Saturday, May 21, 2011

Recap kisah hidup minggu lepas..

Kisah hidup?? Tak tahan tu.. :P
.
- Bawak tuan kecik bertemujanji dengan Dr. Sofiah
- Hantar tuan besar gi daily fisio masa otw gi office n jemput balik masa lunch hour..
- Kursus 2 hari, 9-5pm pastu sambung wat keje office plak sampai la kul 7 lbh..
- Arwah atuk meninggal hari khamis. Al-Fatihah buat atuk.. Ralat jugak tak balik kampung. Tapi dah keadaan tuan besar camtu.. Nak buat camne..
- Pergi buat scan baby RA, yang dah 2 minggu tertunda sebab kesuntukan masa.. Actually, what happened to Rayyan Ariff can be detected as early as 12 weeks.. Hence, we did some detailed scan to check baby RA's brain.. Gile canggih mesin kat FMGC neh, rasa nak curi bawak balik pastu scan hari-hari.. Hahaha.. Bayangkan brain part tu korang bleh tengok sejibik-sejibik. Jantung plak nampak seketul berdegup dengan urat-urat.. Hadoi la, zaman anak-anak kita nanti, agaknya ada la yang cipta UPT yang bila test jer, terus kuar jantina baby.. :P
- Bawak tuan kecik gi klinik amik ubat cacing, selsema n batuk.. Sekarang ni berperang betul nak bagi makan n minum.. Penat..
.
Minggu lepas cuma ada 4 working days, tapi jadual n appoinment punya la full. 
.
Jap lagi nak hantar tuan besar gi fisio n before bawak tuan kecik gi speech therapy plak, kena gi amik tuan besar dulu.. Bila dah terbiasa idup penuh kekalutan, dah tak rasa apa dah.. Boleh??? =P
.
Agaknya, sebab ni la baby RA aktif, sebab mak dia sama naik gi sana sini.. Buat itu ini..

7 comments:

Rozuan Ismail said...

sebenarnya masih tak faham ni Baby RA tu RA ke bakal adik RA?

alyyani said...

mmg independent baby RA ni. dari dlm perut mama dia dah train gitu :p

part UPT test bole tau gender baby tu mmg tak leh blah ok!! kahhhhh

Marsha said...

canggih ye?? bayaran dia pun canggih gak.. hehehe

MaMaNuRiN said...

wah bestnya jiey..

incik said...

x sbr lah nak tgk baby RA nnt..hope segalanye berjalan dgn lancar buat akak n keluarga..

transformed housewife said...

kalu Jiey cergas, baby RA pun insyaallah cergas nanti. Al-fatihah utk muloh tok Jiey.

mama akid said...

mesti pnatkan k.jie..demi org tersayang..segala kepenatan ilang..