Thursday, February 24, 2011

Kak, telinga Ian hilang!!!

Waktu lunch semalam, just lepak-lepak dengan kawan-kawan kat pantry. Handphone pulak tinggal kat meja.. Balik kat tempat, checked handphone, nampak ada 4 missed calls. 1 number rumah, 1 number hubby and yang lebihnya number hp mommy. So terus call mommy balik.. Suara dia sket punya cuak..
.
"Hello Kak, ni ha.. telinga Ian hilang ni!! Ada sebelah jer.. Jatuh kot. Dah dua tiga kali mommy ulang alik kat luar cari. Nak gi cari lagi, Ian tido.. Takleh nak tinggal.." Mommy.
"Oh, ada  ni dengan Kak. Bunyi bising jer.. Terus bukak. Pakai sebelah je.." Saya.
"Ooooh.. Nasib baik. Berdebar mommy.. Lenguh belakang dok terbongkok kat luar masa cari tadi.." Mommy.
"Risau ke?" Saya.
"Mesti la.. Benda RM3, 4 ribu.. Kalu 3, 4 ringgit lain la citer.." Mommy.
.
Kesian pulak. Sampai dua tiga kali ulang cari. Lupa langsung nak bagitau tadi.. Hmmm, called En. Hubby pulak..
"Eh Dik, cuba call sekolah Ian tanya ada tak telinga Ian jatuh kat sekolah? Hilang sebelah ni ha.." Hubby
"Ada kat adik ni ha.. Sebelah tu kan asyik kuar bunyi bising jer. So adik pakaikan sebelah jer.." Saya
"La.. Kecohhh jer.." Hubby
"Apsal? Cuak ke?" Saya
"Mesti la, mana nak carik RM4000 kalo nak buat yang baru.." Hubby.
.

Sebelah 'telinga' yang bikin kontroversi.. =P

15 comments:

MRS. K said...

senyum simpul i baca.. huhuhu

umi aiz said...

kihkih..tergelak sy bace nye...akk ni kasar bena gurau nye...heheh.
hye !! ian...

afni+hafiz=dani said...

hehe..sian diorang duk cari..

eina said...

len x klu nok bwk teling tuh,oyat dulu deh....hahaha..kejut kawe baco tajuk demo..mmg penuh kontroversi...

yatie chomeyl said...

mommy panggil kak, abe panggil adik..jadi ado 2 panggile la... ore panggil mokcik :p

ieda said...

benda kecik yg boleh jadi besar...hehehe

Rizziela said...

Jiey buat semua orang suspense ajer....

Kelakar plak bila semua orang dah takut kan :D

littlehumblelynn said...

kalo kita pun gelabah..mana nak cekau duit banyak tuh lagik... :(

Yasmin Nabilah.. said...

hehe..

Yelah jiey..mau tak cuak..klu rege 3-4 ringgit takpe gak..hehe..

A.I said...

haha..memasing cuak tinga Ian hilang..
harus le cuak wei..betol gak tu, bukannye 4 hengget! ;)

Yaati Nor said...

romantiknya nya dgn asben..Abg adik gitu..heheheh jelous nie..

ejan sara said...

telinga ian mahal...sume org cuak!! hehe...

linda said...

hehe...senyum je bace entry ni...:)
masing2 cuak telinga ian hilang...mn taknye...mhal tu...:)

uniquemomma said...

chomel nyer panggil adik...hihihi..
ke bermula dr adik angkat ni pastu terangkat... :)

Mama Kembar 3 said...

hehehe saja jiey sudah kasi semua org cuak hahaha!