Monday, July 6, 2009

Our busy weekend..

Sekali lagi, minggu ini merupakan minggu yang amat memenatkan. Mungkin hari-hari minggu yang seterusnya juga akan lebih memenatkan sehinggalah proses berpindah rumah selesai.
.
Pagi sabtu, aktiviti kami dimulakan dengan ke SDMC untuk fisioterapi Ian. Kerana ada yang membatalkan temujanji mereka, Ms. Sarjit meluangkan masa lebih dari sejam untuk Ian. Bermakna lebih dari sejam juga masa untuk kami berbual.. :P
.
Pada kunjungan kali ini, saya bertemu dengan seorang ibu yang menemani anaknya. Hati saya agak tersentuh dengan sikap ibu ini. Saya mengerti kadang-kadang kebenaran itu adalah sesuatu yang sukar untuk diterima. Tapi bukankah dengan menerima kita akan lebih redha? Hmm.. Tidak mengapalah, rambut sama hitam, hati sulam lain.. =)
.
I don't know why this baby of mine is so full of smile! I remember that I used to cry when I was carrying him.. What a blessing, huh? =)
.
Cuteness!! And, he doesnt mind being wrapped.. =)
.
Pulang sahaja dari sesi fisio, kami singgah untuk makan tengahari di sebuah restaurant di Pandan Indah. Tiba di rumah, kami berehat seketika. Selepas asar, saya bergerak ke Jalan TAR kerana mahu mencari langsir rumah. Penat juga berjalan turun naik antara Sogo, Kamdar dan Nagoya. Akhirnya, saya memilih untuk menempah langsir di Nagoya. Dan tempahan ini bukanlah pattern pertama yang menjadi pilihan saya. Dek kerana kepenatan, saya pejamkan mata sahaja. Takpe.. Tahun2 hadapan masih ada.. Masih banyak peluang untuk bertukar langsir.. :P
.
Hari ahad pula, seawal jam 9.50am lagi kami sudah tercongok di pintu hadapan Sogo. Kata hubby, Mama tolong bukak pintu Sogo.. :P
.
Hasil soping-sopingan.. :P

Untuk teman saya yang baru melahirkan. Oh, saya cukup fail apabila memilih baju untuk baby girl! Sangat tidak pandai.. Naik pening kepala dibuatnya..
.
Untuk hero Malaya.. :P
.
Lagi untuk hero malaya..
.
Ini ayah yang belikan.. Kasut raya katanya.. Mama kureng sket benda2 mahal ni.. Udahnya letak kat kaki jugak.. Kalau Ian dah bleh jalan, lain ceritanya.. Hmmm.. Kata nak berjimat!
.
Baru bangun tido.. Tunggu orang-orang dewasa makan.. :P
.
Sampai di rumah, rehat sekejap, kami keluar lagi.. Dan Ian pula, tinggal di rumah dengan bibik. Kipas siling dan aircond sudah siap dibeli. Hanya perlu mencari kipas siling untuk ruang tamu sahaja. Seterusnya, ke Tesco Ampang untuk membeli barang dapur.
.
Niat di hati, malamnya, mahu menjenguk progress kerja-kerja pengubahsuaian, tapi sudah terlalu penat. Kerja pejabat yang dibawa pulang kononnya sebagai 'bekalan' juga tidak sempat disentuh.. Sebenarnya, banyak yang saya inginkan untuk kerja-kerja pengubahsuaian ini terpaksa saya lepaskan untuk sementara waktu kerana perancangan cuti tanpa gaji nanti.. Tidak mengapa, bila sudah kembali bekerja, InsyaAllah, semuanya akan saya perolehi kembali.. =)
.
Malam pula, Ian berjaga.. Aduhaii.. Teruji kesabaran.. Bagaikan tahu mamanya akan kembali bekerja keesokan harinya, dia mula menunjukkan perangai cantiknya yang asyik mahu melekat dengan mamanya. Ditinggalkan sekejap sahaja raungannya bergema.. Oh anak!
.
P/s - Sejekap sahaja sudah isnin kan? Huhuhu.. Busy! Busy! Busy dan Busy!
P/s (2) - Boss MC ari nih.. Tanduk setan keluar... Eh, eh takleh! Keje banyak! Sabar.. Sabar.. :P

30 comments:

alyyani said...

aku pulak mmg fail nak cari baju utk baby boy. sudahnya, aku imagine baju yg org besar pakai then cari yg infant punya. mmg cmni ek? hehehe...

misz_nierah said...

ngeeee...slalu ek soping2 kat Sogo. kalo sy dok unikl nti,jenguk2 la sy. heheh..x malu tol sy ni.

kak,nape Ian kene balut2?

