Wednesday, June 29, 2011

Kecederaan Kaka yang separa teruk..



Ada teman sepejabat perli, kenapa nak susahkan diri turun naik LRT.. Gasak je la Encik Perdana yang takde orang bawak tu..
.
Rasanya 1000 kali cakap pun orang takkan faham.. Sepuluh tahun lepas dapat lesen baru saya berani drive.. Bila drive cuma kereta kecik ni je yang saya confident..Tu pun, kadang2 sangkut jugak nak parking kancil ni walaupun saiz halussss jerrr.. Especially kalo parking tegak..
.
So kalau saya ambik 10 tahun untuk drive kereta kecik ni, sila bagi saya 10 tahun lagi sebelum saya boleh drive kereta besar.. Especially kete Tuan Besar yang modified sana sini.. Yang buckle seat rendah kemain sampai tak nampak depan.. Yang ekzos kemain besar smpi kena pandai main minyak..
.
Ada sorang BFF saya pernah tanya, "Ish Jiey, tak lama kang naik jadi Manager, takkan u nak bwk kancil lagi?"
.
Masa tu saya replied, "I beli la 5 bijik, lain-lain warna.. Tiap2 hari tukar, sure orang kata, ohhh.. kete dia banyak tu.." 
=P
.
P/s - Respect giler tengok pompuan bawak kete besar cam Alphard, Estima, Starex etc.. Rasa nak amik gambar driver tu buat poster, jadi idola.. =)

15 comments:

Rozuan Ismail said...

haha,wan yg laki ni pon lebih selesa bawak kete kecik

alyyani said...

wei bawak kete besar perasaan dia mcm tak bawak kete. ce try ce try. hehehe...

Jiey^Mien said...

Wan: Sokong!! Mudah nak parking..

********************************************************************

Aly: Bagi aku 10 tahun wehhhh.. :P

Noina said...

Jiey..jgn tak tau..ina dulu punya tak suka bawak iswara. Alih2 terpaksa bawak pasal kancil buat hal..last ina selesa bawak kete besar..lagi2 nak drive Rawang KL..Takdelah badan rasa penat sangat..

Dong, Dia & Azra said...

Adoi!!! Apa cer?

UmmiQusyairi said...

haha... akak ni kelakor la.. ade ke nk amik gambar org pompuan bwk kete besor jadi idola.. kte pn takde keberanian itu.. hehe.. skarang pkai kete en. bb.. tu pn satria jek.. senang sebab takde punggung.. hehhe

littlehumblelynn said...

jiey


bila kita rasa x confident mmg gitulah kan...kenapa keta tuh? accident mana?

yatie chomeyl said...

ore pulop nasib baik meme start belajar bawok keto dgn keto besar, nissan sunny arwah atuk. pastu di rumoh pulo, mem eketo ma & abah keto besar...namo pong adik beradik 8 ore ..haruslah keto besar jah muat hehe

jadi, Alhamdulillah smp lo ni takdop masaloh la klu nk bawok keto besar. van kayu hok angkut bato tu pong ore pernoh try bowok. bets jiey, thrill ido lain..try laa...:)

Heartilyina said...

kt jepun ni slumber je org pompuan bwk kete besar2. relax je. ramai betul. tp i pn sama mcm u jiey since dpt lesen xpenah bwk keta. dh 11 tahun gak la. ni blk msia kena slow2 cuba bwk keta. kalau xsusah kalau xpandai drive. haih senasib la kita. kena jd kan jiey idola la sbb akhirnya berjaya gak bwk keta hihi

AppleCrux said...

mmg mula2 tak biasa..ye lah blaja pakai keter kecik kan..pastu first car, wira aeroback..rasa besar giler..tp lama2 ok jah...skrg lagi besat..mula2 mmg cuak..esp bab parking..tp lama2 pun dah jadi ok..in fact lagi selesa bwk keter besar dr keter kecik skrg ni..

zura_habib said...

sy pun selesa bwk kancil..lau langgar keta org or divider xde la ralat sgt hihi

Ummi Nazhan's said...

naz br dpt lesen keta bln 3 aritu..terus bawak mpv..hehe...mula2 takut gak la..tp asben bg semangat..so skrg drive mpv tu la gi keje..tp masih ada rasa takut lg la..kena buat2 berani..klau x mmg x bwk keta la klau penakut..

nisah, penang said...

salam perkenalan, dah lama saya ikuti blog ni, saya pun takut jugak drive keta besar..hanya orang yang penakut ja tau perasaan itu..hehe

yatthienuer said...

reti bawa keta pg opis, hospital, klinik
other than that minta maaf
i,m so fail when it comes to parking

(dedulu mimpi nk beli kancil kekonon sng nk parking, but my late mum said, "ur husband x muat dlm kancil")

biar la pa org kata bout ur car, as long ur're confident drivin it

me suya said...

Kak jie macam kaklong suya.. sama la die pun takleh nk drive kete besar.. takpe2.. nt boleh la tu :)