Sunday, March 1, 2009

Maid??

Huhuhu.. Sblm ni, takde maid, nak maid.. Ni bila tinggal nak gi ambik je lagi, cuak la pulak.. Huhuhu.. Kalau dia jahat camne??
.
Bila sering disogokkan dgn cerita-cerita tak elok ini la jadinya.. Berdebar nih.. Ke taknak amik ek? =(
.
P/s - Sape ade bad experience dgn maid, bleh bg advise tak??

5 comments:

MeL said...

nnti maid tu jaga Ian ek. Ada x ur family member yg lain tgk2kan? If ada okeylah..klu tinggal maid srg je seram jgkler

Puteri Nuur At- Terawis said...

Jiey,
Maid ni kena ikut tuah la jugak.. insya allah, Jiey akan dapat maid yang baik. Yang penting, dia jaha Ian dengan baik.

Btw, Jiey amik agent mana? Kalau OK, Put pun nak share jugak. My maid nok kelik akhir bulan 4 ni..

nellyberry said...

babe,

erm...org cakap la, kadang2 tak baik bersangka buruk sangat. nati betul2 jadi sebabnya kita dah set kan mind kita most maid tak berapa nak baik.

as for me, mula2 kita kena jelas why at the 1st place kita nak ambik maid.

kena take it from positive side lah dulu, kalo from beginning pun dah pikir tak baik nati sampai ke sudah tak ambik maid jugak.

yang penting kita kena alert and extra becareful.

prepare for the worst pun kena jugak.

mcm cerita my big boss, maid nih mula2 mmg baik, lama2 dia dah perhati kelemahan dan kealphaan kita, masa tu lah dia buat onar.

tapi apa pun, mcm bos aku cakap, benda2 mcm nih nasib jugak. kalo dah nak jadi tu jadi jugak.

tapi, why don't u ambik maid yg datang pagi balik petang or malam, kiranyna datang hari2 instead of living together with u?

just my 20 cent!

Pnut said...

Jiey-Insya-Allah, maid ni nasib, berdoa agar dapat yang baik.. aminnn...

Jiey layan dia dengan baik, Insya-Allah dia pun baik juga nanti..

bibik akak Alhamdulillah, baik, kalau tgh malam akak busy buat cupcakes, alesya nangis, pukul 2-3 dia bangun tlg kasi susu, tukar diapers alesya, walau tak kejutkan dia suruh bangun, dia sayang sangat alesya tu, pantang merengek, tinggal terus kebun dia, hala ke baby dulu...

Jiey^Mien said...

Mel : unluckily, mmg takde orang lain.. Maid ngan Ian jer.. Itu yg berat hati tu..

Put : Itu la, ikut nasib.. Semua org pun mintak nak dpt yang baik kan.. Huhuhu..

Nak tau detail nanti kita emel-emel deh..

NellyBerry : Thanks for the 2 cents.. Cuaknya sbb manusia ni, rambut sama hitam, hati lain2.. Tambah2 bila anak kita ni special sket, takut dia pun layan ala kadar.. Naik muak ke ape.. =(

Kak Pnut : Smlm dh amik, so far takleh nak rate lagi.. Wat keje rumah so far mmg tip top la.. Lipat naju pun kemas jer.. Tapi dia tak mesra alam ngan Ian.. Pegang pun camtu jer.. Pegang and pandang jer.. Takde nak agah2.. Smpi Ian pun bolayan je la kat dia.. Huhuhu..
Mintak2 la dia ok cam maid akak..