Friday, February 27, 2009

4th Haircut

Di suatu petang sabtu yang damai, seorang ibu kebosanan kerana anaknya lena beradu dan si suami sedang berjuang di padang bola.. Walaupun kepenatan setelah seharian melakukan kerja rumah, dia tidak dapat melelapkan mata.. Lalu dia cuba mencari sesuatu yang kreatif..
.
Apa yang berterabur kat lantai ni?? Hehhehe..

Rambut Ian! I gave him his 4th haircut..

Just the front bit.. Tak berani nak potong lebih2 coz takut jadi senget cam hari tu.. :P

Rimas la tgk panjang.. Nak bawak gi kedai takut kasar plak.. Ke nak biar panjang ek?? Hadoii.. Kalau ikut ayah, jangan potong.. Bila dah masuk sekolah baru potong.. Ada ke?? Dengan kening cam orang lukis, bulu mata panjang and lentik, bibir sejemput gituh, he'll definitely be mistaken for a girl.. Sebelum ni pun dah selalu kena.. So that's why I've always put him in jeans and t-shirt.. Kalau pki romper mesti ada yang tanya, "Boy ke girl?"

P/s - Macam mana kawan2 yang lain potong rambut anak ekkk??

4 comments:

Affi said...

Bawak gi kedai mamak pastu botakkan.. Abis citer..

Puteri Nuur At- Terawis said...

Jiey,
Put selalunya bawa Idris ke Alamanda, mamak kat situ buat OK je. Lemah lembut la pendek kata.. maybe you should give a try kots.. hehehhe.

MeL said...

kt great eastern mall ada satu kids salon i lupa namanyer. org kata puas hati drg potong rambut for kids ;)

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

To Ian: jeleslah auntie tengok rambut Ian lebat sungguh.. Izz nyer rambut sejak botak umur 7 hari.. susah betul nak lebat cam rambut Ian.. mama ian letak minyak ape? rambut lebat sangat