Tuesday, February 2, 2010

Dan pemenangnya ialah.... bukan RAYYAN ARIFF!! :P

Grand prize winner bukan milik Rayyan Ariff.. Namun kami berpuas hati di tangga ke 4!.. Lg pun, all the babies are gorgeous and adorable.. Semua pun deserve to win..
.
Cutest baby Photo Contest anjuran MBP memang mendapat sambutan di kalangan Bloggermommies. Untuk pertandingan bulanan yang mempunyai tema berlainan, sememangnya mendapat sambutan yang baik dari segi penyertaan.
.
Untuk Cutest baby photo contest pada bulan November, Rayyan Ariff mendapat tempat saguhati daripada 80 penyertaan. Dan untuk melayakkan diri ke pertandingan akhir, Rayyan Ariff merupakan antara 6 babies yang terpilih daripada lebih 180 penyertaan untuk turut sama bertanding dengan 14 lagi babies yang merupakan pemenang bulanan.
.
Congrats Kak Ros di atas kejayaan contest ini! **Dan terima kasih coz memilih Rayyan Ariff**
.
Harus sakit kepala Kak Ros nk pilih.. Babies kan memang naturally cute and cuddly! So mmg susahlah nak decide kan? Diorang ni, pakai pampers jer sambil dok guling2 atas tilam and tunjuk paha yang berlapis2 pun dah nampak cute giler.. Ini kan plak kalo dah posing comel2 kan?? Lain la kalo kita yg tua bangka neh buat.. Mahu mencicit org yg tengok tu larikk.. *merujuk kepada diri sendiri* muahahhaha.. ~@semenjak berat tak terkawal neh, inferiority complex pun dtg ler@~
.


Susah sebenarnya mahu mendapatkan nice shot Rayyan Ariff semenjak dia makin membesar.. Gambar for sure akan jadik blurry.. Tambahan pula, digicam mama dah mula buat perangai.. Lagipun, Rayyan Ariff masih tidak faham erti photoshoot atau seangkatan dengannya.. Yang ada, hanyalah gambar candid.. Kalau pun dia memandang kamera, hanya kerana tertarik dengan cahaya yang dikeluarkan.. *Okeh, saya tunggu dengan sabar bila budak neh nk pandai posing.. Mama didik kamu jadik model yea nak.. :P*
.
Actually, saya sangat2 tertarik dengan hadiah di tempat ketiga.. Sebab ada buku.. Lately, Rayyan Ariff memang sukakan buku .. Terpaksalah mama beli sendiri.. Tambah koleksi buku Rayyan ARiff.. =)

~@Tengok Anis, mama saya jeles dengan kamu! Anis, kamu nak tak share buku dengan saya?? Nanti saya bagi kamu cium dan gomol saya cam hari tu?? :P@~
.
Owh yea, sewaktu di MBP gath tempoh hari, anak bujang saya telah digomol oleh si Anis Manis.. Dicium bertalu-talu sambil tangan Anis dok cucuk hidung Rayyan Ariff coz Anis nak tunjuk nose. Super cute ok!! Rayyan? Muka cuak & rimas.. Muahahhaha.. Padan muka.. Kalo org tido, brani la dia lanyak.. Kalo kena lanyak, for sure tak terlawan ini budak manja.. :P

Owh yea, malam tadi ke BB dengan En.Hubby.. Ada hal.. Since saya berat nak bwk badan gumuk n jalan terkedek-kedek, agak ketinggalanlah dari En.Hubby.. Tiba-tiba dia pusing dan pimpin tangan saya kuat-kuat.. Jalan beriringan berpegangan tangan..

Owh, feeling sgt syiok okeh.. Kalo tak, sorang tolak stroller.. Sorang pegang barang.. Muahahha..

Terasa dalam hati ada taman.. Dalam taman penuh bunga.. :P

Masa tu dalam hati dok berkata-kata, Eliss, mokcik tak dpt makan nasik lemak ayam pun takpe.. Sengih dah lebar sampai senget tudung2 dah neh.. :P

Hnss.. Hnsss.. Hnss *Lobang hidung kembang tak berhenti smpi la..* :P

P/s - Happy befday to my only sis! Semoga segala yang terbaik menjadi milikmu.. =)

16 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tahniah Ian n Jiey....menang tempat ke 4 contest MBP tu...huhuhu romantik sekali ye berpimpingan tangan gitu....ahaks jeles seh...laki i nun jauh di kuantan sana...isk isk isk..

ibu_arifa said...

