Tuesday, June 12, 2012

A mother of 2~

Lack of updates? Yup, I know, I know, it's very obvious!
*Genting trip, Bukit Tinggi, balik kampung, birthday entry and a few more that are still in the draft folder..*

Kalau kata busy, macam klise pulak. Tapi that's the fact. 
Busy doing the usual things.. 
Tapi macamana penat sekalipun, bila balik rumah and the two kids berebut kejar mintak dukung, heaven OK! Ambik Abang, Adik nangis jealous. Ambik Adik, Abang cepuk Adik tanda protes. Dua-dua pun comel! Dua-dua pun anak manja mama~
:-)
.
Dua penunggu dapur~ Pantang bukak gate, cepat jer meluru nak masuk dapur..

Masa nk online dah la limited. Rather than spending it on posting something, I have some other things to do, that is, online shopping, online shopping and online shopping.. Muahahhaa.. Kata nak raya kan.. :P

So far, baju raya dah settled for the kids. Baju melayu & baju kurung dah siap. Dah try dah pun. Comel OK Cik Puteri kita pakai baju kurung. Tuan kecik takyah cakap la memang handsome bila berbaju melayu!

Baju kasual, utk Rayyan Ariff dah settled. Beli kat Sogo masa sales brand Polo hari tu. Cuma kalau ada kelapangan, nak topup jeans je lagi sehelai. Rifa Aleesya pun dah settled. Takde apa nak tambah dah.. Untuk Adik, sepasang je beli kat Sogo, yang lain, semua online.. :P

Untuk ayah, 2 t-shirts lg. Untuk Mama, 2 baju kurung lagi nak matching dengan baju kasual anak-anak. Konon nak mengimarahkan lagi suasana dengan kesedondonan kami la.. Hehehehe..

Puasa? Alhamdulillah last year tak tinggal. So, heaven lah kan.. Nak puasa sunat cam tahun2 lepas, takut effect milk production. Tambah2 bila my mom kata, yang puasa wajib pn ada yang bukak sebab tak larat nak susukan anak, so tak puasa sunat dulu pun takpe la..

Risau my mom takut tak cukup stok susu cucu dia. Maklumlah, frozen stock bukannya banyak pun. Hehehe.. Supplement? Obimin, Shaklee & VCO Catalyst masih lagi jd santapan harian.. Harap2 production maintain la masa Ramadhan nanti.. :-)

Ok. That's all. GTG. See ya'!!

6 comments:

shaliza said...

wahhh..dah sakan lah nanti ek 2 deradik tu beraya...tak sabar nak tengok 2-2nya.

Yaati Nor said...

wah boleh tahan byk helai baju raya yek..En asben tak galakkan beli baju raya byk2..belah dia mmg tak meriah raya..sbb bukan melayu tulen sgt kot..huhuhuhuh

AIN NAZRI said...

akak jgn risau.. kawan2 saya majority bila diaorg puasa.. production susu melimpah ruah.. seronok ajerk tengok

hana said...

beli on9 kat mane? blh share? tq :)

h4ni3 said...

jiey..
lamanya saya tak singgah sini!
ian pun dah besar.. dah ada adik :)
happy to see him growing.. makin hensem abang ian :)

Unknown said...

wa..dasyat tu...share la online shopping yg menarik tu? esp on baju gown girl nak gak shopping :-)