Friday, July 10, 2009

Perancangan untuk esok..

Cepatnya jumaat kan? :P
Tak sabar menantikan hari sabtu dan ahad..
Minggu ini, tugas yang perlu dilaksanakan ialah mengemas barang-barang untuk berpindah pada hujung minggu hadapan.
Mungkin juga, akan menyelitkan aktiviti pencarian car seat Ian Ariff. Carrier yang dipakainya sebelum ini sudah kecil untuk dirinya..
Cantikkan? Inilah yang bertakhta di hati buat masa ini.. :P

Satu lagi, cantikkan hiasan bilik di atas.. Sesuai untuk Ian.. Tapi MoF tak approve.. =(.. gambar dari google image

P/s - Camne nak pujuk MOF? Teka korang!!

28 comments:

syira said...

ala, my Dear baru habis warehouse sale. if not boleh bli car seat sit for Ian at lower price, hehee
^_^

Cikpid said...

sile kemukakan proposal anda kepada MOF ketika sedang berlanding2 tgk Tv..smbil mmbelai2 rambut encik Minister Of Finance anda..dan bermanja2..atau memanjakan die..gerenti dapat..hahahhaha..

Jiey^Mien said...

Syira : Itu la.. Hari tu ingat nk gi jgk warehouse sale tu.. Pastu MoF kata jauh kat Puchong.. Haihh..

MoF nih memang tak mkn saman.. :P

***********************************

CikPid : MoF nih payah sket.. Hati dia kental.. :P

***********************************

Queens said...

Jiey- nanti kalo dah siap bilik ian.. letak gambar ya..cantiknya.. dulu teringin nk wat utk ayra.. tapi.. smpai skrang pun ayra dok tido satu bilik ngan kitaorg lagi hih hihihih

Mama Qaseh said...

Jiey,
gile cute bilik tu..pujuk2 le MOF tu..bukan utk org len..anak sendiri gak kan..tp asalkan cukup budget..

geram2..i wish ade rumah sendiri..bleh le nk decorate nursery room camtu..huhuhu

yatie chomeyl said...

masok sedap2, pakai wangi2 seksi...pastu try pujuk MoF, berkesan dop agok2? hehehe

shima said...

Jiey, nak pindah umah dekat2 ngan hospital ampang tu ke? kalu kat area situ mmg dekat ngan umah akak. akak duk le jardin aje...selamat berhujung minggu

Jiey^Mien said...

Tiara : Ian pun tido ngan kitorg gak.. Tapi mmg nak wat bilik utk dia coz brg mainan dia terlampau byk.. Yang tak bukak pun ada lagi sbb konon2 nk pindah.. Pastu dok berserabut kat hall.. :P

Nnt dah siap Jiey letak la.. Tapi sure takde cam dlm gamba kat atas tu punya.. Tapi kan, dapat sipi2 pun jadik la.. Muahahhaha...

***********************************

Mama Qaseh : MoF kata takyah nk grand2.. Bukannya Ian tido sdr.. :P

Tapi takpe, kita guna kekreatifan yang ada je la.. Nk sama sebijik sure tak dpt punya.. :P

***********************************

yatiey : MoF tu degil.. Lagipun, MoF kato, cari katil 3 tgkt.. Seney ore mari bulih tido situ.. :P

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

lawa la bilik tueee.. cost nyer mst makan Riban2 gaks nie.. huhuhu..!!~ beli slow slow laaa.. mesti boleh...

Jiey^Mien said...

Kak Shima : La hai.. Dekat jer tuh.. Jiey dulu dok Kenari Court.. Tak jauh la ngan Le Jardin tu..

Ari tu ada gak bincang2 ngan bibik, bleh akak tumpangkan anak2 kat umah kitorg sementara bbsitter cuti, bleh wat kwn ngan ian.. tapi memandangkan keadaan umah yang cam tongkang pecah, diamkan je la..

brg2 tgh bersepah.. Kotak2 merata alam.. Tak pepasal anak akak dok dlm sampah plak.. :P

Jiey^Mien said...

