Sunday, May 24, 2009

Mama's boy..

Ian prefers me more than hubby.. Mama dia mesti la bangga kan? =)

Kadang-kadang, Ian tidak senang walaupun hanya ciuman hubby yang singgah di pipinya. Itu belum lagi diangkat atau didukung. Dan kalau hubby menyatakan ketidakpuasan hatinya, saya akan membalas dengan senyuman dan sedikit bebelan.. :P

Anak perlu diberi perhatian. Kalau setakat ditegur sekali dua dan diriba sambil menonton TV, belum mencukupi. Saya tidak tahu anak-anak yang lain bagaimana. Ini hanya pemerhatian saya terhadap Ian, seorang anak istimewa. Dia lebih sukakan orang yang memberi fokus yang tinggi padanya, dan pandai bermain dengannya. (Rasanya, semua anak pun begini kan?)

video

P/s - He chose me over hubby all the time. Tapi dengan hubby, Ian sering ketawa mengekek-ngekek.. Dengan saya, agak kurang sedikit. Mungkin kerana saya banyak 'mengajar' berbanding dengan 'bermain tanpa tujuan'.. :P

7 comments:

Cikpid said...

hehehhe..comel jek Ian..my boy pon sama..kalo nk tido cari mama die..kalo nk main..die cari papa die..ketawa kekek2 sbb papa die rajin dukung n gendong die

Adinina said...

Agreed.....hehe...mcm sama je case..Nafisa lebih prefer mommy hehe..so far hubby belum complain lagi..maybe sbb hubby baru pindah and start duduk sama..still bonding2 kekekek... :)

alyyani said...

hah, sama la part ketawa mengekek dgn ayah dia tu. nia pun sama.. kalo tgh wan layan dia, kemain kuat lg ketawa.. tp dgn aku takde ketawa gitu pun. yela, meng agah, takde tujuan. kite ni buat mesti ade tujuan. hehehe.. sama la pulak weh..

p/s : ian, nia nak jumpe ian smlm, tp nia dtg lmbt sgt sbb papa nia keje..

yatie chomeyl said...

mestilah Ian syg mama lebih...sbb Ian dok dlm perut mama .. hehe :)

kamalnzura said...

seronoknya Ian main...

Ummi Salsabila said...

hehehe.mcam sama je..aufa pun prefer ummi than abi.if nangis abi xboleh pujuk.if ummi dtg terus dukung dia.terus diam.my hubby pun menrungut aufa xnak kat dia..yelah,sbb dia jrang lyn anak.bz..camtulah jdnye..huhuhu

iBu ZulFaQar RayYaN said...

my rayyan...suke bangat main dgn ayah dia....paling fav..main nyorok2...:)..tapi kalau dia nak tidoq...saya jugakle yg dicari..:P