Tuesday, June 2, 2009

Cutest baby photo contest..

Seperti rakan2 yang lain, saya juga sering membaca tentang contest yang dianjurkan oleh teman-teman blogger. Sering terniat di hati untuk menyertai, namun kebiasaannya, niat itu luntur begitu sahaja.
.
Terbaru, tertarik dengan contest dari Mom Bloggers Planet iaitu Cutest Baby Photo Contest. Namun hati berbisik, comelkah Rayyan dengan kepala panjang dan leper?
.
Dunia sudah menetapkan piawaian pada semua perkara. Putih itu cantik. Kurus itu menarik. Tinggi itu menawan. Bijak itu kelebihan. Normal itu sempurna. Dan sempurna itu idaman..
.
Apa yang normal? Apa yang tidak? Apa yang sempurna? Apa yang tidak? Itu semua subjektif bukan? Mahu tahu jawapannya, tepuk dahi tanyalah minda.. Tepuk dada, tanya pada iman..
.
.
Mungkin agak sukar untuk dia menandingi anak-anak lain. Tapi saya melihat kesempurnaan ciptaan Allah SWT pada wajahnya. Pada dirinya. Alhamdulillah..
.
P/s - Happy, Happy dan happy.. =)

22 comments:

PuteriSatu said...

jiey...jgn dipertikaikan kelebihan yang allah berikan pada yang kurang sempurna...kerana kadangkala yang kurangs empurna itulah yang melengkapkan ketidak sempurnaan yang lain... pada pandangan akak...ian tetap cantik dan indah di mata...so... jangan pandang kekurangannya sebagai sebab untuk dia tidak mencuba apa yang mungkin menjadi miliknya...

ok jiey...join contest tu..sekarang gak!

alyyani said...

jiey, biar dia cantik & comel di mata kita, org lain tak perlu menilai atau memberi markah sebab dia darah daging kite..

kite tunjuk gambar anak kite di setipa entry kat blog ni bukan kite nak puji2an dari org, tapi sebab kite sangat bangga dengan anak kita tu kan?

p/s : ape yg ko happy tu ha?

SyahNur said...

ala jiey, masuk je la... Ian kan da mmg comel.. lagi2 bile dia pndai sgt senyum depan camera mcm gmbr tu... comel bangat.. manelah tau, ade rezki Ian kan??

AppleCrux said...

masuk je Jiey! Tu gambo Ian lentok tu mmg ngancam habis lah!

Leen Die said...

Jiey setiap ibu bapa mesti ckp anak dia comel..bak kata yassin group brother dulu dia ckp mak bapa mana yang taknak ckp anak dia comel..dah anak kiter kan mesti comel ngan ada kelebihannya..jiey masuk je contest tue..Ian seperti kanak2 lain jugak lah..takder yang membezakan dia tau..lebih2 lagi senyuman Ian tue jiey..sekali ngan mata tersenyum tau..masuk jer jiey...

Farah said...

tidak perlu di persoalkan...ian mmg anak yg comel!! go go jiey..pakaikan ian ngan baju merah-syarat contest tu hihi..

Reena said...

eh sape kaka ian tak comel...comel tau..masa besar..senyum dia cute sgt....masukla contest..mana tau menang..

Cikpid said...

Alaa Jiey...sy ni pertama kali tgk gmbr Ian kat blog ni..aduhai...terus terpesona..sbb Ian sgt2 comel..ikhlas ni cakap..ecewah..

Serius..Ian sgt comel n die pasti menang..Ian putih..kalo pakai baju merah mesti terserlah laaa..dhlaa senyum menawan..ensem lak tu..mmg cukup kriteria utk mng..sile masuk tanpa ragu2...

Aunty Pid love Ian so much...hehehhe

niza said...

jgnla ckp camtu jiey...anak kita adalah anak yg terbaik yg Allah bg kat kita...try jek masuk...sy sokong dr blakang!!!

