Friday, May 8, 2009

Buat teman-teman sekalian..

Dear all,
.Do email me at freaky_gurlz@yahoo.com for the map yea..

Regards,
Jiey_Mien_Ian
.
P/s - Pada kad jemputan ini, tertera perkataan "Little Miracle".. Bertanya seorang teman, di mana miraclenya Rayyan?
.
Saya tersenyum lalu membalas, "Percayakah kamu kalau saya katakan, hampir setahun yang lalu, anak ini lahir didalam keadaan hampir tiada sel otak? Kerana itu, umurnya dikatakan tidak akan panjang.. Kalau panjang umurnya, dia akan terencat akal, tidak mampu melihat, mendengar, dan tidak mampu bergerak. Tidak ubah umpama sebatang sayur. Tiada harapan untuk dia.. Dan tiada harapan untuk kami juga.."
.
"Tapi lihatlah dia sekarang, mampu berfikir, mampu melihat, mampu mendengar (walaupun tidak sejelas yang lain), mampu duduk tanpa sokongan, insyaAllah, pasti bisa berjalan.. Besar sekali kuasa tuhan bukan?"
.
Dia terdiam. Dan saya kembali menyambung cerita tentang kekuasaan Allah SWT..
.
P/s (2) - Mana nak cari photographer with reasonable price ek??

32 comments:

along said...

Jiey,

panggil je mama2 huk join PhotoMama tu.

mesti derang bleh kawtim. hehe.

dop pong kut ado huk suko2 amik2 gamba for fun & free!

Jiey^Mien said...

Long, kenal mommyoftriplets sore jah.. hok lain tok kena.. :P

misz_nierah said...

i wish i could go,tp ade hal la mase tu, kene pegi pwtc...nk sgt jumpe Ian..huhu..sob sob

mirah said...

oh insyaAllah kalau hubby approve blh lah kami pergi. email kat nmirah@yahoo.com k.
Apa temanya ni?

suealeen said...

Jiey,
Nanti akak tanya kawan... tapi photographer ni selalunya kena book awal².. ada je deme tu shoot kat mana²..

luvmum said...

salam kenal.cuma org2 yg terpilih sahaja yg dipilih utk diuji sebegini dan anda antara mereka2 itu.moga rayyan menjadi anak yg soleh,yg cekal..

alyyani said...

takyah photographer jiey, esok sure beduyun photographer yg pro dgn tak pro mcm aku ni nak amik gmbr ian.

p/s: ko leh try soh laki anis amik. dia caj murah sebab buat sekadar hobi. & gamabr dia pun cantik2..

-- LoVe.. LiFe -- said...

ian da nak setahun kan....
alhamdulillah...
semoga si comel aunty nie cepat2 besar dan membahagiakan kedua ibubapanya...
happy birthday ian....
sayang kamu....

Mama Farish said...

Hi Jiey..
bongok betol manusia itu ya..kalau saya dh bole bercakau dh...bab2 anak ni sesitip skit la...

Jiey^Mien said...

mirah : takde tema.. biasa2 jer..

Kak sue : thanks ek kak sue..

tak plan pun nk amik photographer awalnya.. pastu sbb bengang ngan hubby sewa khemah, might as well cari je photographer.. bia jadik beria terus.. :P

luvmum : insyaAllah..

aly : tu la.. biar kita2 je amik ek.. :P

love life : dtg ek.. bg email add.. nk anta map..

Jiey^Mien said...

mama farish : kalau nak baca pasal mulut manusia, yang plg teruk kena, bleh refer kat entry "tidak terlebih bicara"

Reena said...

hi...wow rayyan dah nak setahun...semoga panjang umur...reena selalu go tru ur blog untuk temgok perkembangan rayyan...happy bila ada positive development..reena doa agar rayyan membesar seperti baby yang normal...reena kagum jugak dengan usaha akak yang tak pernah give up n give ur baby the best...tcare...

Liana said...

Betapa miracle nya Ian... Hanya DIA yang mengetahui segala-galanya

nieza said...

tak sayang mulut sungguh pada yang bertanya gitu kat Jiey..

