Friday, June 24, 2011

Baby RA lebih aktif daripada Abang Rayyan Ariff?

"The baby looks active and healthy.. Everything looks good so far.. " Ini adalah ayat lazim Prof. Raman tentang Baby RA di setiap pertemuan kami dan pada pertemuan yang lalu, saya menjawab sambil bergurau, "Rayyan was active too.. He was moving all the time, but still, there's something not right with him.."
.
Dan seperti kebiasaannya, Prof Raman tetap dengan wajah yang tenang berhias senyuman mesra sebelum suaranya kedengaran, "This one is different. Later, once you can feel the baby's movements, you can tell the different.."
.
Itulah kebenarannya. Memang tendangan dan pergerakannya lebih jelas dan terasa berbanding Rayyan Ariff. 
.
Mungkin sahaja kerana ini adalah kandungan kedua lantas saya lebih merasainya.. Namun dengan berat badan yang berlebihan seperti sekarang, saya sama sekali tidak menyangka akan merasai pergerakan yang jelas dan nyata ini seawal waktu minggu-minggu yang lalu.
.
Mungkin benar, adik RA lebih aktif daripada Abang Rayyan Ariff.
Mungkin betul, adik RA lebih bebas bergerak berbanding Abang Rayyan Ariff yang menanggung kesakitan.
.
Ya Allah, hanya padaMu aku berserah dan berlindung.. Semoga tiada lagi kesakitan buat keluargaku..
Aminnnn...
.
Abang Rayyan Ariff @ 12 weeks..
.
P/s - Gambar scan adik tak sebanyak abang.. Maklumlah, abang dulu kerap jumpa gyne.. Nama pun special case.. =)

5 comments:

Anonymous said...

sori, nak tanya kat sini, terjumpa satu pic, macam muka jiey dan husband kat blog ni - http://zulfattah.blogspot.com/

Rozuan Ismail said...

harap2 adik RA sihat.AMIN

littlehumblelynn said...

jiey


berdoalah sayang..smg Allah membberikan yg terbaik buat jiey & keluarga..i/allah..

umi aiz said...

moga semuanya baik2 saje..

mama akid said...

insyaallah semuanya akan baik belaka..kita doa sama2 yer..