Wednesday, August 26, 2009

Bila surirumah memasak..

Bila surirumah sibuk memasak juadah untuk berbuka puasa, tahu apa jadi pada anak bujangnya?
.

Pandai2 la bawak diri.. Masa main pun leh tidur.. :P

Menjadi surirumah memang memenatkan. Tapi enjoy (ke sebab baru sehari? :P).. Kenapa saya kata enjoy? Sbb tiada boss yang akan telefon saya dan memanggilkan ke biliknya untuk berdiskusi.. Tiada mesyuarat yang berjam-jam lamanya.. Tiada siapa yang mengarahkan saya untuk berbuat itu dan ini. Paling2 pun, tangisan Rayyan Ariff yang menjadi music di telinga.. :P

Ini minggu kedua saya tanpa bibik. Bibik juga sedang bercuti tanpa gaji seperti saya.. Bezanya, cuti bibik hanyalah untuk 2 bulan.. Katanya, mahu berpuasa dan beraya di Indonesia.. Ok la tu.. :P

Oh yea.. Kerna Kasih Collection baru sahaja di update! =)

P/s - Tengok anak tertidur dengan mulut ternganga bukannya nak terus angkat, sibuk cari kamera.. Seorang ibu yang tidak baik kah atau seorang blogger tegar?? Hehehe.. Lu pikir la sendiri

31 comments:

mama auni firdina said...

alahai cian Ian..tertdo die kt citu..elok plak ekk die tdo..hehheh..look sweet ngn mulut ternganga..hiks =p

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

sy0knya duk umahh..

MRS. K said...

alololo.. cian ian..
nyway, slamat menjadi suri yg berseri di rumah mu.. hehehee..

yaya said...

bagus la tu jiey, die tak kacau u masak. kalau my adam adoi yay die pun nak jadi chef kat dapur...

Marsha~ said...

alahai.. syiannye.. main sampai tertido.. ternganga mulut.. mimpi ape agaknye tu?? sebijik mcm org puasa.. hehehehehe.... pandai pulak bwk diri ek? takde pun mintak ibu dia dukung sbb nak tido.. gud boy!!

lin said...

comeynye dia tido..hehe

Anasfadilah said...

memang blogger tegar!..main sampai letih ye Ian..takpe lepas habis masak,mama kamu nanti main la dengan kamu..hehehe

Nina said...

wahwah sonotnyer jiey duk umah..nanti mungkin juga akn ambil cuti yang panjang utk jg 'seseorg"

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

PENAT SGT IAN TU,,,MAIN SAMPAI TERTIDO YE..CHUMEL IAN TDO CAMTU..

ita zakaria said...

comel lak ai tido kat jumperoo tuh. mamanya kene simpan pix nih, mane tau ade contest nanti. pasti ian menang! cepat2 tutup mulut hemcem boy tuh, jgn bia angin byk masok..hehe!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..siann Ian kena main sorang2 sampai tertido gituh..hikss..comel :)

Pnut said...

alalalalaal tomeinya dia...
hiks...
biasalah kalau dah blogger tegarkan...

akak last year jadi suri rumah sepenuh masa gak... syokk lps si abang pegi sekolah, babah pun pegi keja...baby tido je akak bantai tido sama, bangun pump susu, atau BF dia.. lepak tgk tv, segala neka drama layan, samapi leh hafal..

petang fikir nak masak apa...syokkkk syokkkk

azzamoro said...

alahai. sampai tertidur. cute la ian neh..

misz_nierah said...

haha...comel giler Ian tido cm tu.

Cikpid said...

boleh plak Ian tido camtu..kalo Afieq jgn harap..siap die meraung menangis dulu baru leh tido..

Afieq..sile belajar ngan abg Ian ni cara tido senyap2 eh..main2 trs tido..mmg gud boylaa Ian ni

Leen Die said...

nakal tul mama ian..sempat snap gmbr ian tido..wahh sennag tul ian tul klu Rayyan jgn harap ler..tapi nampak bagus je Ian...tak ngacau mama dia..wahh jiey masok gapo buko poso>

izan ishak said...

alalala...comelnya ian tertido ngan mulut ternganga gitu...
xpe2...nnti mummy siap masak kita main sama2 lagi tau!

mamamiera said...

hehee.. jiey ialah se0rg blogger tegar.. pasai tuh dia snap pic Ian dulu.. baru dia nk amik ian.. tul x? tp ian aksi ian dlm pic tuh p0n menarik.. c0mey je td0 tnganga dng toy2 nye..

HappyIrfa said...

salam tuan umah..
so cute//smpi ternganga tido.

Noorlaila Mohamed Nor said...

nasib baik dia tido
kalau sibuk nak memasak jugak jenuh

huhu kehidupan blogger tegar memang aneh
yang penting amik gambar dulu
kan?

Farah said...

hahaha comel je ian tido nganga mulut camtu..letih berpuasa jugak yer ian..

alyyani said...

ahahahah..gile comel ian tido gitu! sama cam nia, kalau da ngantuk tu, bole lentok kat mane je. penah sekali tgh makan, bole tesengguk. mcm kita dlm kelas kalo da ngantuk sgt. hahahah...

blogger tegar jiey, wajib tunjuk! ;)

~H @ N i ~ said...

blogger tegar tol nie jiey..
gigih ambik gambo Ian..hehe

alolo.. cumel jek tgk Ian tdo cmtu..
xmo kacau mama die ngh buat keje, rela Ian tdo dlm walker tu yek..hehe..good boy Ian

ibu_umairah said...

best aar duk umah..leh layan anak

izzahazfar said...

ian comel la kak...

p/s: kak saya ni hari2 baca blog akak..tp bila nak komen jer...hati saya mesti sayu..

apapun keputusan akak n suami...harap ia akan membantu ian untuk lebih sihat ya..!

CatlinaFly said...

salam..:) sy pun lagi suke duk umah je jaga baby..huhuhu...tapi kene keje..apelah dak kecik tu tgh buat kat umah pengasuh tu..

btw..feel free to join contest kat blog sy deh?

puterikurekure said...

moment macam ni susah nak dapat tau!
:)

mummy_adam said...

alalalaaa baik nyer Ian.. sangat good boy,tau mama dia bz ;)

syiok kan jd surirumah.. macam berminat jgk lah :)

ai said...

ternganga molot dia! musti dia sonok dpt duk ngan kau jiey... :)

Manjaku said...

hahaha...comel sungguh anak itu tido :)

Elyn said...

dah name pun blogger tegar, anak tersepit pun leh capai camera tuk snap bukan nk tlg anak dulu kui kui kui.....