Friday, October 1, 2010

Rahmat di sebalik kesakitan..

Status di FB:

The best part from the EEG test is when Dr.Sofiah said, "His brain background activities are good. Not so delay comparing to his actual age. In fact, very good. I'm impressed.." Alhamdulillah..

Mind us friends, this is the same child that the gynecologists (yes, more than 1 gyne) said, "Most probably, he wont survive after birth.Even if he did, he'll be mentally retarded that he cant even recognize you as his parents." ~Our little miracle~

Alhamdulillah.. 

Namun perjuangan kami sebenarnya baru sahaja bermula.. Continous stimulation, keeping an eye on the foreign body, fighting seizures and exploring on the cochlear implant suggestion..

Good luck to us!!Rayyan Ariff, please continue to be strong.. =)


Kawan2, terima kasih di atas doa, we're going home today.. =)

13 comments:

MiszAsha said...

Salam untuk min..

Semoga Ian tetap kuat.. Dan punya semangat juang yang kental.. tengok Ian, terkenangkan Naveed, kerana mereka berada dilingkungan umur yang sama..

MiszAsha said...

Salam Untuk Min..

Semoga Ian terus tabah.. Jadi anak yang kuat.. Kuat untuk berjuang. Melihat Ian, mengingatkan saya pada Naveed.. Kerana mereka berada dalam lingkungan umur yang sama.. Moga Ian sehat cepat~!

littlehumblelynn said...

Hurray ian boleh balik.........cant wait to see you both!!

yes..pls do whatever necessary,,im myself always put my hand together to see this Ian become much more better & better than that gynae expected **

allah knew well what the best for us!!

Syafinaz Ali said...

Jiey dear,selama ini sy hanya silent reader yg sentiasa mengikuti blog ini.Jangan putus asa,terus berjuang.Kakak ipar sy juga salah seorg insan yg dipilih Allah swt utk mempunyai ank hebat seperti Rayyan.Apa yg dilalui Rayyan turut dilalui Tg Yusuf Daniel,dan kini usianya sudah menjangkau 13 thn.Ceritanya sama Jiey.Ank yg kuat.Semangat Yusuf jg sekuat Rayyan.


Doa yg tiada putus dr sy utk Rayyan.

Noor Azian Mohamad said...

Alhamdulillah...rayyan dah boleh balik rumah..Kami sentiasa akan mendoakan kesihatan Rayyan

ApasH said...

Alhamdulillah..Ian is getting better. Semoga terus sehat dan kuat ye Ian. Auntie akan terus doakan!!

kakyong said...

siannya tgk pala rayyan berwayar2 tu...
u memang ibu yg kuat & tabah..
kalo kakyong x leh tgk anak2/baby yg berselirat dgn wayar ni.. walau sikit wayar pun dah rasa peritnya...

Insya Allah. rayyan kuat semangat juangnya...

kakyong said...

siannya tgk pala rayyan berwayar2 tu...
u memang ibu yg kuat & tabah..
kalo kakyong x leh tgk anak2/baby yg berselirat dgn wayar ni.. walau sikit wayar pun dah rasa peritnya...

Insya Allah. rayyan kuat semangat juangnya...

aenareal said...

alhamdullillah Rayyan Ariff da Sihat..: )

jie said...

al-hamdullilah

yaya+frdz+auf said...

salam...
saya silent reader...
saya doakan yg terbaik utk rayyan...
*hugs* from aunty to u...

transformed housewife said...

Alhamdulillah. Good luck to Jiey and ur family. Take care Rayyan Arif.

MaMaNuRiN said...

Alhamdulillah.Syukur sangat-sangat..rasa sayu bila membaca entry ni..rahmat allah pada jiey dan family serta Ian yang tak berhenti berusaha..insyallah, handsome boy rayyan akan lagi berjaya..mamanurin doakan rayyan lagi kuat coz' ur so special!