Wednesday, June 24, 2009

Sambutan hari bapa..

Rata-rata blog yang saya singgah bercerita tentang sambutan hari bapa.. Kami pula, terlalu letih untuk beri-ria menyambut hari bapa. Banyak pula hal yang harus diselesaikan pada waktu hujung minggu yang lalu.
.
Hari Sabtu, kami sekadar ke Tesco Ampang, membeli beberapa keperluan. Yang utamanya, mahu makan pizza di sana.. =)
.
Sekarang ini, agak kasihan apabila keluar makan bersama Ian. Dia akan memandang tanpa henti. Setiap kali sudu diangkat dan disua ke mulut, dia tidak akan melepaskan pandangannya. Memandang dengan penuh minat. Setiap suapan. Saya tahu dia terliur.. Kasihan kan? Dan saya berikan sedikit chicken soup.. Sekadar mengambil syarat.. :P

Notice something Aunties and Uncles? Yup, I can seat on the high chair all by myself? See how 'strong' I am.. I always know how to 'fight'.. :P
.
Mind my fat parents. There's not much I can do on that.. :P
.
Hari Ahad, kami menikmati makan malam di Arina Seafood, Hulu Langat. Not bad la.. Itu sahaja sambutan kami.. Simple kan?
.
P/s - Gamba Ian nganga tu, habit terbaru dia.. Ada masa, nanti saya record.. So cute! Oh tak malu puji anak sendiri.. :P

33 comments:

Adwindaa said...

yeyy... i'm the 1st...

sambutan hari bapa kami kat umah je ian.... adwan demam + selsema + batukk.... huhuuuuu.......

niza said...

ian mmg cute!!!

wanie_putra said...

sian ian nak mamam...ian memang 'strong' la...encem boy...

Cikpid said...

Ian nganga ke..tutup mulut ke..senyum ke..die mmg comel..hehhehe

Sy pon sian..Afieq pon sama kalo tgk kite makan..tgk jek..smpi air liur jejeh2..huhuhuhu..kdg2 mende kite makan tu mmg die x leh mkn lgsg kan..sian hoo...ape kata Jiey kalo kuar makan..bw biskut n bib Ian..so, bile kite makan..bg die biskut tu..die makan juge..

eiNa said...

nganga nape Ian..hobi baru eik..

gud!! Ian dah bley duduk dgn sndir..ho yeay.. :D

Nina said...

ian nak mamamnyer??? sian die terlio yer...apepon ian mmg good boy..

SyahNur said...

kami sefamily pun x sambut father's day sgt.. eh, jiey selalu ke pi tesco ampang?? umah sy kt area situ tau.. selalu je bwk twins n nasuha pi beli brg2 dapur kt situ... kalo terserempak ngan kami tegur2 la erk.. selalunya, en.ayah akan tolak troli n twins dok dlm tu, sy plak akn bwk nasuha gune stroller.. hehe..

izzahazfar said...

Kak...zah berkenan ngan gambar Ian kat entry bawah...so sweet....

Farah said...

oo ian sudah pandai kutuk parent sendiri ek hahaha...

Mrs Azmar said...

Good boy Ian..dh bleh duduk sendiri..usaha tangga kejayaan..chaiyok..chaiyok!!

Jiey, puji anak sendiri tu adat le..even bg org len x comey..tapi bg kita..anak kita mesti comey punyer..hehehe

oMMy fiRuz said...

jiey, kalo bkn kite puji ank sndiri, sape lg x???
muacks utk ian..

ai said...

puji jelah..! mmg cute pon anak kau tu. va va va..in budak encem dah pandai duk kat kusi oooo... gud!

Elyn said...

kami pun lepak umah je..... cume pagi tu je pi celebrate kat kedai mamak bfast roti canai hahahah

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Ian,leh laa kiter makan dating sesama :D

xoxo,
Nuha

Watie Aziz said...

wah..Ian so strong! Thats very good Ian..AUnty is very proud of you!

Memang tak sampai hati tgk anak kita terliur kan. Qarissa pun camtu..cian betol i tgk dia telan2 liur bila i tgh makan .. taak sampai hati..selalu i suap sket ..tapi daddy dia takut betul...konon ada perasa lah ..pewarna lah ..macam2..hu hu..!

fayrahim said...

Jiey
Lama tak makan pizza la.
Kami dulu duduk kt Ampang dan selalu gi TESCO Ampang.
We still go there sebab mummy angkat syasya (babysitter yg terlalu sayang kat dia da mcm mak dia sendiri)

Queens said...

hari bapa..lom celebrate :( apa yg dicadang x jadi pun..

cerevisieae said...

hehe..cute la muka Ian nganga camtu.. cam tgh tertanya-tanya..
apa yg difikir agaknya..

alyyani said...

heh, samala. skang nak makan depan nia pun rasa bersalah. sure focus je dgn harapan bg dia merasa.

ala, sambutan tak penting pun, aku haritu sekadar mengisi hujung minggu. heheh...

Reena said...

sebab tu la masam jek..mama papa tak bagi makan ke...good dah bole duduk sendiri..pas nie boleh la mama papa selalu bawak ian kelaur makan

Ema@Red said...

Kami pun x sambut...sebab si bapa kursus kat langkawi..hari ni abah balik..yea.......

Dina said...

Keep up the good work Ian!
Da boley duduk sendiri.. yippeeyaayyyy!!

^____^


Love you Ian!

mamamiera said...

ian mmg kiut bile nganga melopong cenggitu.. tomey!!

MeL said...

ala ciannye Ian tgk je mama n ayah mama ye..clever boy! pandai ye duduk highchair. good job baby..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ian tu memang kiut...tak salah pun u puji dia..bukan ke pujian dari ibu bapa tu satu perangsang semangat untuk setiap anak...sebab tu i selalu puji Damia atas apa saja perubahan dia dapat buat..ekeke cam pakar motivasi plak..tapi serius Ian memang kiut..Damia siap kenyit2 mata kat Ian...hehehe

puterikurekure said...

jiey, anak sendiri. lagi la kena up sket pujian tuh. hehehe.
kite aritu pon sebab kebetulan ayah ada kat sini, tu yang blanja makan2. dia dahla susah nak balek. skali balek, memang patot kena blanja pon. hehehe.

shi3la said...

cepat recordkan jieyy..tak sabor dahhh haku nak tgk habit baru ian nihhhh...

misz_nierah said...

hehe...cute sgt Ian time nganga. really cute lah. kak, sy surik beberape gmbr Ian utk ltk kt blog sy. ngeeee...jgn marah. -_-

Kerikil Kehidupan said...

wah..bestnyer tgk ian dah pandai duduk..Iman tak boleh lagi..kalau duduk kena sendal bantal kiri kanan, tapi duduk kat tilam skjp2 tu dah blh dah..akak tak celebrate pun hari bapa..suami keje..

Liana said...

Alhamdulillah... Ian dah boleh duduk sendiri yer... Good boy ler Ian. Bestnya makan2...

ibuVouge said...

ahahahaha jiey memang satu kewajiban untuk kita puji anak !

tapi Ian memang comei!

littlemama said...

hi jiey mien, congrats! u've been chosen as one of top referrers for May at MomBloggersPlanet!

jay said...

ape2 pon mesti kite puji anak sendirik dulu kan..kite yg lahir kn diaorg..go ian..go strong cutipie..