Saturday, November 14, 2009

Tag - Baby-related product

I've been tagged by Apash Mama Qaseh. Dah lama tak buat tag.. Since malas nk update pasal benda lain, buat je la dulu.. =P
.
5 expensive baby-related product i don't regret buying.
(Definition of expensive is something priced 200 onwards)
  1. Fisher Price rocker (bought it because Ian was having reflux last time.. His paed told us that it's better to let Ian sleep in this position - head need to be higher)
  2. Fisher Price Rainforest Jumperoo (Ian loves all the toys attached to this thing. He will need to use his feet because he needs to push the seat for him to be able to play with all of the toys)
  3. Sweet Cherry Stroller (Stroller gedabak nih byk berjasa.. Nak tido pun selesa.. Segala mak nenek barang leh letak kat bawah tu.. Sementelah kitorg ni selalu dok menunggu turn kat hospital.. Mmg sesuai la sangat)
  4. Playpen (Actually nyesal gak tak beli wooden baby cot. Tp benda alah ni byk berjasa tau.. Till now pun, Ian still tido dalam benda alah ni)
  5. Children bedroom set (Half paid by Ian's uncle! Mmg worth buying coz now, this thing dah jadi play area Ian)
5 cheap baby-related product worth buying.

(Definition of cheap is something priced 200 below)

  1. Sweet Cherry Car Seat cum Carrier (Excited beli benda alah ni masa nak bwk balik Ian from hospital)
  2. Reebox Gym ball (Untuk fisio Ian.. has been using it for 8 months already..)
  3. Sweet Cherry buggy (Susah nak bwk stroller Ian kalo naik Kancil..Stroller gedabak! So bawak la buggy ni.. Kalo naik kete hubby baru bwk stroller)
  4. Adidas shoes (Suka tengok dia pakai kasut ni, nampak bertambah handsome woo..)
  5. Bumbo chair.. (Puas ati beli benda alah ni, berjasa sampai skrg.. Tp Ian dah outgrow this thing now, tatau nk beli kerusi ape plak).
5 baby-related product I regret buying.
  1. Buaian. (Ian tak pakai pun.. Dia tak suka.. Skrg dok terperuk bawah katil tu..)
  2. Dr. Brown Anti-wind Feeding bottles. (Dulu, Ian used to suffer from fountain-high-vommitting almost after every feeding. We though that he was having kembung perut. So we changed to these bottle. Sekali, it turned out to be reflux. Patut la.. We used the bottles for a while then stopped. Malas nk basuh + leceh.. Muahhahaha..)
  3. MP3 player + speaker (at first, saya isikan dengan zikrullah, nasyid dan nursery rhymes utk stimulate hearing Ian. Tapi dah tak pakai since speaker asyik rosak jer.. MP3 player tu pun kena charge kat PC / lappie.. Kalo blk kg, mana nk adanyer.. Last2 Ayah Chik Ian pow)
  4. Playgym Intex (benda alah ni makan ruang betul. Last2, I bought a smaller plastic pool for Ian's pool ball)
  5. Lamaze foot finder.. (Tak pakai sangat pun.. Sedar2 Ian dah jumpa kaki dia.. Tangan tu mmg awal2 Ian dah jumpe.. Hehhehe..)
Sebenarnya, banyak barang yang nyesal beli coz tak berapa pakai.. Tapi since rules kata 5 jer, so 5 je la.. :P
.
So dengan rasminya, saya tag mereka2 di bawah ni:-
  1. Ina mama Ihsan
  2. Kak Pinut
  3. MommyLyna
  4. Zuri
  5. Kak Zue (Zamieda)
  6. Kak ME
  7. Gina Marna
  8. Ibu Uwais Ameenah
  9. Mama Put
  10. Zali
  11. Mommy2H
  12. Ina ibu Nabila
  13. Ita ummi Sarra
  14. Kak Suealeen
  15. Kak Reenaz
  16. Zety Zin
  17. Mirah
  18. Intan Mama Hadif
  19. Hanie Mummy Harraz and Khayra
  20. Kak Ai
  21. Azzamoro
  22. Sharhanah
  23. Catlina
  24. Lin mama Qaisara
  25. Kak Miela77
  26. Isabelle
  27. Elyn
  28. Ema mama Yasmeen
  29. Nieza (Aqil & Damia)
  30. Yana Ibu Ammar
  31. Mama Nur Umairah Qarirah
  32. Suhida
  33. Ummu Muhammad Tasneem
  34. Cikpid (da kena tag da)
  35. AiYa
  36. HappyIrfa
  37. Farahsyeefa
  38. Kak Faridah Salim
  39. Anasfadilah
  40. Marsha mommy Qila
  41. Eina Mommy Aira
  42. Elissmie
  43. Puteri1
  44. Mamaelly
  45. Mrs K
  46. Applecrux
  47. Farah mama Afif
  48. Yatiey Chomeyl
  49. Alyyani mama Nia
  50. Adieaniz
  51. Adex Aieda
  52. Izzahazfar
  53. Yaya mommy Adam
  54. Erni ibu Eishah & Yusuf
  55. Fazmila
  56. Wana mama Izz
  57. Munirah Triplets + 1
  58. pu3cute
  59. Nina Ummi Damiea Al-Husna
  60. Mayra Solace
  61. Mama Ilhams
  62. Mommy Eryssa Qiestina
  63. Drama Mama
  64. Ummi Husna
  65. Fiezwan Syakil
  66. Mrs Imran
  67. Shiela mama Faish
  68. Nieza Ishak
  69. Leen Die
  70. CT Fariza
  71. Mommy Tia Mia
  72. Ibu Arifa
  73. Mummy Miera & Haikal
  74. Jue mama Iman
  75. Ena mommy Daniel Adam
  76. Izan Ishak
  77. Fieza Mamacun
  78. MelissaAziezul
  79. Wuzz In
  80. Adwindaa
  81. Ummi Zulfaqar Rayyan
  82. MamaDhiyya
  83. YanaDzul
  84. Mel Mommy Mika
  85. IEM
  86. Tini
  87. Ummi Damia' Rujhaa
  88. DiyanaZulkifli
  89. Ita Mama Raisha
  90. Tiara mommy Ayra
  91. Puterikurekure
  92. Wanie Putra
  93. Syaz mama Iman
  94. IbuVouge
  95. Mama Auni Firdina
  96. Watie Aziz
  97. Mommy Aqeel Aqeef
  98. Adisufina
  99. E-nazz
  100. Adinina
  101. Dan semua yang dalam my blog list la.. Penat da type ni..

