Saturday, May 30, 2009

Perbualan antara ayah dan anak..

Lokasi : Di ruang tamu, hadapan TV
Tarikh : 29 Mei 2009
Jam : 8.05PM
Individu yang terlibat : Mama, Ayah and Ian..
.
Ayah : Ian.. Meh sayang ayah sket meh.. Ayah penat balik keje nih..
Ian : *Tenung ayah tak berkedip*
Ayah : *Suakan muka ke pipi Ian* Meh kiss ayah sket.. Sikit jer..
Ian : Huhuhuu *Nangis*
Ayah : Elleh, macam la ayah heran sangat.. Dok la ngan Mama tu..
Ian : *Pandang Mama*Sengih*Sengih* Bubububu...
Mama : Hahhaha.. Ian anak Mama.. *Sambil jeling kat ayah*
Ayah : Ian, sape pecahkan perfume ayah?
Ian : *Pandang ayah*Sengih*Sengih*
Ayah : Ian pecahkan yea?
Ian : *Sengih* Angguk-angguk*Sengih lagi*
Mama : *Berbisik di dalam hati*Orang tua ni perli aku ke saje nak gurau ngan anak dia nih?
Ayah : Ooo.. Ian yang buat yea..
Ian : *Pandang Mama*Sengih*Pandang ayah*Sengih*Angguk lagi*Angguk lagi*
Ayah : Nasih baik Ian yang buat, kalau Mama, ayah babap macam ni., *tangan tepuk paha mama yang gemuk*
Mama : *Berbisik di dalam hati* Dia syak ke? Nak ngaku ke tanak nih? Sabar.. Sabar..
Ian : *Pandang ayah*Sengih lagi*Angguk lagi*Pandang Mama*Sengih*
Mama : *Kiss Ian*Berbisik ke telinga* Terima kasih Ian..
.
Nampak gayanya, lambat lagi la nak ngaku.. :P
.
Korang agak, hubby tahu tak? Nape agaknya Ian angguk kat hubby bila hubby tanya ek? Savior betul lah! :P
.
Oh ya, update on Ian, GIGI IAN DAH TUMBUH.. Tak pasti lagi, sebatang ke dua.. Dia tak bagi tengok.. Rasa2 macam dua.. =)
.

Sibuk teething!

Sambil tengok TV

.
P/s - Anak tumbuh gigi happy macam baru dapat gaji.. Muahahahha.. Lambat bebenor.. Corrected age of 10 months and a half baru kuar.. :P

10 comments:

MeL said...

eh lupa nak tanye..husband u xbaca ur blog ke? anyways, mmg happy bl anak da tumbuh gigi, happy lompat2 ;)

mOmmy of Triplets plus One said...

uZAir ni now 10 1/2 months..gigi satu pun blum tumbuh.
piki piki balik, bag..us gak, takut die gigit time feeding..hihi

yatie chomeyl said...

haaa berigat doh..mujor ian tulong :p

biar lmbt tubik..asalkn tubik jugop :)

alyyani said...

jiey, ian da tumbuh gigi? anak member aku da nak setahun ujung bulan 6 ni sebatang gigi pun tak nampak lagi. member da tak keruan. kalo gitu la perasaan mak bila anak tumbuh gigi, mcm baru dpt gaji, sure aku pun rasa gitu gak. hahaha...

ari2 dok tgkgusi nia. bayang2 gigi pun tak nmpk lg. huhu...

laki ko tak syak ko la kot. tp dia je yg tau ;)

Anggerik Hutan said...

hehehe mesti ian tgh gelakkan ayah dia sbb kena tipu ngan mama..sbb tu angguk2 pastu senyum..pastu pandang mama pun angguk2 senyum2 bg mama plak rasa berslh..kihkihkih..
hugs n kisses tuk ian..(saranghey)

Jiey^Mien said...

Mel : Tak baca kot.. Dia kata my post panjang2.. Penat nak baca.. Terus dia tak bukak2 dah.. :P
He's not supporting me when it comes to blogging.. Dia kata, baik tulis novel.. Royalti byk. Huh.. Sgt la men'down'kan jiwa..
:P

Munirah : Ok gak tu.. Lambat tumbuh, lambat rosak kan? =)

Yatiey : Tumbuh gigi suko gini doh, kalu jjaley gak toktahu la lagu mano..
Eh, tok pattey ko nih dok bukok laptop..

Aly : Tumbuh gigi cam dpt gaji, kalo leh jalan, aku rasa cam dapat bonus 12 bulan la agaknya..

Plg best, takyah gi fisio dah.. :P

Zai : Tiap kali Zai drop komen, akak rasa cam kelas bahasa korea la pulak.. muahahhaha..

P/s - Ari rabu ari tuh jumpa nurul kat masjid jamek.. tak sempat borak coz tgh rushing

Liana said...

rasanya cam ur hubby tau jer...hehehe
Ala...

Mama Farish said...

jiey...anak kita pun lom tumbuh gigi lagi...

jiey nak tau x...smlm kita mimpi jiey satu famili datang umah kita...:D

Jiey^Mien said...

Liana : Itu la.. Smlm ms kitorg kat umah my MIL, dia siap bgtau my MIL.. "Ma, Jiey pecahkan perfume Mien Ma.. Rege bratus2 plak tuh.."
Ke dia baca my blog ek?

Mama Farish : Takpe.. Farish muda lagi.. =)

Itu tandanya kena jemput tuh.. =)

Elyn said...

huhuh betul jiey anak tmbm gigi cam omak dpt bonus berbulan2 hahahah....