Wednesday, August 5, 2009

Luahan rasa jiwa.. =P

Rayyan sekarang makin bijak dalam mengekspresi apa yang dirasakannya. Kalau sayang, dia akan mencium bahagian muka kita, atau pun menyentuh lembut wajah kita. Dalam keadaan tidak puas hati, dia akan memukul kita dengan agak kuat.
.
Kalau dia teruja dengan sesuatu juga tangannya akan memainkan peranan, menghayun dengan senyuman yang meleret-leret.
.
Sekarang, Rayyan juga suka meniru perbuatan kita. Sesuatu yang tidak bisa ditiru, dia akan melihat bersungguh-sungguh. Seakan-akan 'belajar' dengan penuh minat.
.
Semalam, Rayyan merajuk dengan ayah. Tangisannya reda setelah diletakkan kembali di tilamnya. Puas ayah memanggilnya berkali-kali, tapi tiada respon. Puas badan Ian digosok, tidak juga dia mahu berpusing.
.

Merajuk dengan ayah.. :P


Setelah beberapa ketika dipujuk, barulah Ian memusingkan muka. Itu pun, sekali pandang sebelum kembali memusingkan badannya. Sangat manja ok!!

Kena tambah sedikit perisa nih. Marah2 banyak-banyak sikit so that Ian tak naik kepala. Biasanya, mama tukang marah, bibik yang back up.. Adoiii la.. Macam mana ni??

P/s - Bersiaran dari rumah.. Streamyx sudah kembali.. =)

24 comments:

AppleCrux said...

alolo..Ian merajuk yer..bagusla tu Jiey..dia dah semkn pandai mengexpress feelings dia..

puterikurekure said...

ewahh!!!
Ian dah pandai merajuk ek.
pandai la dia...

:)

alyyani said...

ian kuat merajuk macam mama ian la. heheh... kemain pandai paling muka dgn badan tuh. comel je. heheh..

azzamoro said...

wah dah pandai merajuk la... tertunggu2 perkembangan ian setiap hari sebab nak tau ape yang dia dah boleh buat.. :)

Kerikil Kehidupan said...

Emm...tumpang gembira tgk perkembangan ian...Budak2 special ni...biasanya sensitif lbh skt...kita baru tinggikan suara skt...kadang2 suka olok2 marah...dia dah meraung...baguslah sekurang2nya dia blh luahkan apa yg dia rasa...dia nak kita faham emosi dia...

Buat ian...ala bucuk...comeynya merajuk...nanti papa beli menan baru ek...

Cikpid said...

Comelnye majuk..manja nye..Sukelaa!!hehehhe

syg btol ek bibik ngan Ian..untung tau Jiey dpt maid camtu..skang kan maid byk kes..tp maid dpt maid ok kan..mmg rezeki Ian laa tu

yatie chomeyl said...

nurung perangai mama dio ko tu jiey..keh keh keh

Adwindaa said...

alalalalalaaa... ian majuk ngan papa ek... hhehehe
bijak tul la ian ni.. comey nye die majukk... tp jgn majuk lama2 nanti tak leh g jenjalan...

mummy_adam said...

wah, Ian dah pandai majuk ek.. heheee.. good boy.. majuk ari2 tau :P

sweet kan tgk dia majuk, i suka tgk adam majuk.. :)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

Ian pandai ye..
majuk dgn babah dia.. :D

Noina said...

dah pandai merajuk dah..hehe..sebijik Nabila..Tapi Ian..acik nak ckp nih..merajuk2 tuh budak pompuan je tau..lelaki kena kuat..strong..hehe.. :)

nieza said...

hahahha..comel..comel..
pandai merajuk ye.. mama kena blajaq skill memujuk ni

Marsha~ said...

jgnlah marah Ian.. kesian dia.. geget je montot dia. hahahahaha..
Ian ni betulke anak istimewa?.. mcm baby biasa jugak je.. nampak bijak sgt ni.. kak qila pun baru belajar merajuk nonggeng2 montot.. sama pencapaian mcm Ian ni tau..

smlm bapak dia kurek hidung, dia pun kurek hidung.. jolok sampai dalam.. org marah lagik dia ketawa dan buat.. mmg kena marah gak kalau tak dia manja sgt dah besar nanti.. tapi kita ni ibu, tk sampai hati kan nak marah?? kalau termarah tu, rasa bersalah pulak. tapi geram sgt, darah naik tinggi woooo..

tp kalau Ian ni, mmg lg tk sampai ati nak marah, rasa nak geget2 je hidung dia.. sbb dia suka buat muka manja.. hehe

mama auni firdina said...

Ian majuk ngn ayah yer..alalala,tomei jerk..majuk sekali sekala xpe Ian..=p

adex-aieda said...

ian dah pandai merajuk eik..susah plak tu nak pujuk..heheh
satu perkembangan yg baikkan...

bagus tol jiey dpt maid yg baik...x byk karenah & masalah...alhamdulillah

Leen Die said...

wahh majuk sungguh Ian kat ayoh dia...mesti masa ngadung mama dia majuk kuat nie..lamo tak ilang jejok kat blog jie..

Reena said...

dah pandai merajuk...bagus dia ikut apa kita buat...ian maybe fast pick up skg nie...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hihihi..saya pun suka merajuk jugak macam awak :)

xoxo,
Nuha

Liana said...

ala...comelnya Ian macam tu... Pandai merajuk yer.. Sama ler cam ummi, ummi marah juga Husna...Coz, just nak mengajar jer.. Tp, nanti ayah dia pujuk. Ayah ia suka manjakan Husna

Iron Butterfly said...

semak ayoh Ian.

~Puteri-Nuur~ said...

Jiey,
Selamat kembali, bila nak pergi Gedangsa. Jom la.. Idris tunggu adik Ian :P

ida/zamieda said...

salam jiey...wah baguslah ian dah pandai 'tunjuk perasaan'..hehe..good progress.
to ian...keep expressing yourself..be a smart boy.

miemiey said...

daa pandai majuk2 sekarg ni yer...majuk laa lagi bior kak jiey poning kepalo...qiqiqiqi...

izawati said...

Alhamdulillah...
semua tu dari Nya...Sentiasa berdoa dan mohon padaNya. Akak doakan yang terbaik buat Ian n family..