Tuesday, May 12, 2009

Satu jasad, satu nyawa, satu cinta..

On today’s date, a year ago,

Rayyan Ariff was born..

There were tears of happiness..

And there were also tears because

We were petrified..

.

So afraid of losing him..

Just like what we have been told to expect..
.

And today, he’s already one year old..

Though he’s now a toddler,

He hasn’t figure out how to walk.. Or even crawl..

But he’s trying so hard to creep and hold his head up straight..
.

It’s ok..

We have stopped comparing him with other babies..

Because he’s special in his own way..
.

For the past one year, life has been so hard..

But we know, it will be harder without him..

.

He has taught us to live and be alive..

He has touched us in so many ways

And he has changed our view of life

He knows how to knit our heart

.

And this is simply because

He is the greatest gift of love!

Rayyan Ariff from day 1 until day 365..

P/s - Rayyan Ariff, ketahuilah bahawa kasih kami padamu melebihi butiran pasir di gurun sahara, walaupun tidak melebihi kasih padaNya.. Moga kamu membesar menjadi insan yang berguna wahai pintu syurga yang bijak / yang mengetahui..

25 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum..
i kagum dgn semangat u..mudah2an allah permudahkn perjalanan hidup u sbg ibu dan isteri..
i nk suggest u why dont u try homopathy??
bkn yg sembarangan la..ape2 pn everything u do takes time..
i heard homopathy bagus..
even u asked doc or farmacies they dont have any ans..
u try la..insya'allah
ade kes kanser,org sakit jiwa,anak lumpuh n lain2 dpt diubati..

mama-qaisara said...

asalamualaikum rayyan..
aunty wish selamat hari lahir ye sayang..semoga rayyan menjadi anak yg soleh..moga rayyan semakin sihat..kamu anak yg kuat rayyan! =)

Leen Die said...

Ian happy 1 year..kagum dengan kekuatan dan semangat mu wahai little Ian.Autie proud with u bb.Hope Ian menjadi Anak yang membahagiakan mama ngan papa Ian..Autie harap Ian berjaya menjadi insan yang berjaya didunia dan diakhirat. We alwiz luc u little bb..wink!!!..kiss sikit..miss ur kiss tau..nanti autie p jalan2 umah Ian jangan tido lagi tau..huhuhu

Adinina said...

Love the video..very touching.. nnt Ian tgk bile dah besar mesti dia bangga with what he has achieved.. :)

alyyani said...

sume sayang ian. aunty pun sayang ian juga. happy 1st birthday ian sayang....

p/s : apsl aku sebak tgk video nih.... we should be happy kan? :)

puterikurekure said...

hepi, hepi, hepi!
happy birthday Ian!

tak dapat tgk video lagi. tenet wat hal.

syira said...

assalamualaikum...
i'm touched..
bangga & kagum with Ian n Mama Ian
keep it up Ian & Mama Ian ^_^

~Puteri-Nuur~ said...

Ian,

Selamat hari lahir Ian

Mama Put selalu berdoa agar keajaiban terus berlaku, terus menjadi milik Ian. Insya Allah :)

Jiey,

Kagum dengan kekuatan Jiey ada, kagum dengan rasa tak ingin tewas itu. Moga Put juga dipinjamkan kekuatan yang sama.


p/s: Lagu ini juga ditujukan untuk Idris dahulu. I'm so touched..

Sutera Batik said...

Sgt touching tgk video tu... Ian anak yg kuat, dan dia juga bertuah dilahirkan dalam family ini...

ai said...

"Moga kamu membesar menjadi insan yang berguna wahai pintu syurga yang bijak / yang mengetahui"..

..AMIN..

[I][T][A] said...

Terharunyer tengok video ian... perjalanan hidup ian penuh dengan dugaan dan cabaran... dan ian begitu kuat mengharunginya...

jiey...
seorang ibu yang sangat tabah... pasti ian bangga mempunyai ibu seperti jiey... kami juga turut bangga dengan semangat dan pergorbanan jiey...

Doa dan harapan kami semoga ian terus kuat, sihat dan berjaya didunia dan akhirat... amin

SyahNur said...

salam ziarah...
happy belated birthday Ian...
semoga Ian panjang umur, murah rezki & menjadi anak yg soleh...

