Friday, June 19, 2009

Sang putera bersiram.. =)

Dari dulu lagi, kami biasanya memandikan Ian di dalam tub bayinya. Tapi memikirkan Ian makin lama makin besar, saya mula mencari alternatif lain. Sewaktu Ian berumur 6 bulan, saya belikan Winnie The Pooh Bath Seat untuk Ian. Harganya cuma RM50 dan ianya memang berbaloi.
.
Saya beli bath seat ini dari tiabarney. Used item. Apa salahnya kan? Barangnya masih elok. Tiada cacat celanya langsung. Tujuan utama saya belikan bath seat ini kerana maklum bahawa Ian makin membesar dan ini tentu sekali membantu. Kerana pastinya tidak seperti anak2 lain, apabila makin membesar, makin senanglah untuk dimandikan di bilik air sahaja. Ian masih memerlukan bantuan.. =)
.
Oops.. Sexy plak.. Buat tontonan awek-awekku di luar sana... :P

Ada toys yea kawan2..
.
Boleh recline.. Selesa yea kawan2..
.
Toys pun boleh dibuang..
.
Seksi tak saya? :P


Tapi kalau mahu Ian berendam, kami masih menggunakan baby tub biru ini.. =)

P/s - Kalau lihat pada growth rate Ian, memang lama lagi la dia bleh pki bath seat ni.. Tapi andai smpi satu saat bath seat ni dah tak muat, InsyaAllah masa tu Ian memang dah tak perlu bantuan... Boleh duduk without support n dah bleh jalan kot.. =)

36 comments:

alyyani said...

beli ktne weh? online ke? bagi link. ade lagi tak? skang nia tak leh dok dlm bath tub, di panjat2 nye. lepas tu asyik ter slipped la. lagi haru..

alyyani said...

ops, ian, nasib seat tu bole cover part censored. bole mama published kat blog. heheh...

Elyn said...

alamak cute nyer ade seat time mandi..... wafiq i rase skang mandi lam baldi je kot elok nyer!!! x mo duk diam. risau jth je licin.....

Jiey^Mien said...

Aly : sbg blogger tegar, mesti kena pandai pilih gamba.. takleh yang terlampau.. kang malu plak pokcik ian.. :p

aku beli kat tiabarney1.blogspot

byk benda yang menarik tau.. takat ni, dah 2/3 benda gak la aku beli kat situ..

adex-aieda said...

nice ler seat tuh siap buleh recline eik...
x penah ternampak plak..
tulerkan..mmg sgt berguna ada blog kekwan leh tukar2 citer kan...

kalau ian dah x muat...
insyaallah time tuh ian dah buleh berjalan or berdiri tanpa bantuan...

Jiey^Mien said...

Elyn : kalo dah pandai nanti, agak2nya, ian pun dok tak diam gak..
ni ok la lagi.. :P

adex-aieda : itu la kan.. benda yg kita taktau wujud, bila tgk kat blog kengkawan br la tau ada.. sama la ngan jiey.. =)

insyaAllah.. =)

suealeen said...

wah.. nak satu jugaklah! syafiah dah tak muat dok dalam bath tub cam Ian punya tu... kecuali kalau dia didudukkan...

ibu_umairah said...

cantik lah tempat mandi ian tu...beli kat mana?ibu tak pernah tengok lah!!!!next anak nant ibu nak beli jugak lah.....heeee.heee

Reena said...

wah...seksi la ian..nasib baik seat nie cover part2 cencored...

wanie_putra said...

cutenyer temapt mandi tu....naseb tercover berbird ian...

Cikpid said...

Afieq skang mndi pon kan main susah sbb die suke sgt air..lps tu kalo mndi style nk terlompat2..mcm nk berjoget..takut licin..huhuhu

Adwindaa said...

huhuhuuuuhhhhh... ceksi nyeeeeeee.... heheheheh

adwan dh leh duduk sendiri n jalan nanti mama tak yah dh mandikan ian... ian mandi sendiri laaaa hihihiii.....

Jiey^Mien said...

kak sue : bleh carik kat tiabarney1.blogspot kak.. byk jugak choice yg ada.. tapi biasa la.. kena cepat.. cepat benar abis brg2 kat situ..

ibu umairah : kat tiabarney.. banyak tau toys n babies' stuffs.. memang worth it la beli..

p/s - dah plan utk ank 2nd ke? =)

reena : shoot bebetul tanak bg nampak.. :P

wanie putra : wajib kena cover.. kang malu plak anak bujang tu.. =)

Jiey^Mien said...

