Saturday, June 20, 2009

Teman bermain

Teman : Rayyan di rumah main ngan sape?
Saya : Main ngan bibiklah. Nak main ngan sape lagi?
Teman : Siyan dia.. Sepatutnya, expose kan dia main dgn budak sama baya ngan dia.. Baru la dia bleh belajar apa yang budak lain buat..
Saya : Itu la.. Terpikir gak.. Tengok la camne..
Teman : Bawak la dtg umah saya.. Bagi main ngan anak saya. Diorg kan hampir sebaya..
Saya : Kalau nak bagi Rayyan main2 mana la boleh ngan budak sebaya dia.. Biar dia main ngan budak umur 7 atau pun 8 bulan dulu ke.. Kang tak pepasal kena gigit je kang.. Dia bukannya reti nak balas..
.
Ini sedutan perbualan dengan seorang teman semalam. Betul kan? Kasihan Rayyan, tiada teman bermain.. Nampaknya, kena advertise la.. "Playdate wanted!!" Ada yang berminat tak??
.
Saya yang keboringan.. :P
.
.
P/s - Kak Reenaz, bleh la wat playdate ngan Abg Ridhwan.. Rayyan tahu Abg Ridhwan mesti tak gigit punya.. =)

29 comments:

Dina said...

Alololo tomeynyeee Ian tuuuuu cubiiiiit pipi die!
>___<

suealeen said...

ada! ada! cik Syafiah boleh main dengan Ian.. tapi ibu cik Syafiah ni pemalu orangnya.. kahkahkah!

Jiey^Mien said...

Dina: Pipi tggl sikit jer.. Tak lalu mkn punya pasal.. Kurus dah ni ha.. =(

Kak Sue : Yeayyy!!! Ada geng bas skolah!! Nak! Nak!! Ian nk main ngan Syafiah..

Ala.. Ibu Syafiah ni tak rock la.. Jgn la malu2.. Sbb Mama Ian nih tak tahu malu.. Kang nnt tetiba terjongol kat umah Syafiah kan.. :P

:: MURNI MASREENA :: said...

hmm... setiap kali menatap wajah2 rayyan... rasa macam nak peluk dan cium ppnya yang gebu dan mulus tu... tenang sangat2 bila menatap wajahnya.....

yatie chomeyl said...

mari sini main dgn nazhan...nazhan xdop gigi lagi xleh geget abe Ian lagi...dop pong, main dengan auntie takpo..biar mama Ian tulong jago nazhan hehehe

Syaz (MamaFarish) said...

main dgn iman pun bole...iman gigi baru nk naik...tp xpandai mengigit lagi...hehe..:D

liana said...

alala meh main dgn auntie ana... geram tgk ian rasa nak gigit..

salam kenal jiey... dah lama follow blog jiey ;)

miela77 said...

Ala ciannye Ian. cik iela nak ajak pun jauh...kat Ipoh.

niza said...

mehla main ngn unty...hehehe...

MeL said...

Ian jom main2 ngn mika..mika sure xgeget Ian, dia klu jumpa kwn malu2 je..sonoknye klu dpt jumpa Ian :)

Mamapinkie said...

Hehee...Jiey okay aje nak playdate ngan Ridhwan..datanglah ke shah alam or kita orang gie rumah Jiey ke kan...tadi gie jumpa family ofismate hubby seronok jugak, cause Ridhwan dapat main ngan anak2x ofismate hubby tu..walaupun takdalah direct main sama2x tapi good exposure lah untuk Ridhwan...jom lah kita buat playdate nanti nak, Insya-Allah! ;)

Queens said...

Auntie jieyy ooo auntie jieyyy..
Ayra pun sama lar main ngan tok mama jer + patung2 duck + kotak2 + tupperware + senduk + sudip..+ buku ngaji tok mama..

Auntiee jieyy ayra tak boring lahhh..
seronok jer..rasa dimanjai..
lagipun kalau main ngan budak sebaya nnti kena cekcema.. kena batuk..tak best lah

baik dudk ngan tok mama leh dengar tok mama ngaji lagi besttt...
betul takk rayyan??

auntie jiey tak yah risau ar..bykkebaikkan main kat umah..

Oklah itu jer ayra nk tulis..penat taip dah nih
Love
~~Ayra~~

alyyani said...

nia said : nia available weekend sbb weekdays nia kat sekolah... mari la berdating dgn saya...

