Monday, January 5, 2009

You're definitely a mother when..

Whether it's your car or your house, baby's stuffs are everywhere..
.
See? A pacifier in your car!
A baby cot in your bedroom, next to your bed some more!
Even worse, a baby mattress on your bed! Between you and your hubby! Hehhehe..
.
But it's a great thing huh? Great experience. You can never get enough out of your baby. Tido tak cukup, takpe.. Bangun tgh2 malam, redha.. Semuanya OK. Betul org ckp, you'll never know your capacity to love someone until you have your own child. A child that is so helpless and totally depending on you. Alamak, ter'emo' plak..
.
K la, Jom layan Ian.. :P

Siap dgn cap, nak gi BB semata.. =)

P/s - I totally can't wait for number 2, tp takut tu ada. Takut perhatian utk Ian akan kurang and paling takut, kurang dh sayang kat Ian. Ibu-ibu yang ada ank lebih dr sorang, camne ek perasaan kat anak2 ni?? Mommy kata, sama jer.. Semua anak ada kelebihan tersendiri.. Tp sy rasa, mommy syg sy n my younger bro lebih.. Hehehhe.. Perasan!

8 comments:

orangorang said...

"I totally can't wait for number 2"
hah!!!! no.2 sedang menyusul ke kak jiey...rezeki tu...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sy rasa abah sayang saya lebih coz saya anak pompuan sorang dalam family..pantang pun abah saya sediakan air mandi dan buh minyak kat kaki dan pakaikan stokin taw :D
so sy rasa memang bias laa kan kasih sayang tu :D hehehehe

mirah said...

nak share ni, perasaan kasih tu setakat ni mcm sama je rasanya. Dua2 sayang takde preference lagi dan sebolehnya biar lah sama. Mana boleh tunjukkan preferences kita pd anak, kecik hati anak nnt.

Jgn risau jiey, nnt bila confirm dh pregnant terus perasaan tu akan dtg sendiri..
Btw, dh ada no. 2 ke? :)

Jiey^Mien said...

Orangorang:
Kalo ada bagus la.. Rezeki.. Hahhaha. Blom lagi la la.. Focus kat Ian la dulu.. Kan ke dia kecik jer lagi.. Mata ni itam legam dah lebam wat bgn mlm2 buta.. :P

e.l.i.s.s.m.i.e.:
Ish tgk, blom apa2 lg dah ada bukti depan mata.. Siap pakaikan stokin tuh.. Harus dengki.. Huehuehue.. X sanggupnya.. :P

mirah :
Itu la dok pikir. Especially anak yang special ni. Biasanya akan dapat tempat yg lebih special. Tp takut gak.. Kasih berubah.. Hehehhe..
Lom ada lagi la.. Jiey deliver thru c-section dulu.. So kena la tunggu dulu.. Lg pun, Ian sorang pun x terlayan.. Nak jaga ank lg.. Nak blogging lg.. :P

mirah said...

Jiey, part nak blogging tu mmg geli hati bila baca. Sempat lagi tu eh.. :)

ye lah mirah pun rasanya nak concentrate dlu dgn khadijah, dia pun kecik lagi, nak tambah lagi pun tunggu lah thn2 depan ke pula.. tp kalau Allah bagi juga, terima lh kn.

suealeen said...

jiey,
actually tak de beza. tapi as anak, dia akan terasa, walo pun sebenarnya perhatian tu sama je. mulalah kata anak itu fav mak or ayah.

pernah dengar sindrom anak tengah?

Jiey^Mien said...

Mirah:
InsyaAllah pasni Mirah dpt boy plak

Kak Suealeen:
Penah kak. In fact, ms kecik2 dulu selalu rs nak lari dr umah coz mommy n abah prefer my olfer bro than me.. =(
Tp bila dh besar, baru pahamm..

mami hafiy said...

ahaha

ada gak orang tanya apa perasaan bila anak dua ni.

tak tau nak cakap, tak rasa betul2 lagila sal dua2 pun tak reunite lagi. nanti tatau dua2 nka claim nenen. nasib baik ada 2 belah. kehkehkeh.