Thursday, June 23, 2011

Dah habis ganti puasa??

Tahun lepas memang tinggal banyak, 12 hari.. 8 hari masa awal puasa n 4 hari masa akhir puasa.. Adehhh.. Semput nak mengganti.. Masa bulan Syawal dah ganti a few days tapi tak ingat berapa hari.. So kira cincai, nak ganti la semua balik..
.
Since this pregnancy is unplanned (but one that we always hoped for! pinjam ayat Kak Reenaz), takde la beria benar ganti sampai habis awal2 hari itu.. Sekali double line.. First trimester jangan harap la nak ganti since morning sickness tu macam2 cerita.. Masuk bulan rejab tu terus la buat..
.
Now, ada 5 more days to go. Semalam dapat puasa separuh hari jer n hari ni memang tak dapat la.. Sebab loya-loya tu datang balik.. Nak tak nak terpaksa bukak sebab bila perut kosong, makin la angin menolak-nolak. Semalam, kul 12am still muntah-muntah.. Berhambur makanan keluar.. 
.
Pagi tadi, try start dengan roti sekeping.. A few minutes later, keluar lagi segala isi perut.. Gastrik la ni kot.. Hadoiii la.. Seriously, harap-harap dapat la habiskan another 5 days ni, and dapat puasa penuh Ramadhan nanti.. Aminnnn..
.
P/s - On MC today!

6 comments:

yatie chomeyl said...

take care darling. slmt mengganti posa

Rozuan Ismail said...

all the bet.settlekan sebelum puasa yg baru ok

Yaati Nor said...

bagus la tu..lagi sket je..tabah la mengganti jiey..saya lagi 2 hari kemain seksa nak ganti..hehehehe

littlehumblelynn said...

jiey


mmg mencabar puasa masa preggy ni..masa mgdg ain ..kena pulak masa tgh mabuk kena puasa...mak aiii....at last dok spital..dehidrated...berbotol air masuk..kena marah dgn gynae sbb degil posa jugak..at last dkt 20hr x posa..apapun chaiyok utk jiey...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eliss dulu masa mengandung nuha ganti puasa ms awal mengandung gak takut tak sempat :p

sekali cek, siap turun berat badan.risau doktor :p lepas tu dia suh, puasa seminggu sekali jer..

mama akid said...

saya ada lg 4 hr belum gnti..terkedek2 mggnti ni..