Adinina said...

mcm biasa...auntie Nina akan ckp ape? IAN HANDSOME....hahahah...cubit kang!

suealeen said...

Ian ni murah dengan senyum.. Syafiah 'sombong' bukan main.. nak senyum bukan main susah.

Jiey, akak ada perangai gak dulu. Perangai bawak balik keje opis ke rumah. Pastu keje tu jadi perhiasan je la sampai ke pagi.. kuang³!

Jiey^Mien said...

Aly : Maksudnya, kita tak biasa lagi la tu.. :P
Nnt kita biasa2 kan diri yea.. hehhee..

***********************************

Misz_Nierah : InsyaAllah, nnt kita jenguk2 yea..

Bkn selalu pun.. Bila ada benda nk carik jer.. Tak sanggup la.. Kat sana ramai umat.. Tu yg sggp tgg pintu bukak tu.. Nak awal punya pasal.. :P

***********************************

Adinina : Macam biasa, Ian akan jawab, Tenkiu Auntie!! Ngorat Nafisa skettt.. :P

***********************************

Kak Sue : Hahahhahah... Masa blaja pun sama kak.. Beria bwk blk buku konon nak study.. Tiap2 kali cuti sem, tapi hampeh! :P

azzamoro said...

banyak nyer barang Ian. Hehe..

kalau dah ada anak ni, baru perasan hati tak pernah lokek nak beli brg anak. if barang sendiri, berkira2 jugak..:)

Reena said...

betul tu..sekejap jek dah isnin balik...boring nak kerja...bestnya beli barang untuk rumah..entak bila reena boleh ada rumah sendri...ian always keep smiling..muaahh

Queens said...

cantiknya kasut raya ian..
hi hi rambang mata pilih baju girl kan..

ps: bos tiara pun mc..jap g nk kuar ni kui 1130 for luncheon yeaaaa

niza said...

tanduk setan ye....hehehehe...

Rinna said...

Wah pepagi dah bukak pintu Sogo ekk.. hehehe.. banyak beli baju raya ekk..utk si hero comey nie..

Suka tgk Ian senyumm..sejuk je hati .. :)

yatie chomeyl said...

boss ooo boss..acu kelih anok buoh demo ni ngular time kijo hehehhehhe takpo jiey, boss takdop pong kijo jale jugop deh?

bilo nk pindoh umoh baru?

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

wahh..bz nye jie..

bz2 pun sempat sopeng2 lg ek...

jiey pindah umah kat mane?

Farah said...

ok rayyan ade panggilan baru.."rayyan budak suka senyum "ok tak? hahaha

amboii dah nama pon org pompuan..langsir,sofa sume kena baru!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

seronok Ian dapat jalan2..siap mama dia tunggu depan pintu sogo lagi nak bershopping...SDMC tu Sime Darby Medical Centre yek?...kalau betul saya kerja sebelah SDMC jek...InsyaAllah one day bleh jumpa dengan Ian yang maintain hensem ni kan..

shima said...

JIey, pandan indah tu dah dekat sgt ngan umah akak tu...hehehe

Watie Aziz said...

wah ..mmg penat btol tuh! heheh..chumel lah tgk Ian senyum & duduk tuh ..very lovely smile kan!!

mamamiera said...

ian kal0 xsnyum p0n kiut inikan pule bile snyum.. bizy t0l jiey ae.. xpe nnti rehat byk2 6 bln nnti.. nape ye jie cuti 6bln tu.. zai tlepas n3 k0t..
.
hehhehh zai plak fail carik baju b0y.. patutnye zaicarik yg xberkoler n xberlengan.kesian ankbujang zai berpel0h kepanasan g knduri kawin..

ME said...

comelnya Ian ...

Liana said...

cantiknya baju ian. suka senyum ian tu...semakin comel.

izzahazfar said...

oo..akak dah bli langsir rumah baru ye..

zah..baru ingat nak mencari2 utk raya ni...

langsir kaler apa?..heheh

Jiey^Mien said...

azzamoro : betul la kan.. sdr punya, pikir 3/4 kali baru beli.. kalo anak punya, dan2 tu jugak ambik.. :P

P/s - Jiey smpi kena tegur ngan bibik.. Dia suh beli utk diri sdr, brg Ian da byk.. Siap bg nasihat suh melawa utk suami.. muahahha.. :P

***********************************

Reena : Kitorg pun tgh kumpul duit gak lagi nih.. Nak beli landed house plak..

