Wednesday, March 11, 2009

[KosONg]

Ini percubaan uncle yang mahukan Ian terperanjat. First attempt, berjaya.. Second attempt? Hehehe.. Sorry la.. See the leg la.. Kan Ian?

video


Huarggghhh.. Uncle jahat!!!

P/s - Bosan. Tiada cerita. Ian demam dari hari jumaat. Sekarang batuk masih kuat. Buntu. Tiga hari di rumah. Melayani kerenah bayi yang tidak sihat. Tertunda lagi BAEP test dan assessment yang dijadualkan pada hari sabtu yang lalu, dan hari jumaat yang mendatang. =(

4 comments:

Leen Die said...

ermm..jie tak bf ian ker?ermm..leen masa rayyan kerap demam bulan 1 aritue leen ada tanya ngan opis mate akak nie..dia ckp abiskan antibiotik then klu bg FM susu tepung tue kurang kan sikit means klu sellaunya bg 3 scoop susu tue utk 3 oz kurang 2 1/2 scoop..then if jie bf kan ian kerapkan bfkan ian..insyaallah ian tak demam n smebuh..

Jiey^Mien said...

Sepanjang hampir 10 bulan usia Ian. Ni kali ke-3 dia demam.. Kali ke-2 and ke-3 ni teruk sket. Selsema and batuk lama. Quite strong jugak la Ian ni although Mama dia buat jalan ke merata alam.. :P

Mmg skrg ni cairkan sket susu dia.. Advise from a friend jugak. Tapi start smlm, Ian dah start makan blk.. Ok la sket..

On bf, Jiey ada mentioned sket2 in my previous entry. Paed taknak amik risiko bg expressed bm, dgn dia punye serious medical condition when he was born. Nak bagi direct feeding tu tak logic la pulak coz he was incubated for quite some times and being fed using feeding tube..

Kat NICU dulu, sempat direct bf 2 times je.. Tu pun dekat sejam membongkok coz premiees tend to sleep more compared to term babies. When we brought him home, he totally refuse bm. Be it direct feeding or expressed bm, memang dia tolak. Nangis2 smpi merah muka. For 2 days, he rejected bm. Hari ketiga, we gave him fm back. Takkan nak tgk dia tak minum. Weight gain is important for premiee kan.. Masa bawak balik tu baru 2.36kg..

He has issues with taste. Kalau dia taknak, memang dia taknak. Jgn la paksa. Takde dia layannya. Before this, dia minum Similac Neo. Masa 5 months plus, he got bored with the taste. Mengamuk taknak minum. Ada dalam entry "baby hates milk". Mmg dia tak minum langsung. Air kosong je dia minum. Last2 kitorg tuka Enfalac A+ baru la dia starts minum susu balik. He's very sensitive to taste. Ni Enfalac ni, taktau brp lama dia tahan sebelum dia jemu balik.. Hopefully lama la sket..

Sekian.. Amboi panjangnya explanation.. Cam post entry plak.. Thanks for the advice anyway.. =)

Leen Die said...

hehehe..okies..best jugak bc explanation dari jie..waa..tinggi sungguh taste ian..neway takpelah klu cam gitu..hopefully ian cepat sembuh..risau klu anak demam nie..leen klu rayyan demam huhh,,risau sgt..masa bulan satu aritue dia demam every week mesti demam 1 hari tue..patsu kepala panas..sampai kiter nie tak tido sbb takut kejang ke apa ke..nauzubillah lah..sbb anak kawan leen pernah kena so dia advise lah kat leen klu anak demam kena carefull..so alhamdulillah skrg Rayyan sihat dan permintaan terhadap susu pun Tinggii..waaa..takut stok ebm tak cukup..waaawaaaaaaaaaa

Leen Die said...

sian kat ian uncle dia wat mcm tue..eeieiiiii..nti ian bear ian bully balik uncle tue tauu