Wednesday, July 27, 2011

Masih cerita pasal Lumut? Takde la sangat kot~

Takde la nak citer day 1, day 2 bagai.. Sebab takde apa yang menarik.. Nama pun pergi kerja kan.. Tapi bila tengok gambar-gambar cantik dalam folder, ish sayang pulak kalau tak publish.. :-)
.
The fact that budak comel ni dah pandai senyum bila tengok kamera, rasa macam sejuk je hati.. Entah bila dia pandai pun tak tahu.. And more thing about this handsome boy is that; he loves to smile.. Tengok orang je dia akan senyum manis.. Orang pun jadi nak tergelak bila tengok yang dia ni bangsa suka senyum..
.
Masa dalam lif dekat condo kat Lumut ni, dia boleh senyum and angguk kepala to this one Indian couple.. Sangat sweet sampai the couple pun tergelak.. Iye la, macam orang tua.. My mom pernah cakap, makcik jual laksam tu pun tegur bila dia asyik2 dok senyum kat orang.. Harap2 perangai peramah ni biar la bawak ke besar.. Jangan kecik-kecik jer..
.
Ni masa kat Restoren Muara.. Nampak sangat tuan kecik ni takleh berenggang dengan Mama.. Kita angkat bontot, mata dia mesti nak mengekor.. Kalau hilang dari pandangan, meraung la.. :P
.




.
Town Lumut ni cantikkan? Dah lama tak jejak sini.. Kali terakhir datang masa nak gi Pulau Pangkor zaman-zaman belajar dulu.. Tahun 2002. Rasanya, kalau tak sebab kerja, tak sampai la kot sebab tak pernah nak letak Lumut ni sebagai salah satu must visit place ke ape.. Tambah2 saya ni bukan kaki berjalan.. :-)
.
Gambar saya memang tak banyak.. Sebab banyak gambar kat tempat kerja.. Nak share tak boleh sebab kang nampak sangat plak kerja kat mana.. Yang dah tahu sipi-sipi tu kira tahu je la.. Nak bercerita pasal kerja openly saya tak berani.. Sebab line of work saya ni lain sket.. Bila kita dalam bidang orang ni tuduh orang tu jahat, orang tu kata orang ni tak betul, memang ada banyak pihak yang tak puas hati la dengan hasil penilitian yang kita buat..
.
So sebab tu saya tak dedahkan nama penuh saya even kat sini or kat FB.. Risky sebab ada di antara kami yang dah kena sampai terpaksa delete FB account..  Sebelum kena, baiklah kita beringat.. Lepas ada kes yang kena threatened tu, saya pun pernah google nama saya sendiri, yang keluar gambar masa kawin, work related reply yang saya sent kat public, media coverage etc.. Reply yang kita sent pun orang copy paste letak kat forum.. So kena berjaga-jaga la kan.. Of course la bila reply kita akan sign off dengan full name kan?
.
So this is the reason why saya tak pernah nak guna full name.. Kalau ter'quote' dek sesape, takleh nak buat apa la tu kan.. Tu pun my senior yang tahu about my blogging activity pun pernah sound saya tentang the risk of putting our real name.. Itulah kisahnya.. :-)

6 comments:

Angah said...

amboi...memanng dah makin henesem la cik abang kecik ni...semoga sihat-sihat selalu ye sayang...

alyyani said...

ish ko ni cite pasal lumut ke cita pasal risiko mendedahkan nama sebenar jiey? :p

btw, aku tak penah melawat lumut. lalu je la. takde benda pun kan.

Rizziela said...

Bestnya dapat g Lumut..mesti tuan kecik tu happy kan

zaidah said...

COMELNYER DIA SENYUM.....ADA BURUH BAIKNYER JUGAK GUNAKAN NAMA PENUH NIE...TERPULANG KEPADA DIRI MEMASING...

Intan & The Boys said...

jiey datang lumut nape tak roger2 kita? at least leh la jalan2 umah kita lak. teringin nak jumpa Ian!

nak majuk ah!

Anonymous said...

Saya tau nama Jiey dari blog ini..ada benda yang pernah terpamer tanpa Jiey sedari...Start with W.. N.......h kan? :)