Adwindaa said...

uish... jgn ckp camtu... anak kita tetap cute di mata n hati kita... biar apa org nak ckp, mereka tetap anak, darah daging, buah hati pengarang jantung hati kita, tgk muka depa kita bahagia, penat ilang.... ian semestinya mmg budak yang comey tau....

~Puteri-Nuur~ said...

Samalah Jiey. Put pun rasa macam tu bila ramai suh antar Idris masuk contest.

Setuju Ally, kita bangga dengan anak kita, tak kira walau apa dan macam mana dia sekalipun.

Dengan azam baru, rasa nak antar Idris masuk contest juga.

Kerikil Kehidupan said...

Chomey la ian tu jiey..Masuknya je contest tu..Dia nampak mcm bdk normal..lainla Iman..nmp sgt kepala kecik dan head lack..Go..Go jiey and Ian..

Dina said...

Tengok bebetul muke Ian tuu, memang laa syomel Jiey.
Boley menang tau.. :D

Dina sokong juge!!

Jiey^Mien said...

Puteri1 : Bersyukur sangat2 dengan apa yang ada.. =)

Akak, Aqilah tak join ke? Best je hadiah dia..

Aly : Itulah, pengiktirafan tertinggi dari hati kita.. Alhamdulillah..

Ko ni, aku sesaje nak happy takleh ke? Kang aku sedih kang, syahdu plak entry kat blog nih.. :P

SyahNur : Entahlah Nurul.. Kalah menang kan adat bertanding.. Tapi tu la.. Takut nnt kalo kalah, rasa down n mama emo dia nih akan mengaitkan dengan kelainan Ian.. Baik tak payah kan?

applecrux : kalo gamba lentok tuh, awal2 lagi disqualified. kena kaler merah la.. =)

leen : setuju.. paling comel di mata kita.. =)

Jiey^Mien said...

Farah : InsyaAllah kalo terbukak hati nanti.. =)

Reena : Tak join ke Reena? Kelvin tu ngancam habis kalo pki merah.. =)

Cikpid : Tenkiu Auntie Pid.. InsyaAllah kalau terbukak hati nanti.. Takde la pulak gambo baju merahnya.. Semua pun blur2 jer.. Pkihenpon jer amik gamba2 ian nih..
sure awal2 lagi kalah.. =)

niza : thanks dear.. sokong Aqil n Damia balik!! =)

Adwindaa : A'ah.. Kalo dah tgk senyum diorang, nak marah pun tak jadi kan? Lin cuba la.. Masukkan Adwan..

Jiey^Mien said...

Put : Kalo Idris masuk, sure Ian takleh carik mkn.. Idris macam mat saleh, Ian melayu asli.. Muahahha..

Kerikil : Takde la kak, Iman tak nampak apa2 kurang pun.. Kepala Ian tak cantik.. Kalo jalan gi mana2, manusia yang tak tahu jaga perasaan orang ni tenung semcam jer.. :P
Siap bertoleh dua tiga kali lagih..

Dina : Thanks for the support dear.. InsyaAllah, kalau tergerak hati, jiey carik la mana2 gambar yang pki baju merah nnt.. =)

nieza said...

Ian Comel..... masuk lah Jiey..sapa kata Ian tak comel..

Mama Farish said...

jiey...ian chomel tau...xbaik kata ian kita xshomel...

Jiey^Mien said...

nieza & mama faris: heheheh.. mane ade kata ian tak comel.. sempurna sgt2 di mata kami.. Alhamdulillah.. =)

QQ said...

salam..biar lah kite sendiri yg menilai kecomelan anak kite..ape2 pun Ian mmg comel..

MaMa DhiYYa said...

ian cute..ian cantik.. ian hensem... sayannnnnnng buah hati auntie nih..
huh! sapa berani2 cakap ian tak cute.. makcik kerat enam belas...

S&M Little Footwear said...

April 2013. Hadiah istimewa menanti...Jom Join Baby contest @ "S&M Little Footwear "