Monday, May 18, 2009

Selamat hari lahir..

Selamat hari lahir buat kamu duhai adik.. Semoga berjaya dunia akhirat dan beroleh segala keberkatanNya.. Aminnn..
.

Konon study!!

Control macho!!

Little Ian on his new ride; Ayah Chik

I dont think they look alike.. =)

Pesan seorang kakak, "Jek, ngaji wehh.. bo dok gewe!!"

P/s - Saje menyelit. Sambungan dari entry My smart little baby.. Amazing kan? He may be brain-injured, but he's not stupid at all.. =)

13 comments:

Leen Die said...

Jiey leen tgk gambar nie Ian bukannya bb brain injured lah.cam gelagat anak ku jugak..main2 pegang ngapp masuk mulut..doa jangan putus2 yer jiey..for IAN..nak mian jugak kata Rayyan

Jiey^Mien said...

Hahha.. Klakar la Leen, kalo nk kata bukan brain-injured tu, lawan tokey dah tu.. marah lak doktor2 ian kang.. kata dorang menipu.. :P

ibuVouge said...

betul la jiey.. cam kanak kanak biasaje.. sesuai ayah panggil little fighter..
Ian owh Ian.. kamu kalau senyum.. cair mokcik iv ;P
sweet sgt

amin jiey..jgn putus doa!

Kerikil Kehidupan said...

Aduh..comeinya ian..bestnya kalau iman blh pegang barang kuat cam tu..Moga ian terus tabah dan kuat menempuh hdp ini...Buat jiey..thanks sudi berkongsi citer...

puterikurekure said...

geram tgk Ian. beria2 dia nak sumbat benda tu dalam mulut dia.

nak culik Ian boleh?
;)

AiYa said...

ehehehhe. beria2 benar dia nk mkn benda tu. :)

yatie chomeyl said...

oo kak dio gewe xpo..adik gewe dopleh.. x aci muahahhah

supo la dgn yatie, sibuk2 pese ko adik2..ngaji sungguh jange dok kuat gewe sgt..padahal diri sendiri dulu supo jah

~Puteri-Nuur~ said...

jiey, idris pn ada snail ni, hadiah dr put utk bday pertama dia. Tapi, apa yg sedihnya idris langsung x sentuh snail ni, ckp la dia pandang je bila bunyi. Ian ni x brain injured la jiey. Dia mcm budak2 lain. Teruskan berdoa.

alyyani said...

hahah.. aku dok tunggu gak ian nak watpe tuh. sama je pe'el cam nia nih.

to adik jiey, happy birthday. apsl muka awk lain dari adik beradiik yg lain eh? :)

Jiey^Mien said...

iv : insyaAllah, takkan putus doa.. bestnya kalau betul cam bebudak lain.. tapi tak sama 100% kot.. insyaAllah, later sama la.. :P

kak nanie : nanti bila ian dah besar, kalau dia baca komen akak ni, kembang kempis idung dia banggo.. hehehhe.. ian plak jeles ngan iman coz iman dah leh mengesot.. bila la turn ian nih!!hehhehe..

puterikurekure : alamak, gulap gulita lah idup mama ian nih.. :P

AiYa : semua benda dia beria nak makan.. learning guna mulut.. hehhehe..

yatiey : heh, kakok dio mulo, kkasih lepah habih ngaji doh.. :P

put : insyaAllah put, Idris will do the same thing one day. one fine day.. =)
To make you feel better, ian ignore je bunyi snail tu.. it's not loud enough for him.. :P

aly : sama mmg la sama ly, tp nia umur brp, ian umo brp.. tu yg jadik big different tu.. :P

adik bradik kitorg mmg muka tak sama la ly.. lain2 spesies.. :P

Mamapinkie said...

Jiey, for Ian to be able to hold the toys and masuk in the mouth nie is something you should be very proud of ;) Cause Ridhwan at this age masih tak reti nak pegang toy apatah nak masuk dalam mulut...so he's doing very well kay Jiey :D Keep up the good work!

Jiey^Mien said...

Kak Reenaz, picking up toys n put it into his mouth is something that he does all the time. Tapi for him to figure out how to take the shape out of the snail's tummy really makes my day.. =)

3 days in a row Jiey taught him to take the shapes out, he totally ignore it. Ingatkan tak pandai lagi.. Just when I about to give up, 3 days later, he surprised me with his ability to take the shapes out. Terus Jiey ingat yang akak cakap, akak ajar pg, petang ridhwan buat. Amazing kan? It's not that they don't know how to do it, it's just a matter of time.. Pasni mesti turn Ridhwan plak..

P/s - Can't wait for wednesday to meet the supermommy and and the superchild!!

ladYbirD said...

salam kak jiey...inilah yng malas nk start komen..sb nt gian je nk komen n3 yng lain...adeiy...nk kngsi skit somethink yang i learnd..one of my lecturers ckp baby memg suke msuk bnde dlm mulut sebab nk stimulate dier nyer sensory...dgn easy stimulation ni la saraf otak akn berkmbng and stimulate..and dr sni jugak baby akan knal bnde...hiihihi.kalo salah maaf tau..for Ian GEWD JOB ...NT korek lg snail tu n bubuh ikut shape plak k.aja-aja fighting Ian..go boy