Friday, May 29, 2009

Pengikat kasih kami suami isteri..

Merujuk kepada entry "Seorang isteri yang bersalah.."
.
Daripada tajuk di atas, kini saya sudah di upgrade kepada seorang ibu yang bersalah!! =(
.
Terima kasih di atas cadangan yang dikemukan oleh kawan2 sekalian. Tak sempat dipertimbangkan kerana sebelum komen-komen kawan2 di baca.. Saya sudah terlebih dahulu ‘berterus terang’ dengan hubby.. :P
.
Seawal pagi tadi, seperti yang dijangka, hubby mencari minyak wanginya. Lalu, dengan wajah seselamba mungkin, saya kumpulkan kekuatan untuk berterus terang..
.
“Abang, perfume abang pecah..”
“Alaa… Macam mana bleh pecah ni?”
“Semalam adik dukung Ian masuk bilik, pastu tunjuk2 cermin kat Ian.. Sekali Ian dok hayun-hayun kaki.. Kena perfume abang pastu jatuh!” (Saya selalu letakkan Ian di hadapan cermin untuk self discovery, sekarang dia lebih focus kepada dirinya sendiri)
“Yang awak bawak dia tengok cermin kat dlm bilik ni nape? Kan kat luar tu ada cermin..” Dia dah tukar kata ganti diri dah tu.. Terus awak-saya.. Takde abang-adik dah :P
“Yang abang letak kat tepi tu nape? Letak la kat dlm bakul tu elok2.. Baru tak kena..” Ni omputih panggil reverse psychology.. :P
“Ni botol dari mana ni? Adik campur ngan perfume adik ke?”
“Takde la.. Dah buang perfume lama adik. Basuh bersih2 pastu isi la abang punya.”
“Hurmm takpe la.. perfume ni bau dia tak best sangat.. Tak strong and tak tahan lama.. Nanti carik lain la..”
.
Fuhh selamat.. Selamat.. Laki mokcik ni mmg susah nak marah anak.. Tapi bila tengok muka Ian tengah tidur dengan mulut yang ternganga, rasa bersalah yang amat sangat.. Huhuhu.. Takpe Ian, kamu penyelamat! Demi kerukunan sebuah rumahtangga..Chewahhh.. Poyo..
.

From a fighter, this baby has turned into a savior.. Anak, kamulah pengikat kasih kami.. :P [Ayat cover rasa bersalah]

Untuk remedial action? Saya sudah membuka catalog reward points HSBC. Kalau saya redeem point saya yang terkumpul, saya hanya perlu menambah RM80 dan banyak juga pilihan minyak wangi yang ada. Issey Miyake, Ralph Lauren, Davidoff dan beberapa jenama lagi..
.
Perancangannya, apabila sudah sampai perfume baru nanti, barulah saya akan mengakui bahawa Ian tidak ada kena mengena dalam cerita ini. Masa tu dia sure dah cool giler kan?? Ke tak payah bgtau langsung ek? Hehehhe.. :P
.
P/s – Jgn tiru aksi ini. Tak baik wooo.. Siyan anak, siyan suami! Heheheh.. Berkata benarlah kamu walaupun kebenaran itu sesuatu yang pahit! Dear self, I will be telling the truth. By today or tomorrow Ok? :P

13 comments:

Adinina said...

berkata benar..wpun pahit..kehkehkeh.. :p

oMMy fiRuz said...

bravo..bravo..tp x pelah..alasan yg boleh dipakai sementara stok masih ade..ekekekekke..cian ian..babap mak die :P

Elyn said...

ekekekek no komen........

Farah said...

hahahaha...nak ngaku jgak ni..saya pon selalu jadikan afif sebagai penyelamat keadaan...mmg berkesan utk mengelak kena marah :P

alyyani said...

MEH NAK CALL TUAN ALIMIN... HEHEHE...

puterikurekure said...

yang, ur abang tak baca ke entri ni? hehehe~

yatie chomeyl said...

muahhahahha beli dulu hok baru la baru terus tere jiey...slmt skit hik3x

Jiey^Mien said...

Adinina : Okeh.. Okeh.. Noted! :P

Ommy firuz : Tak lama nih.. Pasti bgtau la.. :P

Elyn : No komen gak.. Muahahhaha.. :P

Farah : Oh, I'm not alone!

Aly : Tuan Alimin jarang nak angkat nombor yang dia tak kenal.. Chewahh.. Cover line!

puterikurekure : Tak kot.. Dia kata my entry panjang2.. Berpinar mata..
Pastu dia komen, dari dok blogging, baik tulis novel. Dapat royalti.. :P

yatiey : niat di hati gitu la.. Amboi.. Ado hati lagi nih nok blogging.. Gi breastfeed baby SN nuh.. :P

Liana said...

hehehhe...
lawak baca...KAdang2 kita takut gak nak berterus terang kan... Bukan apa...kasihan atau rasa bersalah sangat. Apapun jika dah ada kekuatan berterus terang ler...MAsa tu kan...tentu dia dah lupa! hahaha

SyahNur said...

hehe... itu perkara biasa... anak yg x de kene mengene pun terlibat same selagi anak tu x reti ape2, ekeke... eh, hubby jiey x baca blog ke?? manelah tau, tetiba dia bace senyap2 ke, ntah2 dia da tau awal2.. haha..

[I][T][A] said...

jiey...

bila dah berganti yang baru nanti.. terus-terang jerlah.. pasti dia tak akan marahnyer.... dia gelak adalah..

kamalnzura said...

xpe..org lelaki susah nak marah...
jgn kita pompuan..ekeke

Jiey^Mien said...

Liana : A'ah.. Kena amik feel sket baru terus terang.. Hehehe.. Actually, tak kisah pun kena bebel.. Tapi tanak tahan perasaan jadik 'org yg bersalah' depan hubby jekk.. Ego.. Tanak mintak maap.. :P

SyahNur : Tak kot.. Dia macam tak heran jer.. Kalo dia terbaca ke nanti.. "Abang, peace yea!! Luv you lah!!"

Ita : A'ah.. Gitu la niatnya.. Dah berganti baru nak terus terang.. :P

Kamalnzura : Org pompuan membebel.. :P