Friday, July 8, 2011

Killing 2 birds with 1 stone?? ~Abang n Adik~

Alang2, ambik terus cuti 1 hari.. :-)
.
First, gi check up Baby RA. Alhamdulillah, everything is fine and just the way it is supposed to be. At 21 weeks and 2 days gestation, adik is already 440gm.. Yup, she is on the bigger side.. :-)
.
So far, I've gained 800gm! I guess it's acceptable since Adik is already taking half of the weight gained.. (Not including placenta and amniotic fluid..) I guess controlling what we ate really works! *Big smile*
.
Next, Abang Rayyan Ariff.. He's doing OK as usual.. But we need to do more things to help him develop at a better rate.. InsyaAllah, we'll increase the amount of effort to be put on him.. :-)
.
*Oh, mama kena buat homework on Rayyan Ariff's development and progress untuk doctors' conference* It's a recognition lah tu kan.. :-)
.
Overall, it's a good and tiring day at the same time.. Nak take a short nap lah.. Have a nice weekend all!! :-)
.
Adik RA first ever romper suit.. And it's purple! *Mode angau* =)

10 comments:

linda said...

tahniah...tahniah....
baby girl erk....msti comey mcm abg RA...romper purple adik RA sgt cute...:)
take care dear...sntiasa dokan yg terbaik bt jiey skluarga....utk abg RA...mmmmuuuaaahhhhh, syg ian encem..:)

Marsha~ said...

dah confirm girl ye... ish tak sabarnyeeeeeee nak tgk muka baby RA... rayyan mesti sayang sangat kat adik dia nanti kan??? :)

me suya said...

waaaa,pepel... Mood mama baby angau ng pepel ke ni kak jiey?

alyyani said...

haish berejam la mama ian dgn adik duk kat mall nanti ni. nak gi tgk baju boy dgn girl. mmg 'meroyan' la mama awak nanti ni :p

Nina said...

girl yer..tahniah..suke!suke! moga sihat sentiasa dan kuat..

Rozuan Ismail said...

comel romper ni.huhu.wane purple. =)

Nadiah Sidek said...

yay..rayyan bakal dpt adil girl! ni mesti mama yg minat warna purple ni :D

ain zuraini said...

heheh baby RA bb girl yek?? besh2...

littlehumblelynn said...

jiey

nak tumpang angau sekali !!

kalo free jgn lupa dtg tau..mau tgk ian sgt2..hehee

Mama Kembar 3 said...

bestnya nak dpt gegirl plak. pasni rayyan kena jadi bodyguard jd adik dia laa yer hehe