Sunday, February 28, 2010

When he is wayyyy better than before!!

Jam-jam terakhir sebelum kembali bekerja..
Memulakan sesuatu yang kita tinggalkan untuk sekian lama adalah susah..
Meninggalkan sesuatu yang sangat sebati dengan rutin kita adalah lebih susah!

Photo yang kabur ini membawa kegembiraan yang mendalam pada saya.. I'm loving it!! My son is happily walking with his hearing aid.. Alhamdulillah, penerimaannya semakin baik. Musim penyiksaan padanya hampir berakhir.. =)

Buat pertama kalinya, dengan hanya sekali sebutan "Rayyan Ariff" yang sangat perlahan, dia berpusing ke arah kami. Nikmat itu sungguh indah. Kawan2, ini kali pertama saya merasainya. Gembira bagai di awan.. =)

Mengapa harus berhenti disaat-saat dia semakin bagus.. *sedih*

P/s - Okeh, saya adalah sangat emo dengan orang bodoh yang biar pakwe gunjeng dera anak sendiri.. Bangang!!

17 comments:

Pnut said...

pssttt nanti awak leh calling-calling kite ek... kita leh borak-borak...kan...

bye..

Alesya..

miezrina said...

hai jiey..... jiey mmg pandai merentap jantung hati na... betapa dpt merasai... menjiwai erti 'rasa' itu... rasa yg jiey alami saat ini.... izinkan diri berjauhan seketika dgn Ian dan janji Nya... jiey akan kembali ke pangkuan Ian dengan kepuasan... dalam hidup ini... mendapatkan semua sekali itu memang mustahil.... tp yang sedikit itu... juga NIKMAT sebenarnya.... na bahagia tengok jiey gembira... Ian juga... RINDU!

alyyani said...

mmg bangang. lepas tu nangis2 bila anak dah takde. padahal sendiri nye salah.

oh, ian dah ok dgn hearing aid tuh. good for him. aku yg confinement 60 ari ni pun becinta nak masuk keje balik. bole jadi benogn minggu pertama. ini kan bulan setengah tahun tu beb!

kak zue said...

jiey..pasni kalau nk sembang rahsia2 dgn hbby kena cakap pelan2..
style jer ian dgn rambut sikat rapat tu..

ps..hehe..edit tajuk yer..

maya amir said...

alaaa..sedihnye dah nak naik keje, mesti susah kan? but i'm sure ian mesti faham:)

p/s : ye! mmg saya jugak emo dgn berita itu..bodoh betul! haiwan pun tau sygkan anak..

LiAnA said...

good boy Ian :D... makin cerdik dah dia... sian dia mommy dh nk start keje yer... takpe lepas ni mommy dpt gaji suh beli mainan best2 hikss

eiNa said...

pempuan tuh memang bodoh.. sayang laki tak guna anak sndiri kena dera.. ba#I tul...

ps: Ian, tetap nampak ensem...

mrs_zura said...

mmg tabikla ngan kak jiey..amat2 cemerlang berusaha nk suh ian tuh getting better...smg dia lebih improve n improve lagi...

psl safiya tuh..ma dia tuh mmg albengong...bkn ke dlm berita ckp sblm nie dia pun dera bdk tuh...ptt sula ngan mak2 skali...biroh!

CatlinaFly said...

go go go rayyan ariff!jiey, ha ah bukan jiey je, sy pun rasa kecewa dgn org tak de otak camtu !

Nadiah Sidek said...

"Mengapa harus berhenti disaat-saat dia semakin bagus" - apa ye yg jiey mksdkn dgn ayat ni?

p/s: mmg geram la dgn berita tu!

misz_nierah said...

congratulations Ian.

lelaki itu mmg bangang! bangang nak mampos!

gina marna said...

lamenye x jenguk Ian...makin smart dahh :)

...sedih dgn kisah syafiah...sbnrnye sgt2 sedihhh...huhu

Sue said...

good boy, ian!

puterikurekure said...

haaaaaaaaa.........bestnya...
:)

congrats Ian dan Jiey!
atas usaha jiey dan penerimaan Ian. akhirnya...alhamdulillah...

izzahazfar said...

alhamdullillah...harap ia berguna utk Ian..dan nampak nyer pas ni..akak ngan abg tak leh cakap secret kat dpn dia...Rayyan Ariff akan dengar dgn jelas nanti...well done ian!

Elyn said...

mmg gile hari ni emo!!! sakit hati segala bagai la.... eh tapi bukan ngan jiey or ian tau hehehh

Manjakusayang said...

kehidupan sebagai seorang pekerja kena diteruskan...
Saya pun emo dengan orang tu! Termasuk mak arwah