Farah said...

Jiey, kamu sungguh tabah...do not stop giving hope to Ian.... my own cousin yg Dr cakap boleh hidup utk 3 bln je sbb jantung tiada injap..tp sampai sekarang masih bernyawa dan aktif... we'll never know what will happen next...always pray the best for him :D

nieza said...

Happy birtday to our dear hero Rayyan Ariff.. Semoga besar jadi anak yang soleh..

miezrina said...

salam jiey....





kagum!


bye.

puterikurekure said...

jiey. i couldn't help to cry tengok semangat Ian.
huhu. baru arini dapat tgk video tu.

:)

Adwindaa said...

hai jiey....

insyaallah.... ian akan berjalan jua sebelum ujung thn ni... maybe by raya puasa.... kita doa sesame ek.....

kiss muah2 to ian....

iBu ZulFaQar RayYaN said...

salam...saya nak pegi bday rayyan tapi dah plan g terengganu..seronok tgk rayyan ramai peminat..harap2 sokongan dari rakan3 rayyan mampu membuatkan semangat rayyan lebih kental...CAiYOk...AP..AP..AP bday Tuan Rayyan Ariff!

Rose Nieza said...

Selamat Hari Jadi Rayyan Ariff. Lame x jenguk blog ni. Bz membetulkan template blog sendiri. Hehehe. (I am mommy-to-be). Auntie Rose doakan agar Rayyan akan sentiase menjadi pembakar semangat to your mummy and daddy to face any challenges and obstacles in life. Coz reading Rayyan's stories give me strength in such a unique ways. :)

Jiey^Mien said...

Anon : Thanks for the suggestion.. Tingin gak nak try alternative treatment ni, tapi ada takut2 gak la.. Tgk la camne nanti.. Try consult ngan Dr. Ian dulu.. Thnks yea..

Mama Qaisara : Time kasih mama Qaisara..=)

Leen : Okeh Auntie Leen. next time tak tido dah.. :P

Adinina : Ntah2 dia marah coz mama dia letak gamba dia tak encem kat blog.. :P
Thanks a lot for the gift.. Dh sampai dah smlm.. =)

Aly : Bila ko kata sebak, tetiba aku pun jadi sebak gak.. :P

Jiey^Mien said...

puterikurekure : tenkiu for the wish..

syira : waalaikummussalam.. Semua pun atas izinNya kan.. =)

Put : Kita semua kuat dengan cara tersendiri.. sesekali rasa inigin 'melarikan diri' tu normal la kan.. Hari ni, blk spital tadi pun rasa nak 'lari' gak.. Tapi takpe la, pejam mata je dulu.. =)

Ian and Idris kan special.. Sbb tu leh share lagu sama.. =)

Suterabatik : Selalu je rasa yang Ian could be better if he's not my son. Macam tak cukup je apa yg jiey dh buat utk dia.. =(

Ai : AMinnnnnnn..

Ita : Aminnn byk2.. =)

SyahNur : Thank you.. AMinnn lagi..

Farah : InsyaAllah..

nieza : AMinn.. anak yang soleh dan bijak!! =)

Jiey^Mien said...

miezrina : Thank for coming last sunday.. Really appreciate it!

puterikurekure : Jgn sedih sgt2 tau, nnt baby ikut sedih.. =)

Adwindaa : Mudah2an.. Tapi rasanya cam tak jer.. Nanti jiey citer next entry yea..

ibu zulfaqar rayyan : oohh.. jalan2 cari makan.. best2.. tenkiu.. next year la pulak ek.. =)

Rose Nieza : Yeahh.. Dh leh visit mommy-to-be plak.. Time kasih auntie rose.. doa byk2 yea.. Nnt leh friend ngan baby auntie rose..

Noorlaila Mohamed Nor said...

Insya-Allah Rayyan akan membesar dengan kekuatan ketabahan dan kasih sayang dari semua orang.
Happy belated birthday to Rayyan Ariff :)

Jiey^Mien said...

Noorlaila : InsyaAllah.. Aminnnn!! =)

emellia said...

salam perkenalan...