Friday, July 24, 2009

Sudah hari jumaat.. =)

Saya rasa, semua orang pun perasan bahawa sekarang ini, waktu berlalu begitu pantas dari hari ke hari.. Serasa baru sahaja hari isnin, tapi hari ini sudah hari jumaat. Hari yang paling dinanti-nantikan semua..
.
InsyaAllah, kami akan ke PD esok hari.. *Sengih*Sengih*
.
Hari ini juga, senyum saya semakin lebar.. *Sengih lagi*Sengih lagi*
.
Alhamdulillah.. Rezeki anak bujang handsome saya yang boleh mendengar dengan jelas tanpa bantuan *kata itu doa, bila anda membaca ayat ini, juga satu doa, :P*, memang murah.. Pagi ini, teman sepejabat saya membawa ini untuk anak bujang saya;
.

Bagaikan tidak sabar mahu bergegas pulang. Oh, mama yang terlebih excited!! *Grin*Grin* Dan saya cuma perlu membayar 50% dari harga asal. First hand item. Sangat suka okeh.. Rezeki.. Alhamdulillah.. =)


Makin handsomelah anak bujang saya bila diletakkan di jumperoo itu nanti.. =P

Okeh.. Okeh.. Concentrate!! Pasni no more money to spend on toys.. Hearing aid for Ian pun dah makan RM7K.. Berjimat.. Berjimat.. Err.. ada sesiapa nak belanja 'bluetooth' untuk anak bujang saya yang handsome and smart ni tak? :P

P/s - Nape sy takleh tggl komen kat entry kawan2 saya. Keep on saying system busy. Kadang2 bleh, tapi most of the time, memang takleh. Aduhai streamyx, cepatlah re-connect kat rumah.. Kalau tahu lambat, baik saya cancel line jer and pakai maxis broadband ke hape kan? =(

P/s (2) - Yana, I'm so sorry for your lost. InsyaAllah, anak kecil itu akan menanti dirimu dan suami 'di sana'. Nanti kita pulun 2010 sama2 yea..

P/s (3) - Ibu Dalila : Congrates on the new job.. InsyaAllah semuanya akan berjalan lancar.. Sedihnya nak tggl Dalila..

P/s (4) - Wana: Happy 29th birthday 'kakak'.. Hehehhe.. Terasa diriku teramat muda.. :P

P/s (5) - Aly: Nape kamu didik Nia suka bantal tu.. Hadoii.. Siyan kat menantu aku tu..

P/s (6) - Cikpid : Sibuk ngan apa smpi nk pause blogging nih.. =)

P/s (7) - Miezrina : Comel sungguh gamba Akid tgk TV smpi tenggeley tekok.. :P

P/s (8) - Watie : Kena praktik kat Ian teknik balancing tuh.. =)

P/s (9) - Eina : Walking shoes utk baby, Adidas selesa kot.. (my friend yg ckp, mokcik tatau coz ank mokcik mmg jauh lagi dr berjalan nih.. :P

P/s (10) - Farah : Dah lama tak letak kurma dlm nasik Ian. Ian pun suka coz rasa dia kan cam manis2 gitu.. =)

P/s (11) - Mama Auni Firdina : Comel la sandal baru Auni kalau dpt yang plg atas tu..

Okeh.. Okeh.. Dah penat type.. Sorry yea kawan2 coz takleh nk drop comment.. =(

17 comments:

eiNa said...

mmg rasa cepat je masa belalu.. ari ni dah pon jemaat.. ari yg dtunggu2 sbb weekend bleh besama anak techenta.. :)

besh nya ian dpt jumperoo tu.. belatih slalu k,nnt leh lompat2 dlm tu.. :)

Reena said...

wow so nice...bercuti ke...thats nice..

Cikpid said...

hahahaha..comelnye tgglkan komen kat sini....


wah bestnye dpt 1st hand things tp byr 50% jek..mmg rezeki Ian melimpah ruah kan??

Selamat bercuti Jiey..sonoklaa die g PD

Ian tu x moh laa pki bluetooth...sbb nnti die ok..boleh dgr xyah pki bluetooth pon..

yatie chomeyl said...

meme cepat..tgk2 hr jumaat doh..

mesti Ian suko leh duduk dale jumperoo tu deh..ntah2 xsey tubik dio, nok diri dale tu jah hehe

Adwindaa said...

tomey ian duduk... encem gitu...nanti leh la dia lompat2 n praktis jalan lam toy baru....muahhhh....

Mama Qaseh said...

BEshnyer ade jumperoo to..teringin sgt nk beli utk Qaseh..tapi rege nyer mak aii..

Marsha~ said...

mesti Ian suka kan naik buaian tu... mesti tanak turun.. hehe

Elyn said...

ari plg besh ari jumaat sbb esok cuti hihihi.....

ian makin hemsem la!!! windu nk cium kamu opssss

puterikurekure said...

selamat hari jumaat jiey!
:)

Watie Aziz said...

wah ..best ooo jumperoo tuh!! mahal weii... sebab tuh i tutup sebelah mata dulu ..ahhahaha... skang tak sesuai dah kot utk Q...untunglah Ian, 50% hokayyyy..rezeki anak...

auntie doakan Ian dapat dengar seperti yg normal ok sayang..aminnnn

alyyani said...

jawapn to p/s(5) : aku tak ajar menantu ko tuh. aku rasa it's a genetic thing. hahaha...

jiey, dpt jumperoo tuh. mmg berguna tok ian kan? untung badan selalu dapat menan free tau. bukan menan jek, banyak lg.

nak ke PD? jeles aku ko nak pegi bercuti2 malaysia! huhuu...

ME said...

.. nak ke PD .. enjoy. Hope Ian pun enjoy the trip.

Noina said...

waaaa..bestnye..Ian nak gi mandi..:)

SyahNur said...

wah.. bestnye nak pi vacation erk! best dpt jumperoo tu, mesti Ian suke!

ibu_arifa said...

alhamdulillah dah dapat pun jumperoo tu..murah rezeki Ian nih.. semoga Ian sihat sentiasa yer.

To Jiey: selamat bercuti..PD best!
patut lah lama tak nampak jejak Jiey di umah ku..rupa2nya system busy rupanye..terharu lak bila tgk Jiey tinggal komen kat sini..ingatkan dah lama tak singgah umah..hihi

miezrina said...

hahahhaha jiey... doh la sejak azali tekok pendek... duk terlenggok gitu.. tenggeley teghuh la... eekkekekeke

ada nak cilok gambo Ian sekeping dua... simpan buat kenangan eh... TQ

mummy_adam said...

Ian makin hensem lah.. comey sgt..

syiok nyer jumperoo tu..

lama xtgk Ian winduuu bangett :) auntie bz, xsempat siggah blog nie.. :(