Wednesday, November 10, 2010

Seharian bersama Rayyan Ariff yang 'sibuk'

Bila banyak alat permainan, tahap 'kesibukan' Rayyan Ariff juga semakin bertambah.. Semua benda mahu disentuh.. Semua benda mahu dicubanya.. Lagaknya seperti anak lain yang gemar bermain dan meneroka.. Semua yang ditunjukkan oleh anak kecil ini harus diambil dan diberikan kepadanya.. Kalau tidak, meledaklah tangisnya..
.
Manjanya memang menjadi-jadi.. Dihempas badan kecilnya ke badan kita dan dia juga boleh menjadi sangat ekstrem dengan menarik-narik rambut dan memukul-mukul kita hanya apabila kemahuannya tidak dituruti. Dan saya, tidaklah selalu tunduk kepada kemahuannya.. Agar dia tahu bahawa dia tidak selalunya akan menang.. :P
.


He's not really interested in pretend play with this cooking set.. =(

Among his favorite..



All time favorite la neh.. Kipas..

Beralih ke bead toys.. He's really good at this.. =)
video
Sebenarnya, sebelum saya sempat rakaman ini, Rayyan Ariff sedang asyik 'mendodoi' anak singa itu dengan humming sound yang sama kami gunakan padanya setiap kali kami mahu menidurkannya.. Namun sebaik saya merakam, dia sudah berhenti.. *kena cuba lagi next time.. :P*

InsyaAllah, we'll trying to seek for 2nd opinion on Rayyan Ariff's hearing loss. "You need to prove to them that Rayyan will benefit from the program. If not, they wont accept him.."

Saya tahu maksud ayat itu. Dan saya cukup yakin, Rayyan Ariff has lots of potential in him. Whatever programme that you have, please do include him.. He's just like any other normal child.. Just that, he's progressing at a slower rate.. But considering his brain formation, I do think that he's one of a kind! =P

Okeh, it's for you to assess and for us to work harder!

11 comments:

yatie chomeyl said...

banyoknyo maine abe Ian...patut pong abe ian sibuk benar hehe

Marsha~ said...

banyaknyeeeeeeeeeeeee mainan Ian.... qila tgk ni mestiiiii dia suka dan baik2 dgn ian ni.. hahaha

Yana, mama falisha said...

salam...
suke tgk ian progressing everyday..
=)

ieda said...

amboi...dah pandai tantrum yer budak comel ni???
good progress actually...he knows how to express & use his emotion.but watch out mom...dont get cought...hehe

Pnut said...

Banyakkknyaa mainan Ian.. nak pinjam leh...

mesti best...kita tak banyak mainan pon... uhuks...

bye Ian..

Alesya

Miela77 said...

Salam...Amboi sibuknya Ian..x mo ajak cik iela men skali ke? hehehe

transformed housewife said...

Kalu Ian ado tantrum maknonyo meme dio serupo jah mace budok2 lain hok normal. napok khusyuk jah Ian main toys dio. hoepfully the hearing problem would be sought out soon.

alyyani said...

cooking set pun ado!

ShaZila said...

seronok tgk rayyan bermain...teringin nak kiss rayyan...kak, sent my kiss to rayyan...
muAHzzz

UNTIE SHAZILA

NiN@Mie @ZH@N said...

He's so cuteee....

Min said...

go rayyan go! u r the hero... he looks happy surrounding with those toys...