Monday, July 25, 2011

Abang Rayyan Ariff was away~

Bukan pergi bercuti, tapi ikut Mama gi work.. We were in Lumut for 5 days and 4 nights.. Just the 3 of us, we were maidless.. 2 thumbs up untuk Encik Tuan Besar coz he managed to babysit our lil boy despite his not-yet-recovered-knee.. 
.
Hari Jumaat, Mama balik work kul 8.30pm Rayyan Ariff still tak mandi.. Still pakai baju siang.. Lepas kena tegur, hari Sabtu Mama balik kul 4pm, dh siap mandi dengan pakai baju tidur! Hari ahad balik kul 2pm, Rayyan Ariff baru bangun tido dengan pampers berbau.. Tido tak bercebok..
.
Hahaha.. Laki mokcik gitu la.. Whatever it is, I'm happy that he's willing to babysit Tuan Kecik Rayyan Ariff.. Iye la, bukan senang nak jalan ke sana ke mari entertain budak 13kg yang tak berapa balance nak jalan sendiri.. Tambah2 dia pun jalan terhincut.. Stroller pulak tertinggal *kes harapkan laki n bibik, dua-dua lupa*.. 
.
 Sementara Mama keje, Ayah bawak Ian pusing-pusing bagi penat.. Smpi ke Teluk Batik dua beranak ni..
.
 Balancing x betul lagi Ian ni.. :-)
.
 Overall, he behaved very very well.. Senang la nak jaga.. Anak mama ni memang good boy.. Cuma manja jer.. :-)
.
Cukup la satu gamba Mama n Ian.. Mama gemuk macam nak pecah muka n lengan.. *Ni muka penat lepas seharian kerja, hilang lelah bila laki bwk anak dtg jenguk mak..*
Alhamdulillah, all in all, everything went well.. :-) 

18 comments:

mmyAlqayyum said...

kakjiey, gmbr akk ngn ian 2...sy suke tgk...ikhlas...kakjiey mmg beautiful...

Jiey^Mien said...

Dik, tipu la tu.. Ni muka seharian bekerja.. Peluh menitik, muka berminyak.. Bedak n lipstick sket pun tarakkk.. Ala2 keje buruh dah neh..
:-)

mama akid said...

k.jin dari dulu sampi sekarang saya suke tgk ibu2 yang tengah pregnant ni..comel..serius ni....teruja tk th nk ckap ape....sungguh2 k.jie.

Mayyonnizz said...

Slm..yey... muka glowing peknen dah nampak dah..baby girl lah katakan... hihi take care.

Mama Kembar 3 said...

Happy nya Ian dpt jln jln yer :-)
Tak kisah laa setakat teman mama pi work pun, janji dpt enjoy gak kan? hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah nampak dah perut makcik :) ;p syok jugak berkursus ditemani insan tersayang ni.

chemso said...

cantik mamanya..hehehe. ian pun ada iras2 mamanya.

yatie chomeyl said...

jiey x payoh mekap. meme natural beauty gitu. berseri2 muko ore preggy ni deh. patutla abe Ian hensem ,nurun kecomelan mama dio :)

ieda said...

T shirt tuan besar sebijik serupa dgn t shirt hbby akak...tp hbby akak beli kat hadyai ja..hehe

p/s:jiey tak gemuk pun..muka still slim.badan lain ceritalah...nama pun pregnant kan..

Mamanurin said...

ahakss!! terror Tuan Besar, lagi best tuan Kecikdapat jenjalan yer..bahagianya pic Jiey dgn Ian

Noina said...

yaaa..ina nampak perut jiey dah.. :) hehe..muka maintain jer..takdelah tembam pun..ala tembam pun ibu ngandung..sok kuar baby kurus kempis la balik kan.. :)hehe..
la tul tak jumpe jiey...rindu kat si kecik tu.. :)

transformed housewife said...

lagu tu kalu harap tok laki jago anok. hehe. takpo asal sanggup jago maso kito keno wat kijo pun cukup baik doh tu.

Tika said...

patutlah rayyan very handsome boy... mama dan papanya cantik dan kacak orangnya.. hehe.

Wah kalau saya ada di kampung, boleh ajak jiey sekeluarga makan2 di rumah mak saya hehe.. dekat sangat dah tu. SAmpai bila ni di sana?? Kami jumaat malam sabtu kut baru balik sana hehe

Bicara hati ibu aisya said...

Patutlah lama diam, rupanya ian g ikut mama work yeh?hihihi..semoga happy di sana.Sambil menyelam leh minum air tu jiey.(mama buat keje + ayah bwk ian jalan2.Kan best kan ian?)

zura_habib said...

nmpk mcm budak besar dh ian...

mesuya said...

seronok betul muka Ian
Muka mama die pun tak kurang happy.. bekerja disamping orang2 tersayang~

mamalisa said...

happy boy Ian dapat jenjalan yer, best kan tu, enjoy! :)

Rizziela said...

Muka Jiey nampak kurus..tapi perut dah nampak :D