16 comments:

yatie chomeyl said...

owh, mokcik keno tag jugop..wokeh, nti mokfik buat.

btw, bestlah pool utk bola2 kecik Ian tuh..mcm menarik jah utk dijadikn koleksi jugop hehe

Mama Qaseh said...

actually, the actual tag ade 2 soklan je..only the 1st two..
Product regret buying..saya mandai2 je tambah..hahaha

Cikpid said...

hahahhaa..gigih tu Jiey list sampai 100...

nnti rajin sy buat yer

Farah said...

mak aiii ramainye kamu tag jiey hahaha..waahh mmg hebat la brg2 ian..afif punye besa2 je...mama die kedekut!

alyyani said...

nia tak banyak barang macam ian la...

yus said...

alhamdulillah ku tak masuk list jiey..
jenuh gak nanti nak pikir apa brg yg ada tuh..
byk sgt!!!!

zuri3389 said...

BANYAK NYE MAINAN.....NAK BELI JUGA UNTUK MANJA...

Pnut said...

alamak..tak leh jawab tag, sbb tak byk beli barang baby yang mahal..hiks.. sumer hok murah-murah je..dan tk byk beli brg baby, and ada pulak yang kawan-kawan hadiah je,
serius, utk alesya just beli walker je, lain sumer rockin chair, kawan kasik. mainan hok fisher price pun byk org hadiah..

gina marna said...

alamak...hihi..lame x wat tag nih...:)

zali azali said...

buaian yg baawah katil tu meh jual kat aiman...aiman kalau tak buaian dia susah nak tido..dia pun ngah carik buaiian baru...yg lama dah nazak dah....huhuuuhu

p/s: minggu depan jom gedangsa

puterikurekure said...

disebabkan jiey gigih catitkan nama2 blogger ni, nanti2 kite buat k. tapi list tak cukup panjang macam list Ian. so, kena tunggu 2-3 bulan lagi k?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku ker elissmie tu..huhuhu..nanti free aku jwb erk..hutang dulu :)

AppleCrux said...

oh me jugak masuk dlm senarai tag..nnt balik rumahla kena tgk2 balik brg anak..

Elyn said...

mak aiii jiey ramai nyer u tag!!!!

[I][T][A] said...

kena wat list dulu ni.. sebelum jawab tag ni... :D

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

oh yana jugak