Wednesday, February 17, 2010

Where do you see yourself in ten years from now?? (Bukan rumah je bleh bertema inggeris, tajuk entri pun boleh!)

~Masih dalam mode suka tajuk yang panjang-panjang~ :P

Sewaktu sibuk mengemas rumah setelah berpindah tempoh hari, saya terjumpa karangan Bahasa Inggeris yang merupakan tugasan sewaktu saya masih mengikuti program matrikulasi Perakaunan KPM suatu waktu dahulu. Inilah remarks yang diberikan oleh pensyarah saya untuk tugasan yang bertajuk itu : Where do I see myself in 10 years from now?

Good assignment. You also have a very good introduction!
I especially like the part about finding a husband as cute as Freddie Prinze Jr.

Well, good luck in achieving all your dreams


Mark : 17.8 / 20.

(I'm wondering, kenapa perlu ada point di situ.. Kan elok kalau markah digenapkan sahaja kepada angka 18) :P
.Saya pernah menjadi kipas-susah-mati- Freddie sweetie pie honey bunch neh.. Masih meminati cuma tidaklah ke tahap fanatik lagi.. Tiada lagi gambar mat saleh ini di almari baju.. Tiada lagi gambar met saleh ini di meja tulis saya..

Ok. So much of finding a husband as cute as Freddie Prinze Jr, kan?

He is definitely no Freddie Prinze Jr kan? But he's definitely my prince charming.. The father to my son.. And the love of my life! =)

Banyak yang saya sasarkan di dalam karangan tersebut tidak tercapai. 10 years from that date bermaksud tahun ini. Saya berusia 18 tahun sewaktu karangan itu ditulis. Dan umur saya bakal menginjak ke angka 28 apabila tanggal 11 Oktober 2010 menjelang nanti..

Dalam masa 10 tahun, banyak yang berlaku. Walaupun apa yang pernah saya impikan tidak tercapai sepenuhnya, I'm content with my life and with what I have now.

Next entry, akan saya huraikan apa yang pernah saya tulis dan apa yang telah saya capai.. =)

7 comments:

izzahazfar said...

NAMPAK COMEL DGN KEBAYA MERAH TAU!

::Mrs.Bubu:: said...

OMG! Mama Jiey, kita sebaya!! :P

Jiji said...

ok laaa aku nak jet li dulu masa umur 18 tahun.

Elyn said...

tepek sket karangan tu dlm ni!!! nak gak baca.....

Jiey^Mien said...

izzahazfar:
bila umo mudo, pakai kaler ape pun cantik.. :P
skrg dh tua n gems neh, pki kaler apepun serba tak kena..
:P

**************************************************************************************************************************

Put:
kita mmg sebaya.. =)

***************************************************************************************************************************************

jiji:
hahhahha.. skrg ni koben laaa pojaan hatimu!

*************************************************************************************************************************************************

Elyn:
panjang gak kalo nak tepek tuh..
Nnt jiey wat summary je la..
:P

Drama Mama said...

jiey, u sangat comel okeh! ;-)

btw, come join our giveaway for a chance to win our delectable diaper cakes! ;-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com/2010/02/join-our-diaper-cupcakes-giveaway_12.html

Anonymous said...

salam, jie. kak maz SR je. just nk ckp bday kite same..cuma akak 1975. cium utk ian. ohh lupe kita pon mek kelate