kita ambik kamera, terus dia lari keluar..

Pastu masuk balik n kuarkan stok toiletteries kat dlm kabinet..

Bukak tutup pintu kabinet ni memang feveret la eh..

Ape yang dia kemas pun taktau..

Kalau datang rajin dia, kain-kain buruk tu semua dia tarik keluar.. Padahal dah elok2 berlipat..

Tutp elok-elok sebelum beralih ke tempat lain plak.. 

Ni tukang lap lantai baru..

Dah agak-agak bersih lap, lipat la yea alas kaki tu..

Pastu dia gi plak celah kerusi, gi main kipas dia..

Kipas ni dah relai-relai dah dek penangan little engineer ni..


Khusyuk tau kalau dia main kipas..

Satu lagi pe'el dia, suka tolak kipas ni serata rumah..

Beria menolak, bibik pun rajin melayan kan..


Ni salah satu port favorite selain daripada celah sofa..

Pastu sambung tolak lagi..

Mana nak dapat budak khusyuk tolak kipas camni kan? :P

Dah sampai depan bilik dia dah.. :P

Tak puas hati lagi, bawak plak gi seberang sana..


Celah-celah kusi or tepi dinding memang port dia la..

Ni belum destinasi akhir ni, last dia stop kat depan pintu.. Mama dah tak koser nak ambik gambar dah..
Nak bawak ke masa tido tu, memang penat la tunggu.. =)

12 comments:

Mayyonnizz said...

Slm jiey..wah dengar kabar..bibik pun peknen yer.... hahahha..
due date sama ke..sapa dapat cuti bersalin dulu ni :P

littlehumblelynn said...

JIEY

penatnya kan..tp seronok tgk telatah dia..aktif kemain..apapun nak jupe jugak nih..sblm lyn pindah nanti..kang jauh nak jupe!!

adarnadzmie said...

aktif sggh Rayyan ni.. penat acik tgk gelagat dia... hehe..

Pnut said...

ehehehe cutenya Ian dengan kipas tu.. eheheheh kemain beriya-iya dia tolak kipas tu.. esok dah pandai jalan, jenuh dia heret lak kipas tu...

Mama Kembar 3 said...

amboi Ian, satu umah ditolaknya kipas tu yer, cute heheheh...

umi aiz said...

wah..nk jd engineer ke ian...kihkih.. moga2...

jie said...

hehe funny la jiey. buat saya tersenyum.
gigih awak amik gmbr budak tecik ensem ni. comel je dia bawak kipas kesana kemari. sejibik mcm designer xpuas ati dengan deco nya..

Rizziela said...

Alamak Ian..anti yg tengok ni terasa mengah sangat...x penat ke dok tolak kipas tu?

MaMaNuRiN said...

wah!!! model of the year yang cute lagi cerdik ni!!!

Rozuan Ismail said...

haha.apa lah motf ian bawak kipas tu ke sana ke sini

Nadiah Sidek said...

gigihnya rayyan tolak kipas tu 1 rumah :D

Marsha said...

hahahahaha... kesiaaaaaaaaaaannnn kipas tu rayyan kerjakan..... maybe dia anggp tu kawan rapat dia kot... yelah, berkwn dgn manusia betul kadang2 menyakitkan hati.. baik kwn dgn kipas kan rayyan kan????? muacchhss!