Jiey.
ambik photo banyak2 ye.. share disini.. wish i can go, nak sangat jumpa Ian but kami jauh di utara tanah air. hehehe.. anyway hope everyone enjoy!.jangan lupa share photo ye.

puterikurekure said...

yeayyy!!!
Ian nak masuk setahun dah.
best2...

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L said...

insyaallah..kalo tiade aral melintang kami dtg...

wanie_putra said...

salam..wani sini..saya silent reader...happy bseday to ian....dah setahun ian...sebaya anak saya...memang ia amazing baby....peluk cium utk ian...

MeL said...

Insyaallah mommy & mika dtg nnti nk jumpa Ian ;)

Jiey^Mien said...

Datang ek kawan semua2.. reena, liana, nieza (andai terturun KL), intan, mummy miqhael, wanie_putra n mel..

Adwindaa said...

huhuuu tak leh nak dtg.... auntie lin jauh di penang... tp doa n harapan auntie sentiasa disamping ian... HAPPY BIRTHDAY RAYYAN ARIFF....muahhh...

MaMaMi said...

Buat Jiey, jangan lupa abadikan foto² Rayyan kat sini ye, makmi xleh nak datang, sbb jauh di seberang laut Borneo. Atas kasih sayang & naluri keibuan, kalian dekat di hati. Doa diring bersama angin lalu. Utk bby rayyan, Happy Bday sayang, hugss dari untie di KK. Smooooochhhhhh....

eiNa said...

happy birthday Ian.. xdapet aunty ngan Aira nak tgk Ian.. strong boy..
semoga Ian sentiasa sehat...

AiYa said...

happy besday Ian on advance la kan.

AiYa ada kwn photographer. nanti AiYa tanya kan kat dia ya.

Farah said...

sy dah dpt email awak jiey..hehe tak sangka dpt jemputan...insyaAllah kalau takde apapehal mungkin akan dtg juga..

Dina said...

Wah Rayyan nak sambut birthday yea..!

Best best ^___^


Happy Birthday Rayyan!

Cybermummy said...

salam kenal ...
I think u are the most amazing mum .
Really strong in handling this difficult situation ...
And looking after this miracle babies is not an easy job...
May Allah blessed your baby ,u and your family insyallah ...

ibu_uwais_ameenah said...

sori jiey, x buleh nak dtg!! selamat hari ibu yer!!

selamat hari jadi utk rayyan juger!

mOmmy of Triplets plus One said...

dear, i baru notice ur email semalam, tak sempat lagi nk berbalas.

en suami keja...macam tesenget2 lak kang pergi dgn 3 budak2 tu. if dekat bleh gak nk gagah..ni takut kang baru halfway ade yg dh restless kt dalam keta..especially athirAh die dh boleh kuarkn diri die dpd car seat...

hmm..if i bleh gi mmg no hal i bleh amiqkn gmbar. tp quality tak guarantee sbb saya budak baru belajar..hihi

Elyn said...

Ian mmg miracle.... biarkan saje apa org nk ckp.....

saya dh merengek ngan hubby nk pi tgk Ian!!! tah bile nk dpt peluang ni..... dpt jumpe sekejap pun jd la!!! tggu ek Ian kalau ade rezeki kite jumpe gak.......

Kerikil Kehidupan said...

SALAM JIE..

SANAH HILWAH YA JAMIL..SANAH HILWAH YA IAN...SANAH HILWAH YA JAMIL...he..he..lagu besday versi arab..pepun tahniah...moga ian akan terus mampu membahagiakan mama dan papanya...amin...

Dina said...

Jiey,

Sorryyy sesangat, Dina tak dapat datang la.
Time kaseh sebab jemput Dina, terharu nih.. hee.

My in laws datang sini smalam, so Dina bawak derang jalan-jalan..


Anyway, hope it was a blast!
;)

ibuVouge said...

salam jiey
cepat cepat update bday Ian.. mint amaaf tak sempat pi..kena balik kelantan