Tuesday, May 17, 2011

Sambutan yang biasa untuk anak luar biasa.. =)

Apa yang luar biasa? Nanti saya ceritakan dalam next entry.. =)
.
Macam yang kawan2 tahu, there is no birthday party for Rayyan Ariff this year. Sebabnya, I'm too tired to be a host all by myself.. Hehehhe.. Encik Suami still bertongkatlah.. Awal-awal pun Dr dh cakap yang normally it will take 2 months for him to recover.. 
.
Sekarang ni, semua benda saya yang kejar buat sorang-sorang. Contohnya, dapat SMS from bibik bgtau susu Ian habis, terkocoh-kocoh la singgah kat kedai walaupun balik dari office dah lewat n penat. Pendek kata, semua kena urus sendiri.. Hatta nak beli ikan seekor sekalipun..
.
Bila balik rumah, ada pulak baby besar ngan baby kecik nak berebut perhatian.. Sorang nak air milo, pastu nak nasik la, nak itu ini la.. Yang sorang lagi, nak dok kat riba la.. Nak main la.. Rasa nak potong 3 badan ni.. Satu untuk tuan besar, satu untuk tuan kecik n satu untuk tidur.. Boleh?? :P
.
Ehhh.. melalut plak... Sebenarnya, just nak share gamba celebrate birthday tuan kecik 12 May hari tu.. Simple celebration je, saya, hubby, bibik, abang dan adik saya, serta abang angkat saya.. Takpe la, sikit cara sikit.. Ye dakkk??
.
Nak celebrate kat skolah, dah dekat sebulan tuan kecik ni 'cuti'.. Semenjak Cikgu Usha dah berenti, saya tak harap sangat nak bagi Rayyan Ariff gi skolah without bibik.. En.Hubby plak memang perlulah bibik kat rumah.. Maklumlah, makan minum kena serve.. Takpe la.. Jadi tuan kejap..
.
Jommm tengok gamba.. =)
.
Kek yang Ayah Chik beli.. Rasa,kelautttt..

Muka pelik tgk lilin ni.. =P

Baru sedar orang dok ambik gambar dia..

Khusyuk tengok lilin.. =)

Nampak sangat Mama yang bersungguh tiup lilin eh??

Mama mengantuk punya pasal, pegang pisau pun dah terbalik..

Ni bukan potong, ni tikam..

Dah rupa makan nasi dah...

Ian dengan one of the gift yang Uncle bagi..

Poser tak???

Kek Malaysia gamaknya nehh.. =P
Itu sahaja.. Sempoi kan? =)

10 comments:

Rozuan Ismail said...

wah!seronok rayyan dapat sambut birthday!huhu

yatie chomeyl said...

best jah napok hadioh bestday abe Ian tu. nok main retep buleh?

alyyani said...

kek malaysia gamaknye ye jiey. hehehe...

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Happy B-day Rayyan.Semuga panjang umur dan sihat selalu.

Mama Kembar 3 said...

happy belated birthday Ian! mesti happy je dia dpt kek kan? :-)

MaMaNuRiN said...

happy belated birthday ian..moga terus kuat dan cemerlang yer

transformed housewife said...

takpela simple lg molek dr membazir buat besar2 birthday party.

umi aiz said...

aiz nak kete kck merah tu leh x??
happy belated besday abg ian

MamaAdwan said...

eh..eh..eh.... dh besar dh dak macho ni.. lama auntie tak jenguk dia... ala... sowi ek...

Hepi Bday ian....

Ahliacikgukhairul said...

Selamat ulang tahun Rayyan. Moga di bawah peliharaan Allah sentiasa. Rayyan memang hensem la.. jatuh cinta dah ni.. hmmmmm