Sunday, October 31, 2010

Taknak tinggal-tinggal anak lagi.. =(


Minggu yang memenatkan namun segalanya cukup berbaloi.. Teman baik saya kini sudah bergelar isteri orang.. Majlis yang cukup meriah dan berada di kalangan keluarga Biey membuat saya merasa ‘penuh’.. Gembira sekali.. 

Biey, tahniah.. Kamu kini bergelar Zaujah Amri.. Semoga alam perkahwinan dipenuhi dengan kegembiraan dan kebahagiaan sehingga ke hujung nyawa..
Seperti yang saya maklumkan sebelum ini, Rayyan Ariff saya tinggalkan bersama ayahnya, adik saya dan bibik di Kuala Lumpur dan hanya saya yang pulang sendirian..
Rindu bukan kepalang namun kerana dia pun baru sahaja pulih dari kesakitan, maka saya memilih untuk pulang sendirian. Sementelah En.Hubby juga bekerja pada hari sabtu..
Menjelang jam dua petang semalam, saya menerima SMS daripada adik lelaki saya..
“Anak tercari-cari ni..”
“Dia nangis ke?”
“Taklah, dia duduk depan pintu bilik. Pastu ketuk-ketuk pintu bilik Kak panggil Mama.. Mama..”
Ya Allah.. Sebegitu dia merindui saya, saya lebih-lebih lagi.. Malam kedua, saya hanya mampu melelapkan mata apabila jam menghampiri detik 2 pagi.. Semua kerana rindu.. Penangan rindu pada Rayyan Ariff melebihi penangan rindukan kekasih hati sewaktu bercinta dengan En.Hubby dahulu.. Besarnya kuasa sang anak! =P
Puas wajah anak kecil itu saya kucup bertalu-talu tatkala dia bersama ayahnya mengambil saya di  lapangan terbang tadi. Persis bertahun tidak bertemu.. =)
Ian, lain kali mama tak tinggal kamu lagi yea.. Weekend ni kita gi kenduri sambut menantu Mama Biey di KL sama-sama yea..

11 comments:

Marsha~ said...

heheheh.. btol ar jiey... rindu kat anak lain sungguh rsnya compare rindu kat laki dulu... heheheheheh...

Min said...

ya betul... kak min g kelas 2 jam pun balik terus cari mawaddah dan cium dia bertalu2...

teacher bonda said...

ada babak2 air mata x ms ian kiss2 jiey kt epot?:)
hati seorg ibu..kdg2 rndukan anak lbh dr ayahnya kn..

MaMaNuRiN said...

siannya Rayyan..lagi sian ibu dia ni...ridnukan..kalau mamanurin ni, sure dah nangis tiap hari ni..uhhh memmang tak sanggup tinggal anak..rasa perit kan..

maya amir said...

betull..rindu anak tak sama bile rindu hsbnd etc kan.. mmg rindu tu mcm tak tertanggung2..

yu @ nurnie said...

salam perkenalan.. I"m ur silent reader.. kawan nina.. saya ada kat airport LCCT flight sama ke kelate.. jam 9.15 mlm.. if u can remember, saya duduk berhadapan tggu boarding dgn anak pompuan yg umur 2tahun lebih yg tergelak2 ngan suami.. nak tegur awak, tp mlm tu tgh demam tiba2.. segan pun ada..

alyyani said...

cantek nye biey! dah la mmg comel, bertambah2 cantik bila jadi pengantin.

tu la dia, hebat kuasa anak ni. alang aku pegi beli groceries kat giant pun dah rasa serba salah tinggal anak. hahaha...

ummisofea... said...

Masya Allah..kecik nyer dunia...i'm ur silence reader..n Bie tu kwn saya masa kecik2 dulu..jiran sebelah kg..

fatonahHairil said...

biey dan jiey...:))= cute

itu la kuasa anak jiey...rasanya sume ibu gitu lah...hihi..kalo time balik anak la yg dicarik dulu kan???? *wink*

transformed housewife said...

tak pernah terpaksa tinggalkan anak2 lg. (maksudnyo tinggal semaleme mace Jiey) Rasonyo supo jugok perasaan mace Jiey kot.

puterikurekure said...

oh jiey! sungguh kerinduan pada anak melampaui segala2nya.

:)