Jom Reena, kita sesama kumpul duit.. =)

***********************************

Queens : Jiey bukan rambang mata, pening sbb tak reti.. Huhuhu..

Err tiara, baju baby girl mmg lagi mahal dr baju baby boy ek? adoyaii.. rabak poket kalo dpt baby gal pasni.. kena letak hantaran tinggi2 nih.. =)

P/s - Hehhehe.. Dgn berjayanya, tadi kuar jam 1140am, gi carik tiles rumah.. :P

***********************************

niza : sesekali kuar tanduk.. :P

***********************************

Rinna : itu la, kalo sesedih, tgk muka Ian, terus cool.. =)

***********************************

Jiey^Mien said...

Yatiey : Jange kaca gak, boss tido nuh.. Hehhehe..

InsyaAllah, hari sabtu mgg dpn so lagi. =)

***********************************

mummy miqhael : soping itu wajib.. :P
Saje tanak bersesak ngan org ramai.. Dah takyah pikir baju raya dah.. =)

kat ampang gak, dekat ngan hospital ampang..

***********************************

Farah : dah ramai yang panggil dia budak senyum.. :P

Dah 2 tahun kawen, langsir tak bertukar.. Bila masuk umah ni, kenen2 la ngan en.hubby.. :P

tapi sofa tak bertukar.. takde budget la..

***********************************

MamaDamia : A'ah.. Iye la tu.. Act, kitorg every week akan gi sana.. Kalo weekdays, ari selasa atau rabu atau kamis, depends on availability therapist tu la.. Kalo ari sabtu mmg ada la muka kitorg..

InsyaAllah, panjang umo leh la jumpa.. =)

***********************************

kak shima : akak dok mana kak? masa bujang dulu, jiey dok pandan indah, kat kenari court (dekat ngan lrt cempaka)

skrg ni kat taman saga.. pasni dok kat hospital ampang plak.. bleh la gather2 nih kak.. =)

***********************************

Jiey^Mien said...

Watie : Budak senyum Ian neh.. :P
Takpe, penat2 skrg.. Pasni leh rileks jer.. =)
Bleh la jalan2 gi Klang pasnih.. =)

***********************************

mamamiera : cuti unpaid.. nak fokus kat ian.. itu yg busy lately.. nk kena settle semua.. sblm start cuti nnt..

takpe.. takpe.. kita sama2 blaja.. nnt jiey plak blaja carik baju bb gal bila dh ada bb gal nnt.. :P

***********************************

ME : Agak2 kan kak, ikut mama dia ke ikut ayah? Hehehhehe..

***********************************

Liana : Makin besar nih, bukan je makin murah senyum, makin cheeky.. Suka buat muka cheeky dia tuh.. Rasa nak cubit2 jer pipi dia.. :P

***********************************

Izzahazfar : Sebelum2 ni, akak tak pernah heran pun nk wat langsir raya.. Coz kalo raya, sure tak raya kat umah pon.. Sama ada Kota Bharu atau pun Rawang.. :P

Elyn said...

cntk nye kasut adidas ian stripe merah tu!!! i try cr kaler tu huwaaaa x dapat. jiey beli kat ne ek???

Jiey^Mien said...

Elyn : Cantik ke? Ayah dia la tu yg pilih.. Siap pujuk2 bila i kata membazir.. :P

Kat Sogo jer.. Byk gak choice dia..

Noina said...

huwaa...lama tak shopping kat Sogo..dulu masa keje kat Maju Junction..slalu gi sana..buat perabih duit..hehe..emm..biasala Jiey..masa cuti jer nak buat semua benda kan..sama ngan Ina..klu cuti takde yang dok kat umah..ari Sabtu dah sibuk ke Gedangsa..ada pun ahad..tapi mesti nak kuar bawak Nabila gi jenjalan..hehe..

kamalnzura said...

Ian dah shopping baju raya yea...
Danish belum lagi...huwaaa....

[I][T][A] said...

Byknya shopping... dalam byk2 tu ita paling berkenan kasut adidas ian... cute sgt.... pandai ayah ian pilih.. nak belilah satu untuk raisha.. hehehe

Mrs Imran said...

comel nyer rayyan :) senyuman menawan hati! tapi rayyan tetap kene minum susu yeeee :D

cutieskidies collection said...

wah shopping ye.....

raya dh dekat ni...jom singgah ke CUTIESKIDIES... pelbagai pilihan baju branded kanak2 dengan harga menarik dan berpatutan khas buat simanja anda..kini jualan stok-clearance sdg berlangsung...diskaun sehingga 50%..
jangan lepaskan peluang....