Friday, July 1, 2011

Busy~ Buah zuriat dan Rezeki..

Yup, that's so cliche ~referring to the title~
.
Sedang  bertungkus-lumus menyiapkan slides untuk presentation next Monday ~Sebelum ni nak present kat mana2 event  memang bercintalahhh.. Kata gemuk kan.. *Abang.. Abang.. Abang malu.. Kome tengok abang* sekarang tak segan-segan lagi sebab bukan gemuk, pregnant.. Kehkehkeh~
.
Dari hari selasa, ada course n back to back meeting sampai la hari ni.. *Owh, hari ni meeting sampai 6.30pm.. Memang itu biasa, tapi hari ni jadi tak berapa nak biasa sebab mokcik puasa!! ~Haaa.. Semputttt~
.
Esok Saturday, *owhh boleh mengulit anak manja cinta hati kesayangan jiwa.* =)
.
Err kawan-kawan, sorry kalau banyak email yang masih belum reply.. *Rujuk kepada title* Kita kira jawab sekali harung kat sini..  Buah Zuriat tu dah habis. Very limited.. Sorry yea..
.
Dan untuk perihal buah Zuriat dan cara-cara nak makan buah tu, ini saya dapat daripada google:
- Dikatakan berkhasiat untuk mereka yang ingin mendapat zuriat
- Boleh didapati di Mekah dan Madinah. Ada yang panggil buah Hawa..  *Boleh kirim kepada sesiapa yang nak gi*
- Ada yang mentioned buah ni daripada pokok Koka yang digunakan untuk membina bahtera Nabi Nuh. *Sejauh mana kebenaran, Wallahua'lam*
- Cara makan: *banyak school of thoughts yea*.. Pecahkan tempurung buah zuriat sampai jadi nampak cam isi kelapa (jangan smpi isi bersepah, semua kena guna), letak dalam periuk pastu rebus.. Amal la minum air tu sambil selawat, istighfar dan niat nak dapat zuriat..
- Ulang rebus & minum sampai hilang zat buah (sampai dah tawar la agaknya)..
- Seelok-eloknya, rebus sepasang (2 biji buah zuriat).. Minum share ngan husband skali yea.. :-)

Sekian.

Rezeki di hari Jumaat?
Surat yang ditunggu-tunggu.. :-)
.
Alhamdulillah.. Rezeki anak-anak.. :-)

25 comments:

Anonymous said...

Tahniah Jiey,

Alhamdulillah rezeki RA and bb RA tu.::))

take care

kak ayuzafina

lyna s. alam said...

waaahhhh....tahniah jie, rezeki berganda nampaknye ye..semoga jie tabah mengharungi dugaan dan bahagia bsama family tercinta!

p/s: lyna silent reader blog jie lame dh..hihi

Coffee Mama said...

Wah!Rezeki Baby RA...Tahniah Jiey :-)

Mayyonnizz said...

Tahniah mama jiey..memang pun rezeki anak-anak...:))

d'nuraini said...

alhamdulillah...tahniah akak...

nuyin2u said...

tahniah...

KLMari said...

Alhamdulillah....tahniah !!! You deserve it, girl !!!

Anonymous said...

Tahniah!!! Hepi for you!!

Naddiea said...

Tahniah Jiey!!!!rezeki berganda tu..syukur alhamdulillah...

afni+hafiz=dani said...

tahniahhh kak jiey =)

Sue said...

alhamdulillah dan tahniah. rezeki Ian dan baby in tummy :)

Rozuan Ismail said...

buah zaitun pernah lah dengar.tak pernah dengar pulak buah zuriat.huhu. wah!tahniah akak naik pangkat ye.huhu

ieda said...

TAHNIAH JIEY....
KEEP UP YOUR GOOD WORK....BEST OF LUCK.

transformed housewife said...

Tahniah Jiey. Muroh rezeki anok2.

Aida Lela said...

tahniah :)

mama akid said...

tahniah k.jie....

zura_habib said...

tahniah kak jiey...

littlehumblelynn said...

happynya ...rezeki..alhamdulillah!!

Mama Kembar 3 said...

CONGRATS JIEY!!!

me suya said...

tahniah Kak Jiey...
rezeki IAN and Ian junior

Kak Rose said...

tahniah Jiey... murah rezeki abang n baby RA... sllu gak buat rawatan kat SDMC cuma x de rezeki nak bertemu ngan Ian... nak kena g hari sabtu agaknya?

Jiey^Mien said...

Dear friends,

Thanks for all the wishes..
Harap2 makin dimurahkan rezeki utk dikongsi..
:-)

CutieLiesa said...

Tahniah!! tibe2 rasa mcm happy plak ...rasa macam rapat jer ngn akak....

ain zuraini said...

alhamdulillah tahniah...

rizalhana said...

Jiey, congrats naik pangkat.Rezeki anak la tu. Ian sekolah mana lepas ni?