Saturday, July 30, 2011

Jadual hari ini~

Malam semalam dah basuh baju newborn Rayyan Ariff, so hari ni bab jemur-menjemur pulak.. Tapi tu la.. Dari pagi hujan and now mendung pulak.. Wrong timing la ehh..
.

Mesti ada yang kata, amboii excitednya.. baru 6 bulan lebih pregnant dah cuci baju baby.. *Merujuk kepada auntie Maria*..
.
Honestly, ni bukan sebab excited.. Tapi ni kisah orang budget.. Untuk Baby RA, mostly recycle baju abang dia.. So dah nak dekat 3 tahun berlipat dalam bakul, memang sadis gak la.. Jadik kuning-kuning bertompok-tompok.. So my friend ajar, kuarkan awal2, n basuh 4/5 kali sampai hilang kuning-kuning tu.. 
.
Kalau basuh 4/5 kali tu, maknanya 4 atau 5 weekend la.. Maklumlah, ampaian nak jemur kan terhad.. So kena la kuar awal2.. :-)
.
Ye la, benda dah bertahun simpan kan.. Nak beli baru, rasa cam membazir plak sbb banyak betul baju newborn n premie petite size Rayyan Ariff dulu.. Kalau adik keluar besar, memang some of them, takleh pakai la..
.
Next thing untuk hari ni, nak masak sempoi2 untuk gath Superkids family karang and then terus gerak gi therapies Rayyan Ariff kat SDMC.. Dari sana, straight la ke umah Ita n Farid.. *Kawan-kawan, jangan lambat ehhh.. Kang ter miss plak nk jumpa korang..*
.
Sekian, jadual untuk hari ni.. :-)

3 comments:

Rozuan Ismail said...

wah,ada gather superkids ke?kat mana tu?

Rizziela said...

Yerlah Jiey..pakai ajer baju abangnyer...mcm twins akk pun pakai bau ababng Haziq..yg baru sikit ajer..nanti baru beli lagi

LiAnA said...

nk hilangkan kuning tu campur skit dgn varnish serbuk tu.. pastu bolehlah ulang basuh cam biasa lain hari..