Watie Aziz said...

alah tomeinya Jiey!!! muka memang leh masuk Anak Wayang ah ..muka seposen mintak simpati aweks2 untuk main2 ngan dia ..so cute lah this boy ..!

misz_nierah said...

pe kate Ian main2 dgn sy jerk...heheh...sy pandai dukung bdk kecik tau...heheh..pakar gituuu.. ^_~

MaMa DhiYYa said...

geram tol tengok ian skang nih...
he's so chomel... letak la macam mana pun. pakai baju ke.. seksi ke.. duduk ke tido ker... auntie gewam nak geget nih tau..cute sungguh

Kerikil Kehidupan said...

Ha..akak tau, tu maknanya jiey kena bg adikla kat ian..he..he..br ada kawan main..he..he..gurau je..akak faham..mempunyai anak mcm ni buat kita berfikir byk nak berikan zuriat seterusnya..tak pe..slow2 beb..nak dtg main kat rmh akak pun bleh..tapi bahaya skt..iman suka gigit org..he..he..

~Puteri-Nuur~ said...

kata idris: meh la main dengan abang idris, abang idris sure tak gigit orang :) abang idris pun ada adik pompuan yang cun :P meh la main dengan abang idris :)

Cikpid said...

Kalo sy ddk area Kl sure sy nk ketemu sama Ian ni..Afieq dh 6 bulan..boleh main golek2 ngan abg Ian..1 hari nnti msti nk jmpa jugak..boleh??

Elyn said...

wafiq pun main sorang2.... itu yg die pi kejar kucing hihi.....

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

danish dulu main sorang2 gak..siap cakap german sorang2..takut gak tgk dia camtu..tp bby boy mmg pandai main sorang2..cuma mama dia ni ja kesian tengok..

damia tak boring sebab ada abg danish dia..dgn coming soon adik..

izzahazfar said...

ish..comel sungguh ian ni..
anugerahkan kak...!

kak...kalau kita dekat..dah lama zah ajak ian mai umah..main ngan raziq..raziq pun dah pandai main la ni..

ibu_arifa said...

meh kawan dgn anak acik.. baru 8 bulan jer..dia tak gigit nyer..betul.
ko ni mmg comey lah Ian.. acik mmg geram (tp acik tahan jer) nak gomol2 jer rasa nih!!

wanie_putra said...

main ngan najla jer la....najla pompuan...tak pandai nak kasar2...best dpt jumpa ian...

Leen Die said...

huhu..rayyan pun leh jadi peneman IAn..rayyan tak reti gigit2 lagi..jomlah abiskan masa ngan Rayyan..Rayyan available utk Ian..opsss..kawan ok....jgn salah fahamm

SyahNur said...

Ian, main dgn nasuha nak x?? nasuha pun x reti gigit2 ni.. tp nasuha suka main dgn budak2, kalo dgn Ian, lg nasuha suka..

-nasuha-

Marsha~ said...

Ian ni suka tau.. buat muka mcm tu, rasa sayang sangat..... nak sgt anak lelaki jugak pasni...

sian dia takde kwn, tapi nak buat mcm mana.. kalau ada sepupu yg tinggal dekat2, boleh ajak main sama kan?? skrg ni musim penyakit, nak bwk keluar bermain pun susah juga.. nantilah mummy Ian, tunggu semua pulih dulu barulah ajak Ian keluar bermain. Qila pun takde kwn, tu yg bila keluar tu, jakun smcm.. over excited.. sian mmg sian, tp nak buat mcm mana... tunggu adik dia jelaaahhh..

Marsha~ said...

Ian ni suka tau.. buat muka mcm tu, rasa sayang sangat..... nak sgt anak lelaki jugak pasni...

sian dia takde kwn, tapi nak buat mcm mana.. kalau ada sepupu yg tinggal dekat2, boleh ajak main sama kan?? skrg ni musim penyakit, nak bwk keluar bermain pun susah juga.. nantilah mummy Ian, tunggu semua pulih dulu barulah ajak Ian keluar bermain. Qila pun takde kwn, tu yg bila keluar tu, jakun smcm.. over excited.. sian mmg sian, tp nak buat mcm mana... tunggu adik dia jelaaahhh..

shi3la said...

a'ahhh ian memanggg suker wat muker gitew..gerammm tauu tgkk...

mehh ler main ngan abg Danial..abg danial pon sunyi gakk main2 sorang2..mama abg takmo kasik abg adik lagikk...abg Danial tak gigit org sebab abg Danial cuker babyy tomei cam ian....