Saturday, May 7, 2011

Handphone canggih, ko ade?? =P

Sibuk tahap tak cukup kaki tangan. Semalam dari kul 10.00 pagi sampai kul 8.30malam meeting. Back to back. Lunch break kejar dari Bukit Kiara gi Ampang Puteri. Seb baik la ada DUKE. Pecut laju-laju kejap je sampai. 

Sebab dah tau yang semalam surely balik lewat punya, tu yang gagah jugak gi Ampang Puteri. Siyan plak bila En. Hubby tanya, "Ari ni kul berapa datang? Abang nak tukar seluar la.." Malam plak, kul 840 baru kuar office.. Taknak singgah kat Ampang Puteri kang ada orang order Cheese Nan. So pergi la beli and dinner sama-sama kat ward 535.. :P
.
Sampai umah, tahap dah flat, nak bercakap pun penat. Rayyan Ariff pun dah tidur.. Siyan budak tu.. Dah lama tak wat apa-apa aktiviti ngan dia.. InsyaAllah, bila life lebih teratur sket, baru nak susun balik jadual Tuan Kecik ni.. Baby RA pun siyan jugak, dah dua hari folic acid abis.. Ingat ada sepeket lagi, rupa-rupanya dah takde.. Pagi ni baru ada masa gi ambik.. 
.
Semalam mami cakap, "Ian, amik handphone mami, tekan-tekan, pastu dok berhelo-helo.. Mama-mama.. Rindu la tu.." Syahdu pulak dengar. Ala.. Budak kecik memang suka telefon kan? Sama jugak dengan tuan kecik ni.. Kalo kita tak bagi handphone kat dia, dia genggam tangan, pastu tekap kat telinga dia cakap helo.. Pastu lekap plak kat telinga kita suh kita helo.. Kesian bila dok main pakai real punya 'telefon tangan', mama bagi je handphone mama.. 
.
E71 tu dah banyak kali kena baling. Selagi Ian tak besar, memang takde la nak pakai handphone canggih.. Bila kita bagi yang mainan tu, takmo plak dia.. Kalau yang betul, baru layannn.. Kalau takde, rela genggam tangan buat handphone.. Canggih betul telefon tangan Ian.. :P
.
Budak ensem kurang kasih sayang lately neh.. *sigh*

4 comments:

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Salam jie.Puan ros nak ucap Selamat hari Ibu untuk ibu yang hebat macam jie.Pls drop by kat dapur P.Ros untuk bawa balik kek hari ibu ya.

Rozuan Ismail said...

kesian rayyan,rindu kat mak ngan papa dia le tuh.kenap rayyan makan folic acid?

~: nisa :~ said...

happy mothers day to mama jiey ... hugs ands kisses to encem RA

Yana@Noni said...

Hsband masuk wad ke?Sian Jie bizi yer ke hulu hilir..sabar yer Ian:-)