Friday, May 1, 2009

Tagged by puterikurekure

Sekali lagi, saya tahu saya banyak hutang tag. Thanks for including me in the tagging games.. Really appreciate it. InsyaAllah, ada masa nanti saya buat yea.. Actually, byk benda yang saya nak citer.. Time untuk blogging plak limited, so that's why entry saya lebih berkisar kepada kisah seharian berbanding menyelesaikan hutang tag. InsyaAllah, cuti 3 hari ni, saya cuba untuk selesai hutang tag dan award yang dah lapuk tu yea..
.
Memandangkan masih di dalam mood anniversary, saya selesaikan hutang tag dari mommy-to-be; puterikurekure dulu yea.
.
Kenangan Ikatan Cinta
.
Firstly, upload gambar kahwin yang paling korang gemari
.

1. Nyatakan 4 sebab mengapa korang suka gambar di atas

i) Mmm.. nampak sweet la kot.. Ala-ala malu2..

ii) Sebab warna baju ni cantik.. Sesuai ngan kitorang..

iii) Gambar ni jer yang saya rasa senyum saya tak over.

iv) Gambar ni muka kami nampak clear.. Zoom la katakan..

2. Bila tarikh pernikahan korang dan di mana?

Majlis akad nikah berlangsung di rumah my parents pada tanggal 30hb April tahun 2007. Dari awal lagi abah minta buat majlis pernikahan di rumah. Saya sendiri pun prefer di rumah berbanding masjid. Tak tahu kenapa.

3. Tema.

Untuk majlis akad nikah, merah jambu. Kenapa merah jambu? Mungkin kerana inginkan kelainan. Lagipun, hubby tidak sukakan warna merah jambu jadi saya ambil kesempatan ini untuk 'mengenakan' dia. Dan saya pula, perasan diri ini looks good in pink. Jadi saya berkeras memilih merah jambu. Yang pasti pada saya, that day, he looked gorgeous in his pink baju melayu..

Untuk majlis persandingan di sebelah pengantin perempuan, warna ungu. Dari pelamin hinggalah ke doorgift. Seisi keluarga turut ber 'ungu'. Kami hanya menukar 4 persalinan. Itu pun sudah penat yang teramat. Bermula dengan songket ungu, diikuti lace ungu, terus kepada lace biru, dan akhir sekali, songket cream.

Set bilik pengantin pula, kami memilih campuran warna krim dan emas. Kalau asyik ungu sahaja, mesti agak bosan kan? Lagi pula, krim boleh disesuaikan dengan banyak warna kan? :P


Untuk kenduri menyambut menantu di sebelah hubby, kami memilih warna peach dan orange.

4. Mengapa kamu memilh si dia untuk menjadi teman hidup?

Love isn't a decision. It's a feeling. If we could decide who we loved, it would be simpler, but much less magical. Trey Parker & Matt Stone; South Park, Chef Aid, 1998

Enough said. Refer to this entry. Things are still the same.. (Ni entry masa muda2 dulu. Masa tengah poyo2 and tension dengan kerja..)

5. Nyatakan harapan korang dengan ikatan perkahwinan ini

And again, refer to that entry..

P/s - Dah ngantuk. Penatnye wat tag. Huhuhu.. Hutang byk lagi nih.. :P

6 comments:

alyyani said...

aaa patut datang wedding ni. tp time ko besanding dipelamin, aku baru nak betunang la jiey. so, frust gak tak tgk posing2 maut ko dihari persandingan. :D

Jiey^Mien said...

Itu la Ly.. Masa ko nyer turn plak, aku baru2 pegnen.. Org tua2 kan tak bg berjalan jauh.. Sudahnya, aku tak attend ko punye, ko pun tak attend aku punye.. Takpe la, aku attend wedding Nia je la nanti yek.. Ko pulak, attend wedding Ian.. :P

yatie chomeyl said...

wah smp 4 psg baju tukar...kami tukar 2 psg je hehehh

Jiey^Mien said...

org tua la tu.. over.. :P

puterikurekure said...

yang, thanks jawab tag!

Jiey^Mien said...

sayang, bo prob!! tag la lagi..=)