Jue : Sure tak dpt punyalah.. Bilik kat atas ni decoration tak heavy.. Brg Ian byk giler.. Sure tak jadik cam yang kat atas ni.. :P

Farah said...

hahaha aku setuju ngan cikpid! kena goda2 skit dgn pujuk rayu..sure MOF setuju!

azzamoro said...

suke tengok hiasan bilik tu... saye pun teringin..

hehe..biasala kan..kenkadang emak2 yang lebih dari anak. tapi, bapak2 mesti tak approve..:(

alyyani said...

oi, cantik nye. kalau tgk cite omputeh, diorg decorate bilik anak2 cmtu la kan? tapi, tgk je la. huhu...

misz_nierah said...

i love that room. sgt cute. hehe...kaler die sgt cute jgak. oh,bahagianya ade bilik cute cm tu ^_^

ME said...

Cantik sgt bilik tu. Kalau dpt mcm tu, mesti mama teringin jadi baby balik. But practically, white is a no no .. bila Ian dah pandai conteng esok mcm2 color jadi. My advice kalau u nak buat bilik better tanya trainer/Dr dia, color apa yg sesuai utk bantu perkembangan dia.Elok kalau you dah buat satu bilik/playroom utk dia, senang nak train dia nanti, masuk jer bilik tu dia dah tau time utk training.

mama auni firdina said...

jiey nc cr car seat ekk..nice car seat tu..smart je kn..

da nk pindah ekk..wahh,besh nyer..so da settle reno la yer..leh tgk pic umh baru jiey..bilik tuk ian lawa ler klu wat cenggitu..tuk anak dara sya pon ade bilik sendri gak but still tdo ngn kiteorg..maybe nk cat kale pinki n simpan brg2 anak dara yg byk tuee...nnt update la ekk umh baru..nk nengokkkk..hehhehe

Elyn said...

ckp kat MOF yg ian perlu kan space ngan besar..... so die perlukan bilikkkkk besarrrrr.

pastu ckp la u nk privacy ngan MOF je heheheehe

Anasfadilah said...

carseat..

Ziyyad punya pun dah kecik

kena beli baru

jiey,carseat dalam pic tu brand apa ye,cantik la..

Liana said...

Cantik ler jiey...cantik ler itu bilik... kalo ler ummi ada rumah besar dan duit nak jer buat macam tu.... :)

Pnut said...

tak pa..pelan-pelan kayuh....
realisasikan sikit demi sikit
nak pindah rumah penat ooooooo....

jgn lupe tempek pic rumah baru tau...eheheh akak teruja tengok umah orang ni...

MiszMama@Haslinda said...

Comelnye bilik baby camni, kalu mcm ni bukan baby je yg suke tidur dalam bilik ni, silap2 mak baby pun lepak sama.hhehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

cakap jek kat MOF tu yang hiasan dan warna lembut macm tu sesuai untuk membentuk sikap dan merangsang perkembangan Ian ..tapi memang serius cantik hiasan n kaler dia tu...kang kalu letak kaler garang2 nanti Ian tu jadik garang n cepat marah plak...hihihi bleh terima ke alasan macam ni?

kamalnzura said...

bagus..utk keselamatan Ian!

Dina said...

Penat Dina pikir.. amendeeee lah MoF tuh.
Ohooo rupenye Minister of Finance!
:P

Cantik tuu car seat untuk Ian.. harap-harap terbuka laa hati MoF tu untuk bagi hajat Jiey tercapai..
:D

MamaAqil said...

cute babas bilik tu, kalo MoF tu ketegaq sangat, jiey wat2 majuk ker, kompom dio belinyer...

shima said...

Jiey, kalu anak2 akak duk ngn bibik tu, mau hura-hara bibik nanti...hheehehe

Ema@Red said...

cantik2...... car seat tu..... seperti difikiran ku.....