Tahniah Jiey, Ian yg cute ni menang kat MBP..yey!!

Momma Mia said...

Congrat Jiey & Ian sbb terpilih menang Top 4 MBP.

Asmahani said...

Congrats Rayyan Ariff. Top 4 tu.. hehehe... lepas ni posing banyak2 lagi, bagi mama join contest lagi. :-)

~Puteri-Nuur~ said...

tahniah jiey sebab ian terpilih

dalam taman, ada cinta dan dalam cinta ada puterinya :) sangat romantik, ok? :P

MamaAdwanEncem said...

tahniah utk ian macho yeee.... heheh
ian, tu mama tu tgk sengih lebor lagi dak??? hehehe

jiey, lin dpt rasa keromantikan yang dialami...fuhhh... ala syiokkk woooooo.... hehehehe...

yatie chomeyl said...

tepuk2 ko abe Ian. nanti abe Ian pakat buu tu dgn adik SN buleh ko? ;)

puterikurekure said...

eh, betulla jiey. skang ni susah nak jalan pegang2 tangan dah. abih tu, si kecik siapa nak pegang plak? huhuhu.

biar bagi orang lain taka tpegang tangan tu apa la sangat, tapi rasa hati memang berbunga2 ok.

:)

tahniah Ian! no.4 pon no.4 la...Ian tetap no.1 di hati auntie. :)

AppleCrux said...

Congrats Jiey and Ian..nnt jgn lupa hapdet sesi photography tu..

kak zue said...

tahniah ian..masuk lg contest banyak2..ian mmg cute..
amboi jiey..dah dapat pegang tangan lupa terus nasi lemak ayam tu..hihihi..

Pnut said...

heeeppppp. diet tak leh makan nasi lemak lauk ayam...
tak bleh...tak bleh...

mummy_adam said...

hahahahaa... dalam hati ada taman?? kihkihkih..dalam hati i ada taman jugak skrg ;)

alyyani said...

gelak aku baca tajuk entry ko ni. sabajela. hahah...

eh ian nmpk kurus la jiey. ye ke?

amboi, teringat la zaman becinta dolu2 ye. terus ilang PMS :D

Jiey^Mien said...

MamaDamia:
Thanks a lot dear..
Huhuhu.. Adegan susah nak dapat tuh!
:P

*************************************************************************************************************

ibu arifa:
tahniah utk arifa gak!
2nd place lagik!!

****************************************************************************************************************************

Mommy mia:
thanks a lot dear!
=)

***************************************************************************************************************************************

Asmahani:
Thanks a lot..
Bab2 nk posing tuh mmg susah..
Tanak cooperate tuh..
=(

*********************************************************************************************************************

put:
thanks a lot my dearest friend..
Hati berbungo2 sapa lo nih

********************************************************************************************************************************************************

lin:
mmg syiokk wohhh,,
muahhahahhaha..
:P

**********************************************************************************************************************************************************************

Jiey^Mien said...

yatiey:
timo kasih..
abe ian tokleh buku..
bulih perfume n jewelery set..
pakak nge auntie yatiey jah la..

******************************************************************************************

puterikurekure:
itu la..
senang je nk happy kan hati pompuan neh..
benda kecik gituh besar erti dia..

*********************************************************************************************************

applecrux:
thanks a lot!
wajib!
cuma tatau bila la tuh..
:P

**********************************************************************************************

kak zue:
thanks kak..
itu la.. ngengada..
:P

*******************************************************************************************************

kak pinut:
sekali je kak..
pasneh nk gi gym dh
:P

************************************************************************************************

mummy adam:
share la.. share la..
camne bleh ada taman gak tuh??
=)

******************************************************************************************************

aly:
tajuk takleh kalah ly..
:P
a'ah wehh.. makin kurus budak neh..
aku kena giatkan buat makanan utk dia neh..

Elyn said...

cayalah jiey!! berkat kerajinan dpt gak no 4 dari i yg pemalas ni keh keh keh