Tuesday, June 16, 2009

2nd official haircut

Kalau dibiarkan rambut Ian panjang, beginilah jadinya..
.Kerinting dan bergumpal di bahagian atas! Sewaktu di hospital, ciri-ciri kekerintingan rambut Ian mula menonjol keluar.
.
Kelihatannya, rimas sekali.. Tambahan pula, rambutnya kami basahi dengan air asam jawa bagi mengurangkan suhu badan. Makinlah 'tinggi' rambut Ian jadinya.
.
Selepas sahaja pulang dari hospital, kami singgah di sebuah saloon rambut. Kali ini, ianya tidak semudah sewaktu kali pertama dahulu. Rujuk entry : Ian's first official haircut.
.
Ian bukan sahaja tidak mahu badannya dibalut dengan kain, malah menangis sewaktu tukang gunting itu mahu memulakan kerjanya. Sudahnya, terpaksa separuh bogel anak mama ni.
.
Hencem tak saya? =)
.
Sedih yang masih bersisa..
.
.
Ok. Dah siap. Dah boleh senyum dah.. :P

Overall, gaya potongannya berpadananlah dengan harga yang dikenakan. Tapi biasalah, saya memang tak puas hati.. Kurang sket handsome Ian.. Hehehe.. Kata mommy, "Takpelah untuk sementara waktu.. Nanti balik KL, bolehlah pegi Cheeky Monkey"

P/s - Tunggu rambut Ian byk blk, kita gi Cheeky Monkey yea.. :P

33 comments:

Nina said...

hehehe..comeilaaa ian ngan rambut baru tu...sayang die

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

erm..., sweet nengok dah Ian...

Queens said...

hu hu hu mummy buli ian..meleleh2 air mata dia,

letak air asam jawa membantu ke jiey? tiara letak air kosong jer kat ayra..tapi tu pun dia jerit2 :(

niza said...

alalala....cumelnyer Ian dah potong rambut...Ian tetap hensem!!!

Ema@Red said...

hehehehe Ian ni....
tekanan uncle yg gunting rambut tu..kekekeke

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sama mcam saya laa..Ummi salu letak air asam jawa dalam bekas yang tulis ayat al quran yang tok saya beli kat mekah tu kalo saya demam:D sejuk kepala saya..apapun awak tetap hensem dimata saya :)

xoxo,
Nuha

shima said...

Jiey, Ian xhencem tapi chumel sangat ngan rambut baru tu. Geram je akak tengok dia...heeeeeee...mmg susahkan nak potong rambut budak kecik ni. xmo diam dia.

alyyani said...

huh, ian da 2 kali potong rambut, nia sekali pun belum. mama dia tak confident nak bawak dia gi saloon. tp mama dia serabut sungguh tgk rambut nia yg mcm rambut ian masa belum potong tuh...

oMMy fiRuz said...

x pe ian, rmbut abg akim pun kerinting gak dlu2, tp skrg acik die dah wat pesen 'mohawk', pesen budak2 skrg..sabo jela ommy nengoknye..

Cikpid said...

Hehhehe..Ian rambut camne pon ttp hensem sbb senyum die tu mmg bikin die hensem..

alololo...sian nye tgk air mata berlinang...

Mama Farish said...

ensemnyer ian ni...mmg ikut mama dia la..:D

Reena said...

ensemla ian...akak reena nak tanya....next term starts on july right..nie yang sama kat raja chulan ke...reena nak hantar la kelvin...nak tanya proper assessment tu macam mana? macam mana diaorang terima?

suealeen said...

macam tak rela je muka Ian tu kena potong rambut. 1st official hair trim untuk Syafiah dengan Dr. Huang kat bilik bedah... huhu! abih botak licin!

Farah said...

alaaa makin hensem abang ian skang..aah la elokla tu jiey gunting rambut ian...agaknye die pon rimas..

Belly-Button said...

camne2 pon Ian ttap hensem!

Leen Die said...

huhu..siannya gmbr yag sedih masih tersisa tue..mesti musing2 masa gunting rambt nie..auntie leen tak thulah klu Rayyan..sib baik rambut lambat panjang.huhuhu..tapi teringin anak rmbt lebat..huhuh...

[I][T][A] said...

jiey... ian potong rambut lagi ensemlah..

puterikurekure said...

Ian hensem la!!
rambut curly2. comel! kite nanti pon kemungkinan besar dapat baby rambut curly jugak. sebab kite ngan alang dua2 ada gen curly tu. susah sket la nak larik. hehehe.

Noina said...

hehe..Rambut Ian pun kena potong gak ker?hehe..ala..tetap maintain kecomelannya..

kalau rambut Ian dah panjang leh la gi salon sama2 ngan Nabila..Nabila pun dah tebal rambut dia..hehe..

SyahNur said...

wah Ian, rambut sepesen dgn tWins la rambut afro! haha.. twins pun kalo dibiar panjang, rimas n mengerbang! rimas tgk! last2 potong je pendek, habis citer, tp dbbkn girl, x leh nk gondol, kene la potongan yg ade ump! hehe..

mOmmy of Triplets plus One said...

dear,
cheeky monkey dah takde kt great eastern mall tau...die dh pindah kt solaris mont kiara...i baru jer bawak athirAh gi potong rmbut die yg kerinting2 huru hara tak tentu arah..hihi

MaMa DhiYYa said...

cutenya rambut ian..
montelnya time pakai pampers jer..
geram auntie nak gomol2

MMuah!! sayang ian... chup! chup!

MamaAqil said...

TOMEINYER IAN NGAH SEDIH....CUTE RAMBUT PENDEK

Ummi Salsabila said...

hehe.encem dah ian...
ian nmpk besaula bile xpki bju tu..
kaki pnjg.msti tinggi ni nnt.aw..cekci..;p

Adwindaa said...

hmmm cpt nye panjang rambut ian... adwan nye rambut lambat sungguh panjang.... hehehe

kamalnzura said...

comel apa rambut baru...

Ian dah betul2 sihat? Skang ni musim kan..panas..Danish pun, 2 hari ulser mulut..nk mkn apa pun x leh...

IEM said...

salam kenal,
terjumpa blog nii..boleh kawankan??
sukalah tgk ian nii comellah dah potong rambut yek...
free2 datanglah blog auntie plak key..boleh kawan ngan faiq...

Elyn said...

jiey, ian nk amoi2 kot tlg ptgkan so dia x nanes.......

Marsha~ said...

Ian comel.. dh besar mesti handsome.. kalau Qila jumpa Ian, mesti dia suka.. mesti dia cium Ian sbb Qila suka baby2 sebaya atau lebih muda dr dia.. :) maklumle, nak jadi kakak...

mamamiera said...

alaaa tomeynye Ian dah p0t0ng rambut.. encem,msti ramai anak dare yg terpikat.. phewit..

mamamiera said...

muke ian sedih,zai suke tng0k.. mcm Adi sedih kena puk ngan akk nye..

mamamiera said...

muke ian sedih,zai suke tng0k.. mcm Adi sedih kena puk ngan akk nye..

shi3la said...

suker ler tgkk muker Ian..ader ketenangan disituu...