Tuesday, August 4, 2009

Aktiviti hari minggu..

Ini aktiviti pada hari sabtu dan ahad yang baru berlalu.. Bermula dengan hari sabtu, pagi kami ke Desa Water Park.. Hari keluarga tempat saya bekerja.. Kami tiba agak lewat kerana saya terpaksa menyiapkan beberapa kerja pejabat yang belum selesai.
.
Di sana, selain daripada acara-acara berbentuk hiburan, kami juga dijamu dengan buah-buahan tempatan. Saya rasa, waktu inilah Ian telah digigit semut. Beberapa kesan merah jelas kelihatan di tangannya. Sehingga ke hari, masih sedikit bengkak dan ianya kelihatan seperti jerawat. Kasihan Ian.. Mungkin malam nanti kami akan membawa Ian ke klinik.
.
Dari Desa Water Park, kami ke Subang Jaya, menghadiri majlis akikah Izzat Kashfi. Cantik sekali perhiasan pada buaian Izzat. Pada sebelah paginya diadakan majlis berendoi dan marhaban.
.

Ian behaved so well. Mama, ayah and bibik boleh makan dengan aman while Kak Atie sibuk layan Ian.. =)

Doorgift di bahagian tepi, dibuat sendiri oleh mama Izzat.. Mmg kreatif mama Izzat ni..

Izzat Kashfi yang terlena..

Seterusnya, majlis sambutan hari lahir Nain dan Iman di Ampang. Semua foto-foto dari kamera Wana.

Iman dan Nain

Ian beramah mesra dengan Izz.. Siap pegang tangan Izz tu..
.
Blogger mama and their babies.. Abaikan saya yang gemuk itu!!
.
Hari ahad, saya terpaksa ke tempat kerja. Pulang dari tempat kerja, singgah sebentar di PIKOM PC Fair. Sungguh ramai umat manusia. Setelah dapat apa yang dicari, terus pulang. Hanya perkataan penat yang dapat diungkapkan apabila melalui hari minggu yang sarat dengan aktiviti.
.
P/s - Byk lagi yang tak settle, dah nak masuk bulan puasa kan??

13 comments:

mamamiera said...

bestnye jln2 ari mggu.. ian encem pakai cap..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jgn sebut bulan pose lagikk..sehari lagikk tak ganti ni..hikss..Ian pandai beramah tamah tu :)

Cikpid said...

penuh betol aktiviti Ian family yer ari minggu..hehehhe..mama Ian ni gigih btol keje tau..ahad pon keje..sblm g fmly day pon kene keje..

huhuhu..Ian encem laa pakai cap jek

Adwindaa said...

haiii ian... peramah tul ian ek... nnt lau jumpa ngan adwan leh la men tepok amai2 sesame ek... tp entah bila la adwan leh jumpa ngan ian... muati best dpt jumpa ian nnt...

alyyani said...

yup, setuju dengan p/s ko kat bawah tu. puasa nak dekat, tp macam banyak sgt benda nak kena setel before puasa. mcm la bulan puasa melepek je kita kan? hehehe... 1st time nak puasa ade anak ni, cmne la yek..

yatie chomeyl said...

amboi Ian...pege2 tange lagi, napok sangat suko dok tengoh2 ramai2 saing gitu..peramah Ian ni.. ;)

Diyana Zulkifli said...

puasa ganti lom habis.sob2x.

Farah said...

ian dah makin pandai berkawan skang ni..siap pegang2 lg tangan kawan tu..agaknye nak ajak main la tu..

izzahazfar said...

saya suka tengok gambar masa ian pegang tangan kawan tu...

Allah bagi dia kelebihan la kak...
kan!
p/s: tu la puasa dah dekat tapi mcm banyak sgt keje tak settle kan...!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

lebih2 ganti pusaa.. itu yg penting.. hehe

** Thanks jiey datang umah sambut besday iman & nain..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ian yang bijak ni dah pandai berkawan...ni memang kompem Jiey kena cepat2 bagi Ian ni adik supaya dia ada kawan nak main..ekeke ensem Ian ni pakai cap...

puterikurekure said...

Ian comel. dah pandai nak beramah mesra ngan kawan2 ye nak. bagusss.....
:)

Anonymous said...

tq ian...sebab sudi dtg majlis izzat...huhuhu...toksoh dok bimbe bab gemuk la cik g yer...mummy izzat ni pun doh masuk geng doh nih...hehehe...nok wat gano...lepas nyusu jah lapar slalu...

p/s: ian meme berjurus benar doh lo ni...sapa tertidur dok main nga kak atie...

love,
ninie