cikpid : hahhaha.. terjoget2? ni mesti nak masuk contest so you think you can dance nih.. :P

adwindaa : tu la.. amik towel, gi sdr toilet pastu sental badan sdr.. :P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

walaupun dah cover..awak tetap sexy laa ian :D
saya masih mandi di tub bayi tu lagik..sonok...saya nak suh ummi carik yang mcm awak punya jugak laa..

xoxo,
Nuha

Leen Die said...

wahh bestnya Ian ada kusi mandi..bagus Ian duk diam..Rayyan klu mandikan dia ngan kiter2 seklai mandi..lasak bebenar..tak thlah BS dia mandikan dia mcmana..apa2 pun Ian sib baik seta tue leh cover bahagian..tuttttt..seksii u..auochhhhh

Adinina said...

cekciiiiiii.......woowwooo.....bahaya pose ni Ian! ekekekkek.....

ibu_arifa said...

mmg tak pernah tgk apatah lg terjumpa.. pandai Jiey cari yer..
ian cam model hero remaja lah.. hihihi.. seksi youuu..

Queens said...

Ehh bestnya bathset pooh tuh..
Jiey beli online yer? ok nk nyibok survey gak
~Tiara~

awww ian cekci lar..AYra tutup mata ni masuk blog nih..maluuu

~Ayra~

Jiey^Mien said...

elissmie : nuha, bleh suh ummi awak carik.. murah je nih mama saya beli..

p/s - awak tergoda tak? :P

leen : takpe, tak lama lagi, rayyan bleh mandi sdr la tu.. dia saje nak melasak ngan ummi dia..

sesekali seksi meksi.. :P

Adinina : tetiba rasa bersalah pulak coz buat ian sexy mexy camni.. jadik kontroversi nih.. :P

ibuarifa : agak2, arifa dalila tergoda tak? :P

queens : a'ah tiara.. kat secondbargainbox pun ada..

-jiey-

alamak.. malu2 kucing la plak ayra nih.. ayra, tough tak saya? :P

-ian-

shima said...

JIey bestnya set pooh tu. tapi kalu akak beli harus anak akak xmo kuar dri bilik air tu...hehehe

Jiey^Mien said...

kak shima : ian pun tanak kuar gak.. kalo angkat nangis2.. harap takleh nak lari masuk blk sdr jer.. muahahha.. untung jugak kan? =)

Liana said...

Jiey...comel ler...Dulu kan ummi pun pernah terpikir nak beli yg cam nie gak! Kat tiabarney juga! Maklum ler...Husna kan besar...susah untuk ummi mandikan! Tp, bila fikir Husna cepat membesar tak jadi...Tp, berbaloi kan... cantik ! Ian...ceksinya!

eiNa said...

kekee..ian mesti suka main air kan.. aira stillmandi dlm tub lagi aa..

yatie chomeyl said...

peewwwwit seksinyo Ian hehe....mujor cover part *tuttttt* tuh. bestnyo mandi dlm pooh seat tuh, sini pon ado jual tp mhl gop.napok gayo keno cari yg 2nd hand gop la bilo baby SN dh besar nanti

Nina said...

waaaahhh..waahhhh aku tergoda, aku tergoda ngan keseksian ian..vote for ian utk seksi babies contest..wahahahah..sayang dia

niza said...

alamak!!!syeksinyer dia...malu ai!!!hehehe...

Farah said...

amboi ceksinye abang ian ni...eh bessnye ade bath seat tu..aah la bila baby makin besar makin lotih nak pegang die time mandi..kalau dah boleh duduk sendiri takpela kan..

MeL said...

comelnye Ian duduk bathseat tu!tingin nye nk jumpa Ian..

ai said...

Sib bek tak nampak bibird dia. Leh lagi aku tayang gambar ni kat Opet. keh keh...

Mrs Azmar said...

wow seksinyer abg Ian..

nk kena tutp mataadik Qaseh ni..x bagi tgk..budak kecik lagik...hehehe

Watie Aziz said...

tomeinya seat tuh!! nampak dia melepak dengan begitu rileks sekali ..serius cam raja ..hahaha... so cute!

ita zakaria said...

waaahhhh, memang mcm putera raja Ian nih. best nyer bath seat tuh, kalaulah belikan utk sarra, agak2 leh suke x sarra dgn air? sarra kene apak die mandikan baru senyap. tgk Ian mandi, riles tul...seksi plak tuh hero nih. bile lah dpt jumpe Ian & mama doe tuh....

shi3la said...

InsyaAllah..mesti tiba saat tue..kiter samer2 berdoa moga semuanyer dipermudahkan..k

Ian better dok kat bath seat dari berendam..kasikk diyerr feel main air sambill lepak2..:)

nieza said...

amboi ceksinya Ian.. hehehhe.. tergelak membaca entry nih...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

amboi..best nye ian ye...leh baring